Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Jas nisto. :$

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Тетра пелена мила ставам, и на 2-3 дена ја менувам.

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Millionstars

Millionstars Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    2+m sme , na ad sme , ne spieme ama bas ic preku den, po 5/10 min i tolku,a navecer zaspiva vo 23h/00:00 i toa so maki da se zaspie so placenje..spienje samo so nisanje vo race i ako ne e taka vristi pisti..Sum probala sekako i da go ostavam vo krevetce i vo relaksator i vo transporter nikako nekje.. Kicma i noze nemam vise :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    5+ сме. Овие 2 3 дена штом ќе стане од спиење максимум седи сат и пол будна и сака да спие. Порано не правеше вака. Дали троши енергија сега што се научи да се тркала и се изморува незнам стварно. Спие 1 саат и пак исто саат будна саат спие. Многу ми е некако. Што мислите ?

5. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    514
    Ние одамна така функционираме...цица, будно саат ипол па спие..така цел ден :)

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Навечер ти спие убаво. Ако ти спие, нема гајле што спие преку ден.

7. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Да и навечер спие од 7 8 до 7 сабајле со 2 станувања за млеко

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Немаш гајле тогаш. Нека си спие и преку ден. Може и е период, па после ќе ти намали со спиењето денски :)

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Дали има некој скок или не знам но бебе навечер не сака да запие.Почнавме да се успиваме задрема малце и си се разбуди од весела повесела,цице не сака да фати.И си седи мирничка до кај 12-1 и заспива.Ова е вака последниве неколку дена.Денски си преспива по 2-2ипол сати.Се дешава на периоди и порано вака праеше.Не знам дали е скок 4ипол месеци има.Еден месец е порано родена,како се рачуна сега не знам.Заспиваше на цице оту цуцла не сакаше да фати.Како ги успивате вие малечките што цицаат?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки јас истиот проблем и веќе досадна сум сама на себе, на мм, на сите околу мене. А веќе немам сила и енергија и не знам до кога. До кога нема да спие ноќе моево бебе? Две вечери ќе спие, после една недела пак по старо. Заспива во 9 овие две вечери се буди во 11ипол- 12ч мрда прета со главата врти и морам да ја земам пробувам со цуцла не бива и ајде цицка. Синоќа цела ноќ нишкав, цицаше 5 пати, пробувам со нишкање, пола саат, ќе ја ставам во креветче одма мрда лево десно со главата почнува да кенка ајде пак цице. Не треба ни толку да цица, ни толку често да се буди. И она што овојпат сакав да прашам, има ли врска денското спиење со ноќното? Веќе не можам да слушам одоколу, посебно свекрва ми дека не треба дење да спие за да спие ноќе повеќе (facepalm) :whew: Како? Кога се буди сабајле околу 7 и кај 10 и се спие. Спие по пола саат без исклучоци. После пак кај 12 -1 и пак кај 4-5ч. Значи 3-4 пати спие по пола саат. Има ли тоа навистина врска? И како да не спие кога и се спие, кенка плаче, се прозева. ШТо да направам веќе, сите спијат, а јас сум сама. Со бебчето. Нишкам. Над креветче висам.

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Не ти спие многу преку ден за да влијае тоа на ноќното спиење. Едноставно некои деца се такви, тоа е. Ќе смени сигурно, само кога...

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Вклучи го мт да нишка и помага. Кај можеш сама цело време. Физички ќе се исцрпиш.

На karibian, emkaemka, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Да пробаш место во креветче, да спие до тебе...

На Leo_29, Вереничка, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Жaл ми е нaвистинa aмa тaквa среќa имaш (немaш). Денските дремки и се мaли и не влијaaт нa нoќнoтo неспиење. Некoи нa тaa вoзрaст преспивaaт целa вечер без стaнувaње и спијaт 3 пaти пo 2 сaaти преку ден. Не прaшувaј кoгa се будни, aмa ги имa нaвистинa, пoстoјaт :) сум ги виделa. Изгледa декa ти ќе пoчекaш некoјa гoдинкa зa зaспивaњевo, пo oвa штo гo пишувaш и зa спиење и зa јaдење е кaкo мoетo. Ќе пoмине aмa некoј тoa мoрa дa гo издржи. Буди мaж зa пoмoш, и држи се.

Последна измена: 16 февруари 2018
    На mal.ecka, Rabbit, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ама ја утешииии :rofl:

На Black girl, mal.ecka, Igle и 4 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Исти совет како Игле ќе ти дадам навечер стави ја до тебе да спие, ако и така се буди легни ја на рака и гушни ја (ние така спиеме). Ама претходно заспиј ја цврсто пред да ја спуштиш, е сега со нишкање или како сте се научеле така правете.

Или легни ја на тебе или држи ја во раце и така спијте, барем понекогаш за да сврзеш сон.

И смири се, бебињата се чувствуваат :)

А на свекрва ти кажи и дека денски дреме по 30мин, а не спие, и бебе е му треба сон за да порасне!

На Lolipop23, mal.ecka, Среќичка и 3 други им се допаѓа ова.
  17. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Штo дa јa лaжaм. Кoј не oсетил нa свoјa кoжa кaкo е сo МЕСЕЦИ дa не си спиен не мoже ни дa зaмисли кaкo е. Мoже ќе смени утре a мoже зa гoдинa. Ние сaмo мoжеме дa и гo пoсaкувaме нaјдoбрoтo aмa тaa требa дa биде спремнa нa се.

На sofi2107, Melinda85, emkaemka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Ах Лорена, Лорена, шахмат, ме нокаутираше и тоа баш сега пред спиење :punch: :drunk: Само што ја легнав и се прашувам каква ќе биде ноќта :worried: Арно рече Кукла како ме утеши :rofl: 8-|
    Женски шала на страна мака си имам, ама тоа е ќе се издржи. Јас постојано едно исто кажувам дека некако чудно ми е уште ред да немаме фатено, се плашам јас да не грешам некаде, да не се мачи детево што така по цела ноќ мрда, воздивнува, прета со главчето врти врти лево десно. Па си мислам да не правам нешто погрешно :wasntme: Кога ќе слушнам спие цела ноќ, еднаш станува.. ми се плаче ;(

Ќе пробам Емче како што кажа и Игле да ја ставам со нас да спие, мене некако ми е уште мала, не се врти, се плашам да не ја повредам, да е поголемо па ќе се гушне ќе си се сврти само ќе си најде лежиште.
    И така, си спиеја среќно додека ѓаволчето не се разбуди :devil: :l:
    Фала за советите и утехите :P

На *Лорена*, emkaemka, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.285
    Вистината и ја кажа.
    Мојата прв пат ја преспа цела ноќ после 2 год. а до тогаш истото секоаја вечер се случуваше како кај Вереничка, со таа разлика што кај мене и јас и мм нишавме.
    Доживотен уплав и последици си имаме и двајцата :sweat:

На *Лорена*, kukla21, emkaemka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka ke pomine.Isto bevme.Si vikav neli bebinjata spijat.Moeto so bebe ke bese.Ne da bev iscrpena,umrena bev.Ni jadenje ni pienje.Manekenka se storiv.Preku nok se smeni.Prelu den spie.Po pola sat.Spie pola sat budna eden sat si igrame.Pa pak spie i se taka cel den.Navecer banjanje jadenje i zaspiva.Malku so placki ama ne e strasno.Eve sega veke cel sat spie.Cela nok ja prespiva,nekogas mi e zal deka gladna.Eve sinoka posledno jadese vo 7.Vo 9 zaspa.Greota e tolku gladna da e pa i napraviv mleko vo 12 pred da si legnam.Si spiese do 9sabajle.Pu pu da ne ja urocam ama super e zasega.Ke smeni i tvojata.Te razbiram mnogu dobro kako ti e,pominav niz toa.Poceke pomos od tvoite i ke bide dobro

Последна измена: 16 февруари 2018
    На *Лорена*, emkaemka и Вереничка им се допаѓа ова.