Majki da ve prasham kako bebe da mi spie nokje podolgo bez da se budi cesto 5+ sme,na ad sme Dali e pricina skokot ili nesto drugo nez Nekad zaspiva sam nekad so mleko go zaspivam,kako da go podobram spienjeto na bebe ako moze da se podobri
Иста сум. Не знам, ни саат, ни ден, ни недела. Моево бебе заспива со фен. Фенот си свири неколку саати и се гаси сам на телефон ни е пуштен. Перидов почна а и заврши фенов да се буди… ја навикнав ли многу? Не правеше така… после ја презаспивам без фен и гајле нема си тера без него. Ама обавезно ми се буди кога ќе прекине.. што да правам да не е вака?
Моето врзуваше докај 5 саати пред да почне 4 скок, ама затоа пак денски скоро и да не спиеше. После 4 скок, се буди на 3 саата, исто на ад сме. Давам во полусон и продолжува, не е е проблематичен со презаспивање, ама на 3 саата обавезно се размрда. Тука читам мајки и со помали бебиња дека спијат по цела ноќ. Може зависи од детето.
Оф да спиеме од 2/2:30 до кај 6/7 -4саати пресреќна ќе сум.. Ама ќе помине и ова време ,после раат ќе сме
Едноставниот одговор е да држиш строг ред. Со идеална организација на дремки и јадење преку ден во најмала рака ќе се подобри спиењето ноќе, може и да не станува ич. Но некои деца имаат потреба од тренинг комплетен. Зависи за што си спремна да спроведеш.
Ви се будат ли бебињата навечер на звуци или си спијат? Чим заспие во 10 мора да сме екстремно тивки иначе одма осеќа и се промрдува. Значи буквално во кревет не можам да си сменам страна на лежење ме осеќа како се мрдам. Да се почешам не можам. Преку ден спие во галама тропам со тањири телевизор пуштен си спие кома е, ама навечер друга приказна. Вчера заспа и станав за до вц, коленото ми крцна и се промрда бе ќе се убијам хахаха, среќа не се разбуди.
Верувај јас го имам едно од најнеспијачките бебиња, сум се молела 2 саати да поспијам. Идеше мајка ми спиеше во друга соба со неа, а јас во друга со слушалки за да врзам неколку саати. Побарај помош ако имаш од кого да одмориш, не е воопшто срамота тоа. За ноќно спиење, јас се додека не почнав рано да ја успивам меѓу 20-20:30 исто вака ми беше. Затемни ја собата, во темна и тивка соба бебињата лачат мелатонин, ако треба и 2 часа во раце или врз тебе држи да зацврсти убаво со сон па тек тогаш премести го бебето полека со притисок врз градите и шшкај. Кај мене само ова имаше ефект. Е сега преку ден уште и го немам чарето најдено.
Еве погоре пишав. Не станува, ако и свири фенот. А се изгаси.. очи филџани.. не правеше вака на почеток…
Вечно се чудам како преку ден кога ја шетам не ја будат мотори, камиони, моторни пили и се и свашта. Навечер во последно време осеќа ако крцне нешто, ќе мрдне или ќе пушти некој звук ама не се буди. Или па ќе отвори очи, јас на игнор ја ставам и завлекува пак. Може да му е фаза active sleep тоа.
Само бели звуци. Журка можам да направам во дневна, гајле нема. Се навикнува дека нема тишина, некна спиеше еден саат и во кафана, првпат сега на една година бил во таква гужва.
На првото дете пуштав на апликација на таблет, за второто си земав апаратче за бели звуци од алиекспрес. Не само цела ноќ, него и на дремки му пуштам, нон стоп шушти.
https://a.aliexpress.com/_EvqeEuY Пишува дека не е достапно ама по сликата сигурно можеш да го најдеш истото кај друг селер. Скоро цела година го имам, секоја ноќ е пуштено по 10+ саати, никаков проблем не сум имала. Книгата за тренинг вика на 1м од главата да се става, доволно гласно да се слуша преку затворена врата. Јас апаратот го ставам меѓу бебето и вратата. Ако ти е бебето во спална, тебе ќе ти треба време да се навикнеш, а бебиња многу го сакаат тој звук.
Симни си ја Play tube, кога ќе заврши видеото, само ќе си продолжи. Јас и пуштав порано од youtube ама ја чекав 40мин да се зацврсти во сон за да ја префрлам во креветче и дремев, викам бар да си гледав на тел, и сестра ми ми кажа за апликацијава, ме спаси
I moeto se budi na 3 saati i mu davam odma mleko si prodolzuva a prethodno ne se ni budel si spiese ubavo,ama sea se smeni,mozebi nema da e se vaka i ke si se vrati na staro
Јас ја имам babysleep апликацијата, си пушташ и ја гасиш апликацијата и си чепкаш на телефон не се гаси. Има и тајмер јас ја ставам на еден саат, гасам се од телефон, гасам апликација гасам вифи го заклучувам тоа уште си работи. И после еден саат си се гаси само. Значи и на заклучен телефон и на изгасено вифи си работи