Форумџика на годината

Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Истото е ама кај мене се вадат што ти имаш града ќе цица јас немам што да му дадам затоа не спие|(. Се океј ќе го заспијам јас ама така се навикна и друг начин освен со кола да го возиш нема да заспие поинаку или цицање и јас. И буквално треба да темпирам кога излегувам да не не е наспан. Со цицање да ти кажам уште полошо е.

Fenix05 likes this.
  2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Мене ми вика ти си на породилно и немаш други обврски освен да се грижиш за него, јас имам и други и така... и после децата мајка барале, нормално дека мајка ќе бараат. Еве кај мене не е од града зависно, па пак е исто.

LEA24, Mother of 2boys and WhiteCat33 like this.
  3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Не знам колкаво е бебето ама воведувај полека и друг човек. Моето 11+ преповрзано со мене цица сеуште. Ноќе знае по 4 5 пати да стане само така да си се намести кај мене да поцица денски 8ч тагува. 2 пати сум излегла на важни настани го успивам ноќе и трчам за до следно цицање да се вратам да не плаче со татко му. Е од тоа ти си мајка тоа ти е работа си патиме. Татковциве малтене само да го направат детето и толку.

Mother of 2boys and plava.90 like this.
  4. КатеИна#**

КатеИна#** Активен член

Моето е 8 месеци и нема врзано од 3 саати повеќе, особено последниве три месеци , па скок па запчиња, сега сме пак во скок , ноќе се буди на 2 саати , некогаш ни е потребно еден саат за презаспивање, а некогаш и два саати.
    Кога беше помало врзуваше 4 до 5 саати сон .
    Се надевам после завршувањето на шестиот скок , детето да ми спие подобро па ќе видиме, станати сме уште во 4 или 5 од новороденче сме ранобудни и веќе поручекта во 17 часот детето ми клапнува за спиење . Се имам обидено повеќе пати покасно да го заспијам но не ми успева , буквално е преморен и плачи за спиење и два саати се заспиваме некогаш и три пред да го легнам.

Last edited: Dec 12, 2024
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Мислам и од детето зависи. Маж ми е многу посветен. Големата ја доев до 1 година, без проблем ја заспиваше цело време. На 3 месеци ја оставив на прослава бев 5 саати. После тоа цело време.
    Малиов сега е на формула од 2 месеци, сега има 6, се корне од плачење навечер ако фати татко му да го успива. Преку ден нема проблем ама навечер е лудило, пие млеко, кога ќе го заврши ќе фрли поглед дека не сум јас, абе плачење ко да го тепа.

6. WhiteCat33

Исто мислам и јас дека до некаде и од детето зависи. Јас многу пати кога ќе стане со плачење ако дојде маж ми да го земе плачи не прекинува ама штом го земам јас само да го гушнам не му давам да цица и одма ќе замижи и заспива. И тогаш маж ми од страна ќе рече гледаш со тебе сака :|

marrisa, sani99 and Tea SK like this.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Баш така , мамини синови се ептен да ти кажам. Јас 21 месеци неможев да мрднам никако се додека не го одбив, едвај. А со ќерката не сме пробале сеуште ама ќе се измолзам и ќе видиме дали ќе успее. Ма да мислам дека женскиве се повеќе на татковците , нека пише друга дали е така

8. plava.90

plava.90 Истакнат член

Не бидење за почеток на ден е тогаш.
    Иначе ноќе се биди на 2 часа.

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Потврдувам! :D
    Епа пробај поместувај му гу дремките по некоја минута за да стигнете до покасно заспивање, или сабајле не го станувај одма, ако спие во креветче земи го до тебе уште два саати и ете ти 7. Мада ако се буди свеж во 5 наспан е од претходниот ден и мораш негде нешто да кратиш.

plava.90 and sani99 like this.
  10. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Сакам да заспие сама малата во креветчето, има 14месеци.
    Пробав неколку пати на крај со плачење, пискање и мораше да ја земе татко и од што му е жал ..
    Како да направам за да и биде навика сама да спие во креветчето?
    И да не се буди цела вечер ..

11. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Со шишенце млеко,со гушкање

12. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

За жал не користи шише ни цуцла. Инаку сме на доење, планирам да ја одбивам од доењето но сакав да ја научам прво да заспие сама во креветчето па после тоа.
    Знае неколку пати сама заспива во креветот без доење е сега ми остана во креветчето па затоа прашувам.

13. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

По колку дремки имате на 6 м? Малиот ми е 6+ и сеуште му се приспива на секои 2-2,5 чсса, што значи по 4 дремки, сите контакт :D Околу 14 -15 часот му е подолга по саат и пол-два, другите по 30 мин. Ќе пробам пак во креветче и преку ден да успијам ама ме изморува процесот

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

4 дремки исто, сите 4 контакт. Ако го држам по саат ипол му се две, ако не сите по 30 мин.
    Си викам поарно да го држам да спие, отколку да ми кенка недоспан по пола саат.

WhiteCat33, plava.90 and A.V.S 91 like this.
  15. plava.90

plava.90 Истакнат член

3 dremki imaa vo den

16. WhiteCat33

Mene me interesira, kako da go odviknam da spie na mene? 5++ sme pa dali ima nekoi soveti da isklucham contact naps? Mislam deka ke mu stane navika i ponatamu uste potesko ke bide?:|

sani99 likes this.
  17. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Јас почнав да го ставам во креветче кога ќе забележам дека му се приспива, на секои 2 часа од прилика. Му ставам цуце, се држиме за рака и заспива. Е тоа што спие по 30 мин е друг проблем и не знам како ќе се реши.

WhiteCat33 and sani99 like this.
  18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Обично кратка дремка е не доволен sleep-pressure
    Види по возраст зголеми прозор будност.

A.V.S 91 likes this.
  19. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Во колку саат заспивате 2 месечно бебе? Дали внимавате да е во затемнета соба? Да нема галама? Дали е точно дека додека се волку мали не им смета галама додека спијат?

20. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Дали јас треба да зголемам прозор на будност или доаѓа природно? Кога почне да кенка и со ништо не се заигрува ако го форсирам да е буден може само да се премори и уште потешко да се успие. Ќе пробам и тоа ама некако на меч со две острици ми личи