На АД е. Немаме успешна приказна за доење од Х причини, ни она не сакаше да фати, ама друг проблем искочи. Молзев еден месец , па давав комбинирано. Сега само на АД е. Додека траат грчевите е малце хаос, после ќе се среди.
Важно бебе да не е гладно, по тоа се водам и кога мора адаптирано давам. Само чекам грчевите да поминат, живи ненаспани сме.
Ти верувам. Ново дете имам после грчеви, а и ние фала Богу наспани сме. Едно станување е ништо , во споредба со неспиени ноќи. Колку направи бебуш?
Така, подобро едно па и две станувања отколку цел ден стрес и плач на бебе. 43 дена. За колку време и поминаа грчевите? Ние веќе три недели се мачиме.
Мојава е месец и пол… и овие три дена спие цел ден преку ден… станува цица, заспива на цице и пак во кревет. И навечер спие некад 12 некад 1 заспива, синоќа во 3 одвај заспа.. не знам дали и влијае времево, дали е раст… ама овие три дена ептен спие.
Бебка е 1 и пол година, последниве две недели тотално го изгуби редот во спиење, се буди во три насабајле не спие до 6, после спие до 11 па не спие цел ден. Па заспива во 19 навечер, па се буди во 12, па не спие до 2 и така до недоглед. Регрес ли е ова?
Колку млеко пијат вашите 9 месечни бебиња? Сношти му дадов 120 мл измолзено и го нишкав и на крај па цицаше. Му го дадов шишето да видам дали ќе се буди почесто, 5 саати спиеше првпат. Ад не прифаќа, нз дали да мешам молзено со ад? Инаку сме на доење, ако тргнам на работа ќе оставам млеко најверојатно..
Како да му помогнам сам да исфрли една дремка? Скоро 10 месеци е, сеуште е на три дремки. Ретко се случува во некој ден да спие два пати, и тоа едвај ако го растегнеме денот. А не е некој спијач, нонстоп се буди и бара да го презаспиваш навечер, и знам дека една дремка вишок му е. Да чекам сам да ја исфрли, како?
Јас сама му темпирав со зголемување прозор будност од 3 на 2 на 9месеци го ставив пробај штом толку се буди
Бебето ми е 7 ипол месеци и последните неколку дена ми се буди со плачење. Заспива околу 8 и до 12 неколку пати се буди и плаче што би можело да е
Моето за некој ден ќе биде 7м исто со плачење се буди околу 2 и само со цицање се смирува. Не се дешавало претходно
Постепено се зголемува пример по 10 минути ако полесно заспива таман му се ако не после некој ден 15 мин плус. Викат ако заспивање трае 20 мин треба да се зголеми будноста. Исто ако се кратки дремкјте5. Мојот е 9 и пол месеци, буден е 3 саати па спие после 3 до 3 и пол па 2ра дремка и 3 и пол до 4 пред ноќно. На таа возраст веќе треба да имате дремки во отпролика исто време секој ден.
Вечерва кога се повтори будењето околу 2 му ставив дентинокс гел и одма се смири и заспа. Веројатно забче ќе излегува
Dali bi mozela knigata da mi kazes koja e? Moevo ima 3 meseci, vekje tri nedeli kaj sto spie po 10 casa vrzani na vecer bez budenje no zaspiva duri vo 22h ili 23h, nikako ne uspevam porano da go zaspijam retko ednas na 5 dena ke zaspie okolu 22h i denskite dremki ni se po 30 min max. Sakam da probam da vovedam nekoj red neznam kako.
Јас конечно собрав храброст да почнам со тренинг за спиење. @Spidy дали препорачуваш да ја прочитам книгата што ја пиша погоре или дел од книгата или доволно е да го следам распоредот и советите од Ferber методот што ги има на интернет по обични статии? Бебето е скоро 8 месеци. New year resolution ми е да намалам со книгите за бебе/родителство хаха па затоа прашувам за совет