Прво ми е и се ново. Јас се сомневав нешто на меше оти доста му е осетливо и се измачивме со гасови, кркорења црева докај 7 месец сигурно. Ама, вака кога прави, нема кркорење, не слушам да прде... Оф, во живот се немам опиено, викам на мм кога ќе излезе забот, ќе земам некое шише од шанкот.
Исто, мислев да не е и храната дека баш па од тогаш (како почнавме дохрана) и почна да зеза со спиењето...
Nie sme 2m i 5d i konstantno uspivanjeto ni e 1ipol cas. Neznam kako da go skratam toa vreme na uspivanje. Kombinirano e doenje plus dihrani. Pie mleko vo 7:30 i potoa vo spalna bara da cica. Bez cicanje ne zaspiva i sekogas na grada zaspiva. Nikako ne saka na drug nacin da zaspie se imam probano. Isto i preku den samo na grada zaspiva. Ve molam za sovet na koj nacin da go uspivam a da ne e na grada?
И јас не разбирам кој ти е проблемот? Па што ако заспива на града? 2 месеци е бебето, уште не е прогледано како што трева. Твојот мирис моментално му дава најголема сигурност. Тоа бебето не знае ни да спие без тебе. Кај брзаш?
Мојава 8м само така заспива Цуцла не цуца... Ептен ако е изморена и сме надвор, знае да заспие и во количка (ако вози количката).
Problemot e vo toa sto nemam dovolno mleko, kako sto gledas napisav deka sme na kombinirano a da imav sekako ke bevme samo na doenje. Bebe cica, i koga snemuva mleko stanuva histericen i cekame 30min da dojde barem malku mleko(stavam topli termofori, masiram gradi) pa dremnuva. Baram alternativa vo slucaj da snemam mleko na celo.
Јас бев како тебе. Мојата сама се одби на 4 месеци. Штом секако сте на комбинирано, дај му повеќе ад пред спиење. На пр 30 мл. повеќе. И смирена остани ти. Ќе пораснат за секунда. Може да пробаш со цуцла да го успиеш. Ама пак ќе сака да ти спие ви раце и да се гушка во тебе. Уживај во тие моменти. Пумпа можеш да пробаш со пумпање интензивно секоја вечер откако ќе заспие. Пумпаш 10 мин па пауза 10, па пак пумпаш и така 1 саат, три четири циклуси. Една недела по ред, може ќе се надојде повеќе млеко. Ако е гладно и плаче за млеко, давај повеќе. Не го оставај гладно. Кај мене секогаш педијатар велеше дека не треба диета на бебе да се прави. Сите сме поминале низ слично, не си земај се како напад.
Pies nesto za da ti nadojde mleko? Piev surutka(gadno e, no mnogu mnogu mi pomogna) caj od apteka za laktacija I slicno, mnogu tecnosti. Te razbiram skros, bev mnogu nervozna I hormonite I se, normalno e toa, vo ovoj moment si najvazna da bides kako so treba za da bides najdobra za bebuska.
Прави power pumping сесии, побарај на нет. Јас така го зголемив млекото. Лактил таблети плус, чај.. мн течности..
Bukvalno se guskame celi 2m i toa mi e najubavoto nesto Inaku da davam i po poveke vestacko no ne toj mora na grada, i najmnogu od se mi e krivo sto nemam dovolno mleko a toj obozava da cica. Koga e na grada mislam deka e najsreken na cel svet i se probav za poveke mleko no nikako da nadojde. A cucla nikako ne saka da fati. Fala na sovetite
E samo surutka nemam probano drugo bukvalno se probav. Ponedelnik ke zemam ke probam se nadevam toa ke pomogne
Донперидон таблети за повраќање може да влијаат на протестерон. Јас земав и од нив, оти буквално во истата ситуација бев. 4 месеци секој ден само за тоа плачев. За таблетите само со доктор консултација! Ја со матичен гинеколог и консултант за доење правев се што правев. Цуцла и мојата касно фати. Накај 2 месеци, предходно плукаше и правеше фаца дека се гади. Да ми најдеш постари постови ќе видиш дека и јас само за тоа истото се нервирав и плачев. Од сегашна гледна точка. Гушкате се, ти секако се најдобро правиш, растат толку брзо и за два три месеци ќе почне со каша, ќе излезат запчиња и додека се свртиш ќе јаде само. Не му кратиш ништо, не су прави притисок толку многу. Сите ќе пораснат. Има жени кај кои едноставно потешко се воспоставува лактација или не се во состојба ради х причини. Ти му требаш смирена на бебе .
Majki koga pocnuvaat decata da spijat poubavo? Otkako napolni godina, cicanjeto navecer po nekolku pati, vrtenje vo krevet I slicno se neizbezni. Mislev otkako ke napolnat godinka e drugo, no sega poveke stanuva. Ne sum svrzala nekolku sati son. Dali posle 2godini, otkako ke se odbie od cicanje ke spie po cela vecer bez stanuvanje? I sto davate na decata koi cicale a ne sakaat drugo mleko, vo termination koga sakat da cicat?
Не сум била сама. Буквално ја отворив темава да прашам што да правам. До 10м се будеше 2 пати и тоа како аларм во исто време...нацицај го одма заспиваше. Ноќеска од заспивање до станување му броев...7 пати се разбуди и никако не сакаше да презаспие со цуцла. Исклучиво на цице. 13м е...жива ненаспана сум. Нема ноќ, а да не се разбуди милион пати. Дали да го одбивам или фаза некоја е и ќе се нормализира? Прашањево е до сите, тебе ти реплицирав дека со иста мака сме
Добро, не разбирам што се деси со детево…. 2 саати се успиваме… значи 2. Цел ден прозор на будност и е 2-2.5 саату и тоа нема шанси повеќе од 2и 15 да издржи… од последна дремка до успивање 3-4 саати ние се бориме… значи и се спие и се плаче ама не бе 10 пати ќе ја ставам комирана одма се буди… ми изремети се.. си заспиваше од 8и пол до 9, сега веќе 10 и пол ја фаќа… не знам веќе што да правам.. ни заврши 4ти скок. 5 месеци сме… да не зборсм што нема шанси никој освен јас да ја успива.. буквално сум во затвор, не можам да мрднам… не знам како ќе одам на блиска свадба за 10 дена…
Ние сме во 4ти скок и бебе денеска ме изненади, последната дремка спиеше дури 2,5 часа. Само се разбуди за цицање и си продолжи да спие. Последниве два три дена една дремка му беше по еден час, другите стандардно пола час. Успивањето најчесто е со плачки и со нишкање, ретко да заспие без плачење.
Ние од раѓање сме така. Јас некако се помирив не знам. Уште од 15 до 9 сме во спална, цица се лигави таман мислам заспала се буди, па пак успивање и цврст сон ја фаќа дури во 10ипол. Значи пред 10ипол се е џабе. Еве вчера жими што заспа во 5 до 10, сум се чудела. И ние сме на свадба за еден месец исто не знам како ќе правам..
Ама мојава од сега почна, според термин не сме во скок, според раѓање во 5ти сме. Па сега ни заврши 4ти, одма во 5ти ли влеговме…
Мислам дека се многу блиску 4ти и 5ти. Не знам дали може еден скок да фати според термин а еден според дата хаахахах квантна физика ми се скоковиве.