Дали е во ред последно доење 00:30 и после тоа дури 7 час наутро? Затоа што спие цела ноќ, месец ипол е бебето. До сега повеќе од добро напредува, но овај е нов ритам сега и сум збунета и се плашам да не не ми напредува убаво вака со цела ноќ сон без да стане.
Majka bidi srekna ako spie tolku...ke si nadoknaduva preku den ne se sekiraj. Moevo e skoro 12 meseci i po 5-7 pati se budi da cicne
Ја не знам веќе кој крај да го фатам. Што може да му е на бебево мое, абе на еден саат станува навечер па вака ни во регресијата не беше. Излеговме од скок се опраи 2 3 дена и пак почна вака. Не е преморена, пазам прозори на будност во денот спие од 3 до 4 часа распоредени во 3 или 4 дремки, пред ноќно спиење е будна 2 саати, 2 и 15 мин, заспива кома. Рутина имаме иста секој ден од кога е родена. И ете ја за саат ипол будна. Некогаш цица убаво како да е гладна, некогаш малце цицнува и заспива. Ама во последно и ми се расонува, еве ноќеска од 4 до 5ипол си беше будна. Што да правам кажувајте? Денски си е одлична.
Ништо, до 26и пол недели трае, еве се тешам дека поминува за три дена… пошо ко новороденче не стануваше волку, станува и си игра со јорганот некогаш и продолжува да спие ако маж ми ја фати за раче и заспива.. ама во глобала, со цице само. И ние од 4ти во 5ти директива…
Нема везе, зависи кога е родена, сигурно е, исто скроз е и кај нас… еве од 22ра навака исто секој ден… еден ден само нормално беше, и тоа бевме во Охрид тогаш, па си викам до воздухот беше… најјако беше дека баш вечерта маж ми и вика: Татичко, што викаш ти да поспиеш вечерва, цела вечер… и жено она стварно цела вечер спиеше маж ми вика, види ја бе, ме послуша
Мојата почна да се врти на името, се врти на меше и на грб, баба вика, не знам што друго учат, нозете почна тогаш, и се убива од врескање ама уста не затвара.
Мојов нозете си ги откри, почна да ги фаќа и да се смее. Уште не ги ставил во уста. Спиењето, пак почна дремки по пола час. Два дена се порадував дека спиеше подолго, еве го пак се врати на старо.
Толку има да, освен кога се возиме со количка па знае плус дремка. А прозорецот на будност повеќе ли е сега? Моево издржува два саати.
Бебе цицаше една година и секоја ноќ се будеше по 6,7 саати. Прекинавме со доење и почна цела ноќ да ја врзува. Значи кај нас до доењето било. И давам козјо млеко пред спиење и кома до сабајле
Godinka, pred spienje navecer pie okolu 150ml , nasabjle isto i pred vtora dremka znae da pobara da e kenkava i togas malce nakaj 100ml. Go razreduvam so voda i stavam malce kako,cimet ili moze da se izblendira so urma za blazina i taka i davav