Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Моево да спие преку ден, од кревет нема да станам :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Исто, што ти е, па што ти е |(

Уште па мајка кога ќе ми се јави за да ми поминело време и ми тера бош муабети и 10пати ќе ме праша и што правите, ми иде да скокнам од тераса :headbang:

Со моево бебе нема ни некоја комуникација, спанко е :D

Ќе ти здосади верувај :|

Ела држете се и спијте, ќе ја играм јас дунде барем ќе правам нешто :smirk:

На *Лорена*, Chantal, Вереничка и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @kukla21 da se smenime nekoe na vreme...mene mi fali spienjeto noke..malaba eve vejke 3casa spie.
    Jas drustvo skoro redovno imam ama sakam da setam jas povejke ne tie da mi idat8)
    i sakam noke da spijam.
    ozbilno devojki ve faka depresija/kriza ili treba da pisam vo druga tema?
    I nie sme sami mm na rab a koga si idi spie..eve go hrci..malata do nego jas gi vardam.

На pile30, forumce и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @emkaemka не е лоша идеја. @mal.ecka ноќно спиење не мењам :)

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Еpa sedi tamu mirna ne se cepkaj.:devil:

Последна измена: 19 февруари 2018
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Иста ситуација и овде. Еве ги спијат и двајцата. Јас не можам преку ден да спијам. Доброто е што навечер спијам, ама некогаш и преку ден толку многу ми се спие и сум изморена а не можам да заспијам

На Leo_29, mal.ecka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Eve sum presrekna da soopstam deka za 1pat malata zaspa vo 22h so prvo razbuduvanje vo 02 po polnok i na 2 casa posle za cickanje do 8 izutrina.:party:

На kukla21, Annath, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Јас не сум од тие "среќните" барем за спиењето т.е. неспиењето на моето бебче. :emo: За истото јас ама реков ај да го почнам поинаку постов. Дојдов со една дилема голема, едно прашање. Значи пробав и со нас да спие госпоѓицата, како што ми рече @Lolipop23 @Black girl и уште некој не се сеќавам, Емче ли беше, ама уште полошо луѓе мои. Две ноќи хорор (facepalm) Заспива во 8-9ч и ја ставам во креветче, прво станување во 11ипол 12ч ја земам и давам да цица и до нас. Пак се буди за саат и давам легната како што ми рековте да цица ама не презаспива. Цица и кога мислам готово, дека не цица активно само дреме на цице ја тргам, ама прета мрда кенка, морам во раце да ја земам, да ја понишкам, па да ја спуштам, па пак не заспала убаво пак ќе се расплаче, па држи ја во раце спие, спушти ја се врти кенка. Пак за 45мин пола саат, саат зависи, и цело време бевме цице голо, раце нишкај држи спушти крени.. :whew: :( Се изнамачив. Стомакот ми се прелади дека цела ноќ разголена, се укочив не можам да ја вртам главата, хаос! Бебе ненаспано, кенкаво, дури сабајле два -три саати ќе врзе.
    И сега прашањето, дека веќе и мм мисли дека е тоа, како и сите други околу мене, дали е бебево гладно??? Како да откријам дали е гладна? На кој начин? Супер напредува 4+ сме по кило и нешто секој месец става. А пишував во доење цица по 5 мин и се трга се лути не сака веќе. И ја кревам. Гладно дете нели треба да плаче да не е смирено додека не се најаде. Она си е мирна само не ја гњави да цица. Она не плачела за цицање, не знам што е тоа, ќе почне да кенка ааа за цицање е поминале 3 саати, пример. Весела е, си игра, се смее. Знае и да кенка нешто да не и е по ќеиф, ама не да плаче силно. Пелени мочкани има, какани како по обичај една-две. Мене не ми изгледа дека е гладна. Млеко имам, си тече кога ќе почне да цица па ќе се налути, маицата мокра, откако цица стисни има шприца. Е сега вечер пред спиење исто така прави се лути и кратко цица, ама веќе дека и се спие, ама наоѓам начин ќе ја навалам ќе ја смирам со нишкање и пак ќе ја понудам и ќе продолжи уште малку и така ќе заспие. Ама дали е доволно не знам :| И порано не се будеше да отвори очи, сега прво станување цица, ја легнувам и почнува да прета, врти со главчето и ете ја крева ножиња си ги фаќа, отворила очи и по некое време почнува да кенка да плаче, ако не ја земам.
    Како да знам дали е гладна? И што во тој случај? Да и давам АД? Кога? Колку?
    И вчера и денес откако ќе стане сабајле после два саати заспива и спие саат време, не мрда, што не се случило, она пола саат инаку и како аларм е. Се гледа дека е изморена. А богами и јас.
    Додека ја држам во раце, спие мирно, не се слуша како диши, изгледа како да спие цврсто, само што ќе ја помрднам, сфаќам дека се лажам 8-|
    Извинете на предолгиот пост :$

На mal.ecka, snegulkata и emkaemka им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ова преку ден ми се случува :( Сите од страна само мудруваат - спушти ја во креветче, не ја учи во раце, глеј како е заспана. Ко ќе ја спуштам за мин се буди.

На Вереничка, mal.ecka и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.187
    Допаѓања:
    124.689
    Леле преку глава ми е од муабети не го држи во раце :envy:

На karibian, Вереничка, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    @Вереничка облечи си долна маица за спиење, некоја што се тегне повеќе. Вади цице од горе. Ќе се укочиш инаку ептен, и стомак ќе ти настине. ;)

На Вереничка, eli25, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.759
    Кога ќе ми каже некој да не ја учам во раце, ми иде да му ја удрам една, ама сериозно, а тие истите што ми викаат така децана им се нонстоп во раце.

На pile30, Вереничка, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.187
    Допаѓања:
    124.689
    И да знаеш |(

На Black girl, mal.ecka, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас дојдов да се пофалам :tmi: Ве читам какви маки имате, јас искрено од ова ништо немам. Бебуш е 6+ и после 3 та недела има ред за спиење. Го легнувам во 21 ч во кревет и најкасно до 22 е заспан, спие цела ноќ мирно без проблем, ќе закенка еднаш во ноќта ретко два пати и ќе му дадам да јаде АД и веднаш презаспива. Во овие 6 м никогаш не сум го нишала за да го заспијам ни на вечер ни дење. На сабајле станува точно во 9 часот му давам млеко потоа во 12 каша и го легнувам да спие, спие од прилика 2 часа ( еве моментално уште спие) потоа во 15 ч пак млеко и кај 16-16:30 пак спие час- два во 18 млеко и во 21 ч млеко и вкревет. Некогаш на дење преспива 2 пати некогаш 3 пати. :angel:

На karibian, pile30, manako1 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Не продолжувај, ќе почнам да си плачам;(;(;(
    Уживај и одмарај:inlove:

На elcezelce, Вереничка, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Браво, ОВА Е ЗА СИТЕ ИНАЕТЧИИ ШО МИ СЕ ИНАЕТАТ ДЕКА НЕМОЖИШ ДА МУ ВОВЕДИШ РЕД НА БЕБУШОТ И ТЕК КАКО МОЖИ... и ние не се нишаме и вкреветче си спијаме цицаме на 3 3ипол сати некогаш фазла а кога сме капени по 5 сати спијаме цицаме и го легнувам само си заспива вкреветче и ич не го земам ниту со мене ниту па го држам да го шетам низ соба враце иако сите ми велеа дека ќе го правам тоа оти бебето ќе плачи еве воопшто не плачи и се чудат комшите велат да не немате вие бебе дома 3 недели сме само :) само ко ќе стани за јадење тро прокемкува ако не му дадам одма :D

На mal.ecka, stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Сепак такво ти е бебето. И тебе и на Орхидеа. Не е до тоа дека си му вовела ред. Особено не на толку мало бебе.

На BoaVista, elcezelce, Вереничка и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Можи и тоа да игра улога не се инатам новопечена сум прво дете да не го подрекнам па бебушот па после и јас да се пожалам :P

На stevemila, emkaemka, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    И се погодило бебето, не е дека таков ред она му вовела. Некое бебе и без ни еднаш да е клацкано, нема туку така само да заспие. Мојава е често во раце, знае и да ми спие и во раце, а мака за спиење нема. И јас ја оставам будна во креветче во 11ч вечер и сама заспива и тера до сабајле, за недела прави 4м. На кревет си лежи и преку ден мирна, заспива, станува, лежи и гуга.. не плаче за во раце иако ја држиме сите често. Исто беше и со синчето, такви ми се погодија дечињата :) Јас неможам да замислам па да не си ја држам во раце, да си ја гушкам, да си заспива на мене, еднаш е толкацко бебе :inlove:

На artemidis, karibian, pile30 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.161
    Назад ти е зимата, чекај, мало е твоето. Иначе, да, и јас стојам на тоа дека може ред да има од раѓање. Ама за мирно или плачливо бебе, тоа е како ќе ти се погоди.

На Lolipop23, eli25, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.