Еве сум пак Мајки, а бе ова вртење во креветче, немирно спиење, дали е од проодувањето? Сонов му е парче сега ноќе, само тапкање по газе бара, се врти ко крт, ова бебе не знае да спие Ќе се подобри кога ќе помине скокот? Вашите се такви немирни сред ноќ, прави кртови?
8+ далеку е од одење но веќе стои и сака да стои по цел ден. Мислам дека едвај чека да се разбуди да застане на креветчето. Преку ноќ не се знае колку пати ќе се изротира по цело креветче дури во сонот некогаш знае и како за лазење да се намести. Којзнае што сонуваат
Мислев дека сега со промена на саатот ќе може да заспива покасно, но тој во 8 е кома, сабајле во 5 30 застанат на креветче вика "Еееееее". Веќе 10тина дена како стои на нозе и изгледа многу се изморува од тоа зошто не може да додржи да му помине WW едвај гледа и заспива брзо. Пак се врати на 3 дремки иако некој период тераше со 2. Знам дека е правилно да заспива до 8 навечер, но еве лето иде, да заспива барем до 9 да може да прошетаме.
Мојата акробации во креветче прави кога вади заби и тогаш баш немирно спие или ако ѝ е топло. Да не му е топло/ладно? А и скокот може да има влијание, секако. Кој може да каже точно што е Но види со облеката за спиење и температурата што ви е во собата, јас барем прво тоа се преиспитувам да не е топло/ладно.
Исто, само што станува во 8 сега а заспива во 10. Со дремкиве па крш сме, ако е надвор или пак ако има деца со него заборави спиење. И после од што е преанимиран и преморен не може да заспие акробации изведува, се тегли на креветче, на спална по мене сегде и на крај почнува да плаче и заспива
Спие 40 минути и се буди, очи ококорени. Па ајде заспивај го пак, пак вртење ноз соба, пак ш-шкање, и мора во позадина да има некој шум, клима или аспираторот пуштен. Навикната е со климата , а таа се гасни достигнува температура и одма се гаси сама. Вчера за да не гаси на максимум ја пуштив и сите врати од спратов ги отворив Некој да влезеше кај нас дома ќе се крстеше кога ќе ја видеше климата на 27 степени пуштена. Којзнае сметка колку ќе ни дојде за струјата. И само рачунам кога заспала, кога треба да стане, главава ќе ми прсне. Ај барем овие 3 вечери спиеше убаво навечер.
Првото дете никогаш ми нрмаше заспиено пред 22 часот и до ден денес е исто и во 5 да стане и попладне да не спие пак ќе легне во 22 или 23 часот. А бебево до 21 најкасно е заспано од 19 часот почнува нервоза да ја фаќа и ретко кога сака тој период да е надвор и во 21 и да сакаш не можеш будна да ја држиш буквално ја спуштам на кревет одам до кујна да земав вода она веќе кома е ни а ни б.
Дали постојат техники да научи бебево само да заспива? 3 и пол месеци, од другарки бебињата кога се уморни сами заспиваат после некоја минута, моето само со лулање во количка напред-назад, а ако го оставам во креветче колку и да е уморен нема шанси да заспие, почнува вриштење... не заспива ни во кола, ни надвор... само внатре во темно и напред-назад во количка...
Мало е уште. Барем не ти е во раце да го нишкаш Постепено ќе го ставаш во креветче и ќе се научи, после 6 месеци. Сега е мало многу.
Majki moze i temava ne e za tuka ama slicna povrzana ne vidov, dali na nekoja od vas i se losi od umor. Od sto sum nenaspana posto ne dremnuvam preku den od strav kako ke se osvestam ako stane bebus spijam samo koga maz mi e doma da mozam da spojam 6, 7 saati . E vcera pocna da mi se vrti i povraka od umor i se ispaniciv skroz , mn mi e strav da ne mi se sluci koga sum sama so bebe doma . Dali na nekoj od vas mu se pojavile vakvi simptomi .
Мене да врроглавици страшни па железо видов дека ми е 5ка А нагони за повраќање од замор ноќе кога ќе се разбуди за цицање и кога ќе напикам брзински да каснам нешто зошто плаче и бара внимание
И мене вртоглавици ми се појавуваа исто ко на Феникс железото ми беше 4.6 пијам сега прегнантол мулти плус обавезно насабајле семе од коприва со лимон, ова за железото. Правам 500мл смути од вечер обавезно, ако немам време да јадам барем го пијам и ме заситува.
Техники има само која ќе му одговара едната е let it cry. Али тоа е и до карактер на бебе. Првото не сопираше од плачење со саати каде и да е дали во раце,во количка сегде. Ова моево го легнувам во креветче излагам од соба и толку. Али она нема проблем ако и се спие и на земја да ја оставиш ќе спие нема проблем со тоа.
Jas krvna slika pravev i kristalno cista mi e i zelezo dobro i se vo granici na normala, neznam od sto bi mozelo . Pritisok idealen Duri strav me faka koga neznam od sto e
@Emilija28 Од умор свашта може да осеќаш. И лошење, и вртoглавици, колку само сум халуцинирала од умор, па и грешев во зборување, се плеткав и не можев да се изразам. Пробај одмори се да видиш дали ќе имаш подобрување, нека ти помогне некој малку околу бебето за да се соземеш. Дали пиеш доволно течности, дали јадеш? Колкаво е бебето?
Bebus e 4 meseci veke, na ad mleko e , pijam jadam sve spijam navecer po 6 7 saati maz mi stanuva no cel zivot imam problem so spienje ako ne se naspijam 10-12 saati nemozam da funlcioniram. Deka rabotata mi bese 1va smena samo si legnuvav uste vo 20.00 za da mozam da funkcioniram na rab i sega naednas edvaj vrzuvam po 6 saati i neznam dali e do toa ili imam nekoj zdrastven problem
После година и пол од кога сред ноќ се испоразвикав зошто седнуваше на гз и кенкаше и тогаш ја прели чашата. И после тоа се будеше уште беколку вечери ама не кенкаше не гледаше дека сме му со грб свртени и дека спиеме и не му реагираме и престана да се буди.
Моето до 5-6мес го успивавме во количка, па го преместував. Потоа кога почна да сака многу да се врти сам покажа дека не сака во количка и го земав ставав во креветче ќе се вртеше вртеше 15тина мин се изморуваше и заспиваше. Сега е 8мес пие млеко во количка или директно во креветче го дигам гушкам бакнувам спуштам во креветче и за 2 3 мин е готов. Но тоа значи кога веќе стварно покажал знаци дека му се спие.