Za nekolku dena isto 13meseci. Nz sto e ova ama ete sega I nastina, nosot mu e cesma. Nz do koga vaka so nespienjeto ama nemozam da izdrzam uste dolgo. Sakam nekade esenta da go odbijam, togas ke ima 17-18medeci. Valda e podrugo neznam.... Zaedno sme majka, ke pomine I ova site znaeme ama nekogas znae da bide tesko
Ние сме од раѓање само во раце и успивање само со мене, ни цуцла, ни креветче, ни татко му да го заспие, го гледа и му се смее, може и со саати да си тераат така си пропуштив свадба на кумовите, сам мм го пуштив fun
What ама кај нас во скоков почна… не правеше така, се успиваше и со татко и, исто и со заспивањево не беше вака…
Мислам дека сте малку поголеми од нас ако добро сум запамтила. За 7дена полни 3месеци ќе биде. Ме изненадува и мене некогаш така со спиење, деновиве спие по 6ч без будење. Синоќа заспа пред 01ч, стана во 7 до 8ипол беше буден заспа и се разбуди после 2 ч.
4 месеци е. Најдолго што има спиено досега е 3,5 часа без да се буди. А колку сакам да врзува малку повеќе бар ноќе, да поспијам и јас
Од 4ти месец е, нема поточна недела. Нас не фати на крај. Кај нас се манифестира со будење навечер, што не правеше, еднаш е ама пак. И исто не можеме да се успиеме, војна водиме… а срце и спие. Кај некој е будење на секој саат, кај секој различно.
А поврзан е со 4 скок или како? Ние сме 14та недела, 3 месеци и 1 недела. Претпоставувам рано е. Уште сега ме фаќа паник атак зошто се научив да спијам цела вечер.
Па да, во глобала тогаш почнува и скокот, и не знаеш кај да тераш пошо не знаеш дали е регресија, дали е скок, а трае 5 недели. Ама може и да бидеш среќлика, па да не ве дирне едит: нас и на дневни дремки не мавна… 20минути дремките навечер не не дирна толку.
Од 8 месеци е на две дремки, ама некаде од кај 7 почна да менува еден ден две дремки, следниот ден три
Леле јас значи вас да ве следам за да знам што ми доаѓа, ние сме 11 недели И јас ја мислам веќе таа регресијата иако ми е рано, а не дека сум преспала вечер, зошто сме на доење и по 2 пати станува, ама па и тоа ми е многу, не па повеќе Ама ај, бар спие од 9 до 9 сеа, па и јас со неа до 9 си хрчам
Точно не знам ама нас како скокот да ни почна заедно со регресијата. Нас не фати според дата на раѓање. Од спиење цела ноќ почна да станува на саат време, се успиваме преку ден со плачење, денски дремки само во раце и никако поинаку..станува во 5ипол сабајле спремна за денот. Не сака да се вози во количка.. навечер кога ќе стане не сака да презаспие со цуцла, мора на цицка. Цицнува два пати и заспива. Хаосс.
Ние тука некаде сме со бебчињата, и моево преку ден сега сака само во раце да спие, во количка пред тоа ја заспивав сега штом ја ставиш вика на цел глас нема шанси
Мене последниве два дена ми смени, заспива одма само што ја земам во раце, а и во количка ми заспа и вчера и денес. Сама си ја става цуцлата си ја држи и заспива, се надевам дека излеговме од најлошото. Уште да почне пак да ми спие навечер...
Моево цуцла една минута дали ја сака после ја плука, во раце ќе ја понишкам и заспива ама ќе бидам среќна ако успеам во креветче да ја префрлам а да не отвори очи ај се надевам ќе се средиме