Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    149
    Кои се симптомите на регресијата во 4ти месец? Почна многу да се буди навечр на саат, два а што убаво си врзуваше по 5-6 саати. Се буди плачејќи ја ставам дс цица и заспива за кратко пак

2. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    69
    Тоа е, и моето на 1 час/30 мин се будеше месец дена. Знаеше да се расплачи страшно да незнам што да правам преку ден понекогаш. Друго не се сеќавам тоа беше најистакнато.

На FarfallaBlu и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.
  3. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    47
    Тоа е , често будење, плачење во сон, моето се будеше и на пократко од 1h и ако не беше залепен за мене не спиеше, во креветче не стануваше збор да спие сам. Веќе сме 6 месеци и уште се буди на 1 ипол до 2h. Во текот на ноќта ги процесираат новите вештини и информации, затоа тоа се случува. Трпение, ќе помине.

На FarfallaBlu и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.
  4. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Majki zdravo. Godina i mesec sme, normalno si spievme sekoja vecer sega nagla promena, ne saka sama da spie se e so mene, na mene. Mnogu place vo tekot na nokjta, mrda, kenka. Neznam sto i stana. Vadime dosta zabi naednas dali bi mozelo da e toa problemot? Ve molam za sovet

5. Moonlight mini

Moonlight mini Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Здраво, два ипол месеци сме поради грчеви прејаки едвај заспиваше над нас ( на градите) и така остана навечер да спие ( уште има но помалку )
    после 3/4/5часот зависи спие и до мене и во креветче нема проблем, туку пред тоа пробав неколку пати одкако ке заспие да го оставам но се буди и пак плаче и ми е грев ем со мака ем да го будам така кога едвај ќе заспие. Како да го учам сега во креветче навечер? Да го оставам и да плаче и пак да го кревам да го заспивам ( преморенс сум така) прочитав дека кога е скокот во 3/4 месец сакаат близина и да спиат до мајките, да не ми биде бадијала мачењето сега па после скокот се да промени, не знам не сум паметна некој совет?

6. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    364
    Пробај на ќебенце/голема перница за да му е меко и топло како кај мајката, стави твоја маица или навлака да мириса на тебе и кога ќе го спушташ почнуваш прво стапалата па нагоре се и последна главата, не наеднаш, сврено на страна, па пополека го вртиш на грб. Јас ова го практикувам и ми успева, си спие во креветче.

7. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    47
    И кај нас беше иста ситуација, дење во раце или на мене, ноќе исто или до мене залепен посебно во тој скок во развој. Сум ставала перници околу мене за секој случај за да можам и јас да врзам малце сон. Никаков метод не ми помогна да го ставам во креветче. Сега веќе 6ти месец па спие сам на кревет. Пробај со советот од лала и наоружани се со трпение, ќе смени.

8. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Moeto bebe denes mi e cudno.Imame 50 dena Nokjeska zaspa vo 11. Se razbudi vo 3 (jadese) zaspa. Pa se razbudi vo 8(jadese) zaspa. Vo 11 isto jade zaspiva. Vo 3 jade buden 1h i 20min. Mi go povrati celo mlekce pocna da ika i ikajki zaspa. Vaka nikogas ne spiel osven prvite tri nedeli. Si pomisliv da ne ima temperatura no nema. Go proveruvam celo vreme. Cudno mi e neobicno. Mozebi ne e nisto ama sto znam. Mislenje?

9. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    129
    Мајки здраво.
    Бебето ми има скоро 5 месеци, wake windows се по еден саат. После тоа станува многу нервозно, по нетов гледам секаде “треба” да се подолги иако знам нема правила… има ли некој бебе со ист ваков ритам?
    Буквално е буден еден саат, пола саат спие ( не може да презаспие и се буди весел ) … и така цел ден.. дури и да го извадам надвор каде што обично спие по 2 саати… пак буден ќе е само еден.. ако држам повеќе - почнува хистерија…

10. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Majki koga vasite deca skratija na edna dremka? Veke ima godinka, edvaj se uspivame za dvete dremki. A nemozam da zamislam ako zaspie samo ednas.

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    14.479
    На година и некоја недела и двете деца сменија на една дремка.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    6.164
    Може му треба една ама подолга.
    Син ми пред година скрати, спиеше по три, три ипол саати.

13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    11.272
    Скоро годинка имаше. Дремката и е сега саат ипол до 2 часа, зависи.

14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    9.035
    Јас не знам што се случи со ова мое дете. Таман се оправивме од 6 скок, некое време и толку. Од минатата недела многу се буди со кенкање, плачење, дури и на 40мин.
    Никогаш нема спиено цела ноќ, ама на 3 саата ќе се размрда за млеко, давам и продолжува. Го заспивав, па си терам работа или одмарам со некоја серија.
    Сега само што станам ме осеќа и одма кенка. Еве лежам до него, ништо, едвај се избањав.
    Дали забите го мачат, нервозен е, па ако го здоболува и така се буди. Давам осанит, гел, нема некој ефект. Дадов и чај со маточина тој на Бекутан, исто е. Мислев ќе врзе подолго малце.
    За 7 скок е рано, а според гуднајт од средина на 41 е лошо расположение. Тој во вторник полни 41. Не знам веќе стварно, ама секој ден со главоболка сум што не сум наспана.

@mariz вие како сте? Знам и твојата се будеше стално.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Ние имавме најпеколен период овој месец, и особено овие 2 недели... на 15-40мин вриштење, ама мислиш на планината се качила и од таму се дере по мене. Врескање од грло, почнав дури и да мислам ноќни терори да не има бебево. Арно ама заб било... Жива вода се правеше, непокриена чоече. Се вртеше маваше со раце нозе. Од сон наеднаш ќе се распискаше. Ќе ја заспиев 21, 22ч.. до 00 она 3 пати ќе станеше, а тек до сабајлето...
    Ноќеска после незнам колку време, она спиеше со едно станување накај 4,5 и тоа мрдна и на штрек јас, ја земав одма и цицна, продолжи одма со спиење и спиеше до 9 сабајле. И вчера и денес има и по две асални дремки преку ден. Првата дремка вчера 2ч, втората саат ипол :shake::shake::shake: Во шок бев. Денес пак, прва дремка 2ч, втора дремка 2ч :rofl: Амааааааа.... Давам и Калма Б од понеделникот навака. Се консултирав со докторка во Козле, ми провери состав и рече слободно давај и го. Што проделува незнам. Дали смири дека изби убаво забов... А пред тоа, не гелови, не бело вино, не Осанит, не бели звуци, не касно/рано легнување, не цели церемонии за спиење со бањање масажи... Сега само што заспа, па ќе видиме дали тоа вчера на среќа нешто беше или и оваа ноќ ќе спие.

И заборавив. Заспивањето ни беше претешко. По 30мин сме ја клацкале. Преку ден не можев да и се тргнам. А станев од неа, она ококорена или плачеше. Сме клацкале со маж ми во раце, клацкање додека ја спуштиме од раце, клацкање душекот за да заспие. Душа вадење буквално. Сега наеднаш и тоа се смени. Цицнува, дури и со отворени малку очи ја спуштам, ќе запие гајле нема...

Последна измена: 3 април 2025
    На Aschenputtel и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    10.992
    Пуштам гушки да си остане така.:l::hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Тврдоглаво дете.. изгледа заби беа во прашање. Си имала мака :( Реков јас, да беше од старт така.. ај ќе речеш такво е детето, ќе се помирев. Ама од спиење по 9ч без будење, она отиде на станување по 15 пати во 9ч(facepalm) Дај боже:l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Еве го кривецот @Feniksgirl
    20250403_221615.jpg

Се надевам нема и со другото така да биде :rofl:

На merriel0, Iki lepi, Feniksgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    9.035
    Оф слично нешто. Додека заспие ќе се заврте 200 пати. Еве сега и во сон се врте. Мава со раце, треска со нозе, се подига на нагоре со газот, испотен е секоја ноќ. Сигурно е заб. Ајде нека излезе веќе, ниту спијам, ниту по дома можам да фатам. Или е во раце или се успиваме со саати.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Те сфаќам:hug: Јас мислев дека нема да има крај и дека 2 години нема да спиеме. Маж ми станува сабајле и вика: Еј наспан сум? :rofl: Ваква мака волку со заби не сум видела со другиве и почна паника да ме фаќа и да барам проблем во детево... Што не ми дојде веќе на ум. Ама 99% забите се сепак... Исто и додека спиеше, немирна, се вртеше.. кенкаше. Сега спие и нема мрднато..

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.