Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.118
    Ние цела година спиевме со звук од фен. После ни фен не ја заспиваше, ама мене ми фалеше да го слушам звукот зашо она ќе заспиеше, јас квачев јајца од шо бев навикната. И така

На Mumoftwo30, Feniksgirl и baguf4e им се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.021
    Допаѓања:
    22.052
    Пред две недели негде, се шетавме и поминавме каде што прават зграда некоја. Тоа бучава беше ужасна. НЕ МРДНА. Дома колено ми крцка, фрижидер ќе пушти звук, куче ќе залае ауууууу. Ова денски.
    За навечер во глобала сме сами и тивки, со гости кога сме седеле исто.
    Сфатив дека она сака да има луѓе околу повеќе. Дојдовме кај моите, ауууу среќно дете, не кенка, не плаче.
    Вчера сакав да се фрлам колку беше кенкава, плаче за се.

На Mumoftwo30 и baguf4e им се допаѓа ова.
  3. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Kakov trening?:)

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Ќе се пореметам веќе, се убив од плачење се деформирав ноќва. Ај си викав 1м можеби е заб и издржав неспиење ама луѓе ова продолжува и бетер станува. Што се деси со бебево кое ми спиеше цела ноќ. Сега ја заспавме еве вчера едвај 9ипол 10, до 12ипол стана 5 пати со плачење. Клацкај маж ми, клацкај ја, цицка 100 пати. Ај заспа 12ипол, до сега до 5 она стана 4 пати. Цицките ме болат од цицање. И еве отидовме во дневна, ја плачам, она седи во релаксаторот, мислам дека ич не спиев. Претходно ќе станеше ќе цицаше, ќе заспиеше. Сега станува цица, ја тргам, ја спуштам, вришти! Ајде назад на цицка. Така едно станување ни е со 3 обиди за презаспивање. Што може да му е на бебево, што се случува незнам. Од 4ипол м почна ваква да станува... 7 прави денеска. Давајте совет што да се прави, јас неможам веќе психички попуштам. Преку ден не одмарам, не спијам и дали спијам 2ч во 24ч. А имам 3 деца и не седнувам цел ден.

Последна измена: 28 февруари 2025
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.736
    Допаѓања:
    11.045
    Колку спие преку ден? Вие во скок сте, од 4ти го 5ти директива. Сакам да те гушнам, зашто вака ми беше првите 2 месеци… и тоа не спиеше по цел ден. На раб бев и ад да дадам зашто не можев да издржам веќе.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    6.481
    Драга Мариз. Уште од кога се роди ова твое бебе јас те читам што пишуваш и исто како да пишуваш за моето бебе. Од цицање од килажа па до јадење сега и до спиење. Мојата до 4м спиеше по цели ноќи, како да немавме бебе. После тоа се поремети се. Еве веќе е 10+ и тоа будење по сто пати во ноќ сеуште трае. Сакам да ти дадам подршка и да ти кажам дека не си сама. Има уште една мајка таму негде во ноќта што не спие, уште едно бебе што сака цела ноќ да ја помине на цице и уште еден татко кој е немоќен и не гледа со сожалување. Се помирив. Има ноќи кога се буди 4-5 пати и за мене тоа е премија. Имаш искуство со претходните дечиња и знам дека е клише, ама ќе помине. Се поминува. Биди силна и издржи. Така барем се тешам и јас. А кога ќе заврши сето ова кај нас ќе те известам за да те израдувам.:hug:

На Noemi, Lady Miami, warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.858
    Допаѓања:
    14.497
    Тренинг за спиење.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    :( Јас се нервирам зошто знае да се успие па од 5ч и да отспие 3,4ч. Ја будам, мислам уште би спиела. Како да и преместам овие 3,4 да се ноќе... Зошто мене тогаш ми требаат, јас веќе 6 станувам за другиве деца за школо спремање...Незнам како ги прими последнине ваквини и по реакцијата од ротата све се поремети. Абе цицаше порано, ја ставав во креветче... гугу гугу сама ќе се успиеше. Сега цицана прецицана очи затворила, а ја спуштам вришти.. :( Сабајлево во дневна отидов на крај си седевме и заспа седејки во скут... во 6ч. И еве ја сега спие уште (facepalm) Сега лупам тропам чистам раскревам, она е кома. Ќе ја будам сега во 9... Оф незнам кај терам, сакам нешто да сменам, да не грешам нешто незнам...

:hug::hug::hug:@La-loca ни со јадење не се среди? Мене уште тоа ми е на ум, да не е гладно бебево и затоа се буди на секое :( Голема, да не не ја држи млеково мое само.. Маж ми не да е беспомошен... имаме лулка една во летна кујна во двор и после ќе ја донесел таа, да сме пробале да ја клацкаме така, да не е во раце. Па дури и тоа клацкањето, не сака да е легната туку исправена со главата нејзина на мои рамења потпрена. И така ќути спие, ама спушти ја... одма или за 10мин плаче. Значи подобро да не се надевам на спиење, да не ми е тешко... да се помирам, па ако фати да спие пак арно...Гребаници имам на лицево сабајлево човече. Ја легнував до мене, не на цице.. и ме грабаше со раце :D Оф леле, сабајлево ми е полесно малку, спиев сега 2ч. Ноќеска неможев да се смирам. Плачев ем дека не спие, ем за тоа бебе што порано ми спиеше...

Дремки има 2 преку ден, мин 15мин - макс 40мин.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.736
    Допаѓања:
    11.045
    Ти има измешано изгледа ден и ноќ. Да пробаш преку ден да ја ставаш да спие во дневна? Јас во дневна ја ставам, никако во креветче. Креветче строго вечер. Нас таа рота не изремети со јадењево.. не знам како да ја оправам, пишувавме вчера.. зашто толку ти се успива преку ден, најверојатно пак измешала. Нека спие преку ден на различно место од вечер. Да пробаш така.

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Ќе пробам да, во спална ја ставам преку ден ама на спалната не во креветче... Ја разбудив сега во 9, не знаеше кај се наоѓа, потечена (facepalm) Па вчера рутина, бањање, масажа, чајче, цице и заспа. Као ај посмирено и јас... па со една надеж дека ќе спие повеќе. Кога стана за 1ипол час, коса ми се крена...
    Ќе пробам све, дури ако не бива и тренер за спиење ќе платам..
    Од стрес па и 14 дена + ми касни мензис, надувана сум огромна во стомаков. Тест правев од паника, негативно..
    Фала ви.. :hug:

На merriel0 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  11. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    6.481
    Мариз малку и е спиење преку ден. Барем преку ден мојава има ред зошто следам прозори на будност. На таа возраст твојата треба да спие 4 саати вкупно преку ден. Пробај така може ќе се среди и ноќното спиење. 3-3,5 саати будна и легни ја да спие ако е разиграна. Иначе не е до храната. Јадена прејадена е. Ама мора да и биде во уста цицката. Цуцла ми остави на 4 месеци. Абе огромен пресврт ни се случи тогаш. Се е до рутините ама едноставно полесно ми е ноќе цице да бутнам него да ја преседам цела ноќ будна. Може треба да стегнеме заби неколку дена и може ќе се среди. Грешка ми е ноќе што ја ставам на цицка ама…

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  12. DaniDaniela1802

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Ako mozes nekako da i sledis budnost i ako e budno 2 3 saata samoto ke ti dade znak so placenje ili kenkanje zavisi do bebeto ke probas da i dades da cica legnati pa mozebi taka nema da ti se razbudi,neka cica 30 min ili ke vidis koa e cvrsto zaspano poleka trgni se,ja nemav problem do 4 m,ama sea 6 sme i se smeni,se budi za 3 ili 4 saata i mu davam mleko na ad sme odma prodolzuva, a inace mi spiese prethodno po cela nok,jas se tesam so toa sto kolku tolku mi spie bebce prvo mi e,preku den mi spie na 2 ili 3 saata,ne se site bebinja isti
    Ke se sredi mislam deka znaes kako zosto imas i dr decinja;):)

На Maxima987 и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Дека имам деца и ова не сум го искусила... па ми е чудно. Ама они фаќаа цуцла, презаспиваа лесно со неа. Ова не фати... Иначе кенка, цица, заспива... ја тргам спие, но како ја спуштам на кревет одма плаче. Некогаш ќе упали од прва и ќе спие, ама пак за 1ч е будна и пак истото цице цице цице, некогаш клацкаме додека не заспие. 3,4ч да станат среќна ќе сум... ама ова веќе е станување на 1ч, со претходно борба 1ч за да ја успијам... Таман сум влегла во длабок сон, ете ти ја... А исто до 4м, од 22ч до 5,6 не стануваше. Сега од 22ч до 5ч хаос. Ќе се премори тогаш, па тогаш цврсто ќе заспие, а јас 6 станувам за другиве дечиња да ги спремам... Нешто е пореметен редот, а како ќе го вратиме незнам. Ќе менувам работи, додека не опоравиме малку од малку...

На DaniDaniela1802 и La-loca им се допаѓа ова.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    10.355
    Леле да не те плашам ама големава моја исто беше од 4ти скок до 1 год дур не ја одбив. Се живо сум пазела, прозори на будност, дремки крати, па ја пак врати дремка, па намали прозори, зголеми, се се се. Ништо не ја оправаше. Секој саат за цицка се будеше, ќе цицне, ќе презаспие. Залепена до мене спиеше, јас со цицката извадена. Кога трфнав на работа хорор невиден. Никако не се оправи се дур не ја одбив.

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    13.690
    Izvini vaka, no mozes da mi pises poraka? Jas ne mozam. Sakam da te prasam nesto.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Од старт е различен карактер третово, решило да наплати за две умни дечиња :D Прво бебе што цуце не фати, прво бебе што не спие, прво бебе што сака КЛАЦКАЊЕ. Јас другите две не сум ги клацкала и сум викала дека некој што клацка дете, така го научил детето :rofl: Арно ама, детето те контролира, не ти него... Ја клацкам во раце, клацкам спуштајќи ја во креветче, клацкам раце под неа додека е легната и ги извлечам од под неа и клацкам душекот до неа уште 2мин :rofl: И БУМ кога ќе отвори очи после се тоа, ми се прислошува :sweat:

@La-loca ќе пробам и така... И преку ден ме зеза и затоа има толку малку нормални дремки. Цица, заспива на цицање и да ја тргнам станува. И два пати ќе упали да ја тргнам и да и избегам и да тера да поспие 15-40мин. Па незнам од кога нема заспано сама, без цице. Едино надвор шетајќи пред некое време што заспа во количка... Сега кога ми кажа, подразмислив. Стварно повеќе спиеше навечер кога повеќе спиеше и преку ден. Може е и премор...

Последна измена: 28 февруари 2025
    На MariaBouli, Tea SK и La-loca им се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    10.355
    Еееее а еднаш пред некој месец ти пишав ти се погодиле трите, ќе те читаме во труднички со четврто :D.
    Моиве две исти немирни се, со нишкање заспиваат, не знаат да врзат циклус, големава за цице се будеше, малово дека на формула за гушкање се бута навечер....трето нема да има :)

На LiquidLuna и mariz им се допаѓа ова.
  18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Денски дремки треба да ти се максимум 2часа ако сака да спие повеќе будиш бебе .. како што сфатив горе во постот тие спие подолго време затоа и така ти прави навечер. 7месеца сте и денски дремки не треба да се повеќе од 3-4часа мах .. еве една слика се надевам ќе ти помогне пробај од 07-07:30ч сабајле будни 2:30ч или 2:45ч па успивање спиење мах 2ч па повторно 2:30ч или 2:45ч успивање и спиење мах 2ч се што сакаат да е повеќе од 2ч треба будење.. за да може да заспие 19-20ч и да биде во ред.. ние за 1 недела правиме 8месеца имаме 2 дремки стануваме 2:45 будни спиеме 2ч стануваме 3ч будни и заспиваме од 30мин до 1ч повторно будни 3ч и заспиваме негде 19-19:30 .. ова е еден мој совет

Прикачени фајлови:

На mariz и merriel0 им се допаѓа ова.
  19. DaniDaniela1802

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Mozebi i promena na klimata,eden den ladno dr den toplo i toa sig go osekja,mislam deka i toa ima udel
    Jas pa nekad se nerviram sto nejke da spie do 5 sabajle a zaspiva nekad u 12 ili 1taka si fati od pocetok red,se budi u 4ipol mu davam mleko i prodolzuva da spie,neznam kako da ti pomognam nova sum vo ovie rab so bebe i jas se ucam,citam iskustva od dr majki,moras da se snajdes..majki sme sekoe bebe si e razlicno taman si fatil eden ritam i red ete ti sosema drug ritam i red i dodeka da se naviknes ti treba vreme

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Ќе пробам сабајле да ја разбудам рано, можно да е тоа проблемот. Сега како да ни е помешан редот... Не спие многу преку ден иначе, дури може и малку. Може и преморена да е.. Дома и баш бучно е со дада и бато, па може е и престимулирана. Фала, ќе си го зачувам и табелчево:hug:

Инаку порано од 21ч тешко да ја заспијам. Дека до 21 кај мене е галама од дада и бато. И тие тогаш тек легнуваат, порано не можат. Бато 2 дена е на англиски до 8ипол, дада еден ден исто до 8ипол не е тука. Нема како и нив порано да ги легнам. А тивки да се незнам дали можам да ги научам :D