1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.752
    Истото е ама кај мене се вадат што ти имаш града ќе цица јас немам што да му дадам затоа не спие|(. Се океј ќе го заспијам јас ама така се навикна и друг начин освен со кола да го возиш нема да заспие поинаку или цицање и јас. И буквално треба да темпирам кога излегувам да не не е наспан. Со цицање да ти кажам уште полошо е.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.216
    Мене ми вика ти си на породилно и немаш други обврски освен да се грижиш за него, јас имам и други и така... и после децата мајка барале, нормално дека мајка ќе бараат. Еве кај мене не е од града зависно, па пак е исто.

На LEA24, Mother of 2boys и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Не знам колкаво е бебето ама воведувај полека и друг човек. Моето 11+ преповрзано со мене цица сеуште. Ноќе знае по 4 5 пати да стане само така да си се намести кај мене да поцица денски 8ч тагува. 2 пати сум излегла на важни настани го успивам ноќе и трчам за до следно цицање да се вратам да не плаче со татко му. Е од тоа ти си мајка тоа ти е работа си патиме. Татковциве малтене само да го направат детето и толку.

На Mother of 2boys и plava.90 им се допаѓа ова.
  4. КатеИна#**

КатеИна#** Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Моето е 8 месеци и нема врзано од 3 саати повеќе, особено последниве три месеци , па скок па запчиња, сега сме пак во скок , ноќе се буди на 2 саати , некогаш ни е потребно еден саат за презаспивање, а некогаш и два саати.
    Кога беше помало врзуваше 4 до 5 саати сон .
    Се надевам после завршувањето на шестиот скок , детето да ми спие подобро па ќе видиме, станати сме уште во 4 или 5 од новороденче сме ранобудни и веќе поручекта во 17 часот детето ми клапнува за спиење . Се имам обидено повеќе пати покасно да го заспијам но не ми успева , буквално е преморен и плачи за спиење и два саати се заспиваме некогаш и три пред да го легнам.

Последна измена: 12 декември 2024
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Мислам и од детето зависи. Маж ми е многу посветен. Големата ја доев до 1 година, без проблем ја заспиваше цело време. На 3 месеци ја оставив на прослава бев 5 саати. После тоа цело време.
    Малиов сега е на формула од 2 месеци, сега има 6, се корне од плачење навечер ако фати татко му да го успива. Преку ден нема проблем ама навечер е лудило, пие млеко, кога ќе го заврши ќе фрли поглед дека не сум јас, абе плачење ко да го тепа.

На marrisa, sani99, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.752
    Исто мислам и јас дека до некаде и од детето зависи. Јас многу пати кога ќе стане со плачење ако дојде маж ми да го земе плачи не прекинува ама штом го земам јас само да го гушнам не му давам да цица и одма ќе замижи и заспива. И тогаш маж ми од страна ќе рече гледаш со тебе сака :|

На marrisa, sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Баш така , мамини синови се ептен да ти кажам. Јас 21 месеци неможев да мрднам никако се додека не го одбив, едвај. А со ќерката не сме пробале сеуште ама ќе се измолзам и ќе видиме дали ќе успее. Ма да мислам дека женскиве се повеќе на татковците , нека пише друга дали е така

На Mother of 2boys, Autumn Love, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    553
    Не бидење за почеток на ден е тогаш.
    Иначе ноќе се биди на 2 часа.

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    5.202
    Потврдувам! :D
    Епа пробај поместувај му гу дремките по некоја минута за да стигнете до покасно заспивање, или сабајле не го станувај одма, ако спие во креветче земи го до тебе уште два саати и ете ти 7. Мада ако се буди свеж во 5 наспан е од претходниот ден и мораш негде нешто да кратиш.

На plava.90 и sani99 им се допаѓа ова.
  10. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    Сакам да заспие сама малата во креветчето, има 14месеци.
    Пробав неколку пати на крај со плачење, пискање и мораше да ја земе татко и од што му е жал ..
    Како да направам за да и биде навика сама да спие во креветчето?
    И да не се буди цела вечер ..

11. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    303
    Со шишенце млеко,со гушкање

12. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    За жал не користи шише ни цуцла. Инаку сме на доење, планирам да ја одбивам од доењето но сакав да ја научам прво да заспие сама во креветчето па после тоа.
    Знае неколку пати сама заспива во креветот без доење е сега ми остана во креветчето па затоа прашувам.

13. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    75
    По колку дремки имате на 6 м? Малиот ми е 6+ и сеуште му се приспива на секои 2-2,5 чсса, што значи по 4 дремки, сите контакт :D Околу 14 -15 часот му е подолга по саат и пол-два, другите по 30 мин. Ќе пробам пак во креветче и преку ден да успијам ама ме изморува процесот

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    4 дремки исто, сите 4 контакт. Ако го држам по саат ипол му се две, ако не сите по 30 мин.
    Си викам поарно да го држам да спие, отколку да ми кенка недоспан по пола саат.

На WhiteCat33, plava.90 и A.V.S 91 им се допаѓа ова.
  15. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    553
    3 dremki imaa vo den

16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.752
    Mene me interesira, kako da go odviknam da spie na mene? 5++ sme pa dali ima nekoi soveti da isklucham contact naps? Mislam deka ke mu stane navika i ponatamu uste potesko ke bide?:|

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    75
    Јас почнав да го ставам во креветче кога ќе забележам дека му се приспива, на секои 2 часа од прилика. Му ставам цуце, се држиме за рака и заспива. Е тоа што спие по 30 мин е друг проблем и не знам како ќе се реши.

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Обично кратка дремка е не доволен sleep-pressure
    Види по возраст зголеми прозор будност.

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    541
    Во колку саат заспивате 2 месечно бебе? Дали внимавате да е во затемнета соба? Да нема галама? Дали е точно дека додека се волку мали не им смета галама додека спијат?

20. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    75
    Дали јас треба да зголемам прозор на будност или доаѓа природно? Кога почне да кенка и со ништо не се заигрува ако го форсирам да е буден може само да се премори и уште потешко да се успие. Ќе пробам и тоа ама некако на меч со две острици ми личи