1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Па пробав 200мл да му давам, ми бљуцка.
    Аууу ме збудале, нишкај нишкај на секој саат. А како ѓуле е ова, рацеве не ги осеќам денес.

На Mumoftwo30 и sani99 им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    А да пробаш само пред спиење да му дадеш 200мл? Плаче или само се буди?

3. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Накркај ја дента и последен оброк ќе спие така.
    Моево крка цице па за 40 мин полн тањир каша некогаш со АД, овошје и жито нешто милина :D8) не е цела ноќ де стаму 1-2 пати ама врзува 4-5ч (highfive)

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Не бе не плаче ова бебе никогаш.
    Пируети прави низ спална, пробуе да се превртува, грб стомак, стомак грб. Ќе го земам во раце, во раце пробува да ми се превртува на стомак. Со очи затворени се. Па ајде нишај за да се задлабочи. А тежок е, силен, едвај го додржувам кога пробува да ми се врти во раце.
    Синоќа да не беше ѕверкана во дневна ќе го одесев, ќе го ставев на земја да се превртува. Жал ми е за нејзе да не ја буди, па нишкам како будала цела ноќ.

На LEA24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Ај пробај да го галкаш меѓу веѓи гушнат во тебе наместо да нишкаш. Јас некаде ја прочитав таа финта и ми палеше од време на време, заспиваше. Не се задлабочуваше кој знае колку, ама презаспиваше
    Ова не ми личи ко да е од глад, ама да пробаш на првото размрдување да дадеш 60/90мл?
    Јас свашта правев за да не нишкам]:)

Флешбекс ме мавнаа од тој период, не ти кажувам до кога траеше ќе те подисплашам :D Сеа вртев слики, она скоро 6 месеци, саатот 3:50 - ококорена очи толкави :drunk:

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Ај ќе видиме, ѕверкана до година ме малтретираше навечер |(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Уште ме малтретира , како да ти кажам
    Само не можам да се жалам, преку таквото ми е искрено :rofl:
    Не е бебе веќе, само ужасно многу мрази спиење. Секое сабајле без промашај станува во 5:30 и додека не оди во градинка шизнувам :drunk:

На Mumoftwo30 и Tea SK им се допаѓа ова.
  8. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    544
    Skros istio slucaj sme.

9. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    75
    Бебето е 5+ месеци и секоја дневна дремка е контакт. Од раѓање на прсти се брои колку пати заспал сам. При спуштање во кревет најчесто се буди, а кога ќе продолжи да спие не е подолго од 30 мин. Навечер заспива сам и врзува 5 саати. Дали некој успеал да направи ред со дремките и како?

10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    1.134
    Легни го кога е сеуште буден кога почнува да му се спие за да се учи сам да заспива. Јас и оставам некоја играчка или книга шушкавна да се занимава и си заспива сама после некое време. Од време на време само одам да ја ѕирнам и зборувам по малце и пак излегувам од соба

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Ааааа спиеле деца на формула сестре.
    Заб извади батково, тоа му било маката. 2 вечери по ред по 8 саати ми врзува.
    Да не го подречам, пу пу

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Реков јас не личи од глад
    Ајде да се редат бели бисерчиња и да не заборави дека треба да спие :devil:

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.354
    А ако не плаче зошто не го оставиш во креветче!? Ако не плаче остај го ќе се вртит ќе скапнит ќе заспијат, или не ти е сигурен со вртењето од стомак на грб и обратно?

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Зашто ем ја не можам да спијам од него ем ми е страв дека ќе почне да се дере и ќе ја разбуди сестра му.

15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Мајки дали е во ред бебе од година да преспива 1 во ден.
    Тераме така 1 недела, навечер спие по 11-12 часа. А преку ден 2.5-3.5 часа .

до пред една недела се мачевме со 2 дремка, а навечер заспиваше во 12 и пак стануваше во 8

16. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    251
    Mislam deka ste super so spienjeto.
    Imas sreka.
    Tuku pomagajte majki so sovet, uteha. Pisav i vo temata skok vo razvoj. Ocajna sum. Bebe 11.5 meseci, 2 ne mnogu dolgi denski dremki, jadeno, pieno, kapeno, shetano, ali navecer...od koga se rodi po 15 pati stanuva SEKOJA VECER. Znaci mora da go krenam, inace ke vristi. Nekogas cica, nekogas samo niskanje bara, ama poveke od pola saat nema vrzano i nautro pred 6h obavezno razbudeno...POMOS

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    5.202
    Тебе те бара, си пробала да го ставиш до тебе да спие, дали ќе се буди и така?
    Да, син ми пред година скрати на една долга, втората вишок му беше, касно заспиваше после.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Здраво мајки, бебе е скоро 2 месеци и денски ретко да спои подолга дремка, најчесто 30 до 40 минути и тоа со држење во раце, чим се спушти на кревет или во количка одма се буди и плаче, додека пак вечерта откако ќе се зацврсти го спуштам во креветче и си спие до прво следно доење, па после пак мака мачиме кенка, прета со рацете. Дајте ми совет како да го навикнам да спие на кревет и барем да му ги продолажам дремките ?
    И уште како се нервирам кога ќе ми кажат така си го научила, како јас да сакам да ми е нон стоп во раце едноставно почна да заспива при доење и така си се навикна

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609

Сакаат блискост, до 2 месеци не се свесни дека се надвор уште мислат дека се во меше. Гушкај дур можеш, мачно е да ама ке помине. Од кај 4 месеци кај мене се стабилизира со дремки, прозорци на будност. Нема да е секогаш идеално (заби, регресии во спиење) ама за брзо ке си фатите некој ред. Ке дремнува и повеќе и во количка, сега се свеснува каде е и нормално да сака да е во тебе, малечко е уште. Пробувај лежи до него на спална, за да свзре повеќе сон или пак надој го и стави го во количка да заспие шетајќи, моето е родено лани во август, овој период лани надвор ми преспиваше јас ке пешачам он во количка по 2 саати дремка терал. Ке фатиш ред ич не се замарај кој што збори.

На merriel0 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  20. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    И јас се надевам дека ќе фати ред и дека е рано уште, а надвор го вадев додека беше подобро времето и супер си преспиваше, но сега со студот и загадениот воздух не ми се вади толку, не толку ради ладното туку заради воздухот