2+m sme , na ad sme , ne spieme ama bas ic preku den, po 5/10 min i tolku,a navecer zaspiva vo 23h/00:00 i toa so maki da se zaspie so placenje..spienje samo so nisanje vo race i ako ne e taka vristi pisti..Sum probala sekako i da go ostavam vo krevetce i vo relaksator i vo transporter nikako nekje.. Kicma i noze nemam vise
5+ сме. Овие 2 3 дена штом ќе стане од спиење максимум седи сат и пол будна и сака да спие. Порано не правеше вака. Дали троши енергија сега што се научи да се тркала и се изморува незнам стварно. Спие 1 саат и пак исто саат будна саат спие. Многу ми е некако. Што мислите ?
Немаш гајле тогаш. Нека си спие и преку ден. Може и е период, па после ќе ти намали со спиењето денски
Дали има некој скок или не знам но бебе навечер не сака да запие.Почнавме да се успиваме задрема малце и си се разбуди од весела повесела,цице не сака да фати.И си седи мирничка до кај 12-1 и заспива.Ова е вака последниве неколку дена.Денски си преспива по 2-2ипол сати.Се дешава на периоди и порано вака праеше.Не знам дали е скок 4ипол месеци има.Еден месец е порано родена,како се рачуна сега не знам.Заспиваше на цице оту цуцла не сакаше да фати.Како ги успивате вие малечките што цицаат?
Мајки јас истиот проблем и веќе досадна сум сама на себе, на мм, на сите околу мене. А веќе немам сила и енергија и не знам до кога. До кога нема да спие ноќе моево бебе? Две вечери ќе спие, после една недела пак по старо. Заспива во 9 овие две вечери се буди во 11ипол- 12ч мрда прета со главата врти и морам да ја земам пробувам со цуцла не бива и ајде цицка. Синоќа цела ноќ нишкав, цицаше 5 пати, пробувам со нишкање, пола саат, ќе ја ставам во креветче одма мрда лево десно со главата почнува да кенка ајде пак цице. Не треба ни толку да цица, ни толку често да се буди. И она што овојпат сакав да прашам, има ли врска денското спиење со ноќното? Веќе не можам да слушам одоколу, посебно свекрва ми дека не треба дење да спие за да спие ноќе повеќе Како? Кога се буди сабајле околу 7 и кај 10 и се спие. Спие по пола саат без исклучоци. После пак кај 12 -1 и пак кај 4-5ч. Значи 3-4 пати спие по пола саат. Има ли тоа навистина врска? И како да не спие кога и се спие, кенка плаче, се прозева. ШТо да направам веќе, сите спијат, а јас сум сама. Со бебчето. Нишкам. Над креветче висам.
Не ти спие многу преку ден за да влијае тоа на ноќното спиење. Едноставно некои деца се такви, тоа е. Ќе смени сигурно, само кога...
Жaл ми е нaвистинa aмa тaквa среќa имaш (немaш). Денските дремки и се мaли и не влијaaт нa нoќнoтo неспиење. Некoи нa тaa вoзрaст преспивaaт целa вечер без стaнувaње и спијaт 3 пaти пo 2 сaaти преку ден. Не прaшувaј кoгa се будни, aмa ги имa нaвистинa, пoстoјaт сум ги виделa. Изгледa декa ти ќе пoчекaш некoјa гoдинкa зa зaспивaњевo, пo oвa штo гo пишувaш и зa спиење и зa јaдење е кaкo мoетo. Ќе пoмине aмa некoј тoa мoрa дa гo издржи. Буди мaж зa пoмoш, и држи се.
Исти совет како Игле ќе ти дадам навечер стави ја до тебе да спие, ако и така се буди легни ја на рака и гушни ја (ние така спиеме). Ама претходно заспиј ја цврсто пред да ја спуштиш, е сега со нишкање или како сте се научеле така правете. Или легни ја на тебе или држи ја во раце и така спијте, барем понекогаш за да сврзеш сон. И смири се, бебињата се чувствуваат А на свекрва ти кажи и дека денски дреме по 30мин, а не спие, и бебе е му треба сон за да порасне!
Штo дa јa лaжaм. Кoј не oсетил нa свoјa кoжa кaкo е сo МЕСЕЦИ дa не си спиен не мoже ни дa зaмисли кaкo е. Мoже ќе смени утре a мoже зa гoдинa. Ние сaмo мoжеме дa и гo пoсaкувaме нaјдoбрoтo aмa тaa требa дa биде спремнa нa се.
Ах Лорена, Лорена, шахмат, ме нокаутираше и тоа баш сега пред спиење Само што ја легнав и се прашувам каква ќе биде ноќта Арно рече Кукла како ме утеши Женски шала на страна мака си имам, ама тоа е ќе се издржи. Јас постојано едно исто кажувам дека некако чудно ми е уште ред да немаме фатено, се плашам јас да не грешам некаде, да не се мачи детево што така по цела ноќ мрда, воздивнува, прета со главчето врти врти лево десно. Па си мислам да не правам нешто погрешно Кога ќе слушнам спие цела ноќ, еднаш станува.. ми се плаче Ќе пробам Емче како што кажа и Игле да ја ставам со нас да спие, мене некако ми е уште мала, не се врти, се плашам да не ја повредам, да е поголемо па ќе се гушне ќе си се сврти само ќе си најде лежиште. И така, си спиеја среќно додека ѓаволчето не се разбуди Фала за советите и утехите
Вистината и ја кажа. Мојата прв пат ја преспа цела ноќ после 2 год. а до тогаш истото секоаја вечер се случуваше како кај Вереничка, со таа разлика што кај мене и јас и мм нишавме. Доживотен уплав и последици си имаме и двајцата
Srcka ke pomine.Isto bevme.Si vikav neli bebinjata spijat.Moeto so bebe ke bese.Ne da bev iscrpena,umrena bev.Ni jadenje ni pienje.Manekenka se storiv.Preku nok se smeni.Prelu den spie.Po pola sat.Spie pola sat budna eden sat si igrame.Pa pak spie i se taka cel den.Navecer banjanje jadenje i zaspiva.Malku so placki ama ne e strasno.Eve sega veke cel sat spie.Cela nok ja prespiva,nekogas mi e zal deka gladna.Eve sinoka posledno jadese vo 7.Vo 9 zaspa.Greota e tolku gladna da e pa i napraviv mleko vo 12 pred da si legnam.Si spiese do 9sabajle.Pu pu da ne ja urocam ama super e zasega.Ke smeni i tvojata.Te razbiram mnogu dobro kako ti e,pominav niz toa.Poceke pomos od tvoite i ke bide dobro