Бебе почна да преспива цела ноќ последнава недела (се надевам нема да ми се удри од глава што се пофалив тука ), не знам дали е до градинката. Но генерално, убав ред ни направи во секој случај, и со јадење и спиење. Таму спие еднаш, дома кога ќе дојде уште еднаш, и ноќно спиење околу 10 обично.
Mojava e 3 meseci od utre i jas se cudev kako doterani majki setat ama i jas sum takva nokeska edvaj spiev 3 saati moze nezz oti mn se premetka i nemirno spie ovie nekolku dena ama na prva dremka se izbanjav nasminkav se spastriv taman pola saat i posle cela den sredena koga sakas setaj. Mn mi e poubavo na mene licno spastrena i izlezena nadvor em mine vreme em ona umna ko nemozam da spijam bar da setam. Iskreno mn mi bese grdno soprugot si ide jas ednostavno nikakva da imame bebe ama pak ne sakam da si se zapostavam. Od covek so od doma ne ispagase takov karakter sum si sega ne su pribrana doma so beba
Можно ли е наеднаш да ми скрати дремка? За 10дена прави 8месеци, и вчера и денес бадијала го носам на спиење на 2ипол часа он си се смее си гуга нешто и после час заспива и има две дремки едната 2 саати едната саат. И сабајле ми пролонгира станување место во 7ипол ние 9 стануваме,вчера дури 9и20 у шок бев ама ај викаам ради саатот што се смени ажа па денес пак у 9, а заспива 9ипол 10 навечер. Што би дошло ноќе 11-12 саати и преку ден 3, тоа се 15 вкупно доволно му е?
Според мене многу му е, ама ако него му одговара супер за вас. Моето веќе одамна е буден по 3 часа, некогаш и 3 и пол никако не сака да заспие. Ако му соберам вкупно во 24 часа тој спие 11 12 часа, ретко 13. Супер сте вие
Супер му е. Само тендирај порано да станете и порано да легне после. Полека помесувај. Нас не фати регресија во 8 ми. Еве стана во 4 да јаде и почна да се игра. Не сакаше да заспие. Вака веќе две недели се понаша без врска. Овој пат јас решив да ја оставам и да ја игнорирам. Играше до 6. После почна да плаче. Ја оставив да си поплаче и и објаснив дека штом така сака, ќе мора веќе скроз сама да заспива. И дадовме цуцла. И без галење, нишкање, држење се успа. Ама си поплаче. Не беше испалачување до крај секако, но доволно да види дека има граници до каде се оди. И мислам дека неделава ќе воведувам веќе вечера и ќе се учиме на преспивање цела ноќ. Доста беше вака. Спремна сум да не спијам неколку ноќи, ама е реално веќе голема. Во градинка да е сигурно нема некој да ја гали за заспивање. Како за сите, така и за моето. Овде сме до неа постојано. Не и фали ни љубов, ни гушкање. Ама вакво однесување нема да се толерира.
Nie sme 20dena I odime samo na kontrola so kolicka. Sega si doagjam poleka poleka, ama zdravje da se podzastopli uste malku mora da naogjam vreme I za sreduvanje. Na depilacii nz Kako ke odam ke moram so bricevi. A ova so potenjevo ima vrska so doenje? Lugje bukvalno nikogas ne sum se potela sega se osekjam duri epten. Prvite denovi samo placev. Navecer uste ne spieme....denski si spie bebe
Za placenje ne zboruvaj i pred i posle poroduvanje, maz mi mi vikase veke ne se smeis a jas od site mozni mesta tecam i nenaspana ama se mine i sega bi sakala pak da mi e tolku mala ama nema inaku za potenje isto i jas mn se potam posebno pod gradi i mirisam na mleko cela predthodno si stavam i pod gradi dezodorans sega mi e strav zaradi mlekoto samo inaku za depilacija jas posle 2 nedeli samo so bikce sekade osvek okolu rana deka so carski bev smesna ama nemozev da se trpam
@Sun&Moon гледам од Август постов ама би сакала да те прашам како и кога го реши проблемов? Ние сме исти, ко јас да сум го пишувала ова ☺️
Мајки каде ви спијат бебињата денска дремка? Мислам на тоа на кое место. Бебо навечер спир во креветче залепено за спална ама преку ден на спална го оставам пошо е пошироко и си се врти како сака. Ама сега гледам излеа сватил дека јас и мм спиеме и ноќе после 2рото цицање никако не сака во креветче да спие јас го ставам и си се врти на спална до мене одма. Тоа е околу 4-5 сабајле, стануваме кај 7ипол ама на мисла сум да му ја вратам страницата побрзо од креветчево и да си спие така пак со нас во соба ама пооделен што се вика.
Денски дремки кај мене тера во количка, надвор или дома. Некогаш го преместувам во креветче некогаш не зошто ретко кога спие повеќе од 45мин. Откако се смени саатот излегуваме и по два пати надвор само за да заспие полесно
Кај нас обратно е. Денски сите 3 до 4 дремки и се во креветче се тркала се врти цела. А навечер ради млекото ја ставам на спална зошто секако сама спијам и на рака да ми е. Иако мислам дека и навечер би спиела во креветче едноставно такво е детето сака да си е наспано и не ја интересира каде спие
Блазеси ти. На бебо страната ако нр му е погодена не заспива на десна страна свртен заспива секогаш, така отвара очи и ме гледа од креветче да не случајно му побегнам некаде ноќе после си се врти на сите страни, еднаш го најдов со главата кај нозете како се свртел појма немам Еве сеа го заспав 2ра дремка ама во креветче ми е ставен да видам како ке оди
Не е многу за фалење но за мене е успех, 3та дремка денес во количка во корпата го нишкам јас пружена на гарнитура, си заспива за 10мин. Искрено 30пати подобро него на раце низ цел стан,па после научна фантастика да го спуштам без да се разбуди 70 пати, па ме фаќа нервоза и го карам а тој сирот појма нема зошто врескам. Ноќе до сега немаме мака цица и продолжува во креветче.
Preku den na kauc, nokje na spalna. Kaj i da e samo nekoj da e vo blizina. Ako otvori oci i nikoj nema vo soba, instant se budi. Poslednive 2-3 dena se budi cvilejki placejki, mislis tragedija so se desava, pa go gushkam i cucla lapa pa se smiruva. I se streka mnogu denski a nema pricina nema zvuci nikakvi za da se strekne. Skokovi regresii so i da e nek proagja pobrzo
Нејќе да пројде брзо овој. Само што почнува. Кај мене почна многу кратки дремки да има преку ден. Да видам за неколку дена што ќе бидне. Очекувам хорор.
Еј јас зимање мењање начин на успивање пред 4ти скок ама па стварно побрзо заспива вака,на раце веќе е долг па се нервира се тегне. Сите светци нека ни се напомош периодов Го оставив 20мин со мм да испазарам само што сум излегла рикање зајдување солзи, ме врати со пола испазарено, само што ме виде гуга се смее ..............
Kaj mene obratno mene mi rika vriska so soprugot se kleste, i kaj meme ko ki @DaisyDream ako spiska i nema nikoj budna e za minuta i uspivanje duri posle saait i nesto,se nadevm ovoj skokov ako e pocnat da mine brgu kaj site