Muzika za moite usi. Jas sega planiram da go odbivam isto sme godina a sum bremena so vtoro. Mi stanuva na dva casa od kako se rodi do sega eve godina ima. Se molam deka kje se regulira sega koga kje go odbijam.
Ajde ke bide poleka...defokusiraj ja i zanimavaj ja, poveke so luge neka se druzi, shetajte ja za da i ne i teknuva na toa
Zdravo. Bebeto mi e 10 meseci i do pred da pocni so potoplovo vreme imase 2 dremki i navecer zaspivase najkasno 21h...sega ovie 2-3 dena ima edna dremka od kaj 11h do kaj 13h spie i vtora dremka neka, no navecer ne saka da zaspie do 12h na polnok...Ako izlezime da prosetame primer pokasno kaj 19h bidejki e zesko togas zaspiva i posle nema sansi da se uspie... Pomos i sovet ako moze Blagodaram
Многу ви е касно последната дремка, на тие месеци и треба голем прозор на будност од 3 до 4 саати пред ноќното спиење затоа не може да заспие пак. А дента преголем ви е прозорот од 13ч до вечер, преморена е, пробувај да ја успиеш во 16ч.
Probuvam ama ne saka... Do pred nekoj den koga ne bese mnogu toplo izleguvavme i spiese vo kolicka, sega ne saka ni vo race da ja zaspies, ni sama vo krevetce...Koga sakam da ja uspijam znaj i pocnuva da placi...Eve i sinoka do 12h sedese, pa stana vo 3h si posedi edno pola saat i pak zaspa i vo 7:30 veke bese budna
На 10 месеци има регресија во спиење, бидејќи околу овој период бебето учи нови вештини, почнува да се исправа, да се движи држејќи се за мебел или со помош, некои проодуваат на 11-12 месеци. Некои знаат и да стануваат во тек на ноќта и да се движат држејќи се за креветче. Спиењето му е во втор план сега, ќе се среди.
Бебе до сега беше будно по два саата и одма дремнуваше... утрово е будно скоро 3 часа и еве заспа. Скоро 7 месеци сме, треба да имаме помалку дремки сега околу 2-3? И колку да му е прозорот на будност?
Од 2.5 до 3 часа е прозор на будност веќе. И мојата е така, 3 саати и е првиот прозор, после по 2.5 тера.
Мариз, те читав тогаш и сега се вратив да прочитам, истото ми се случува. Утеши ме, се средивте ли, и ако да, како? Додека цица клацкам, ставам цуцла клацкам, враќам во креветче ја држам за гради и клацкам..и така едно 20 минути до пола саат и пак се буди за еден саат. Те прочитав и запчиња мислам дека беа кај вас така? Мојава фаќа увце, ја пика пластиката од цуцлата да ја гризе, и тегне нервозно надоле накај непцето па не знам да не е запче и кај нас.. 5+++ сме
Траеше така опасно од 5м до 7, 7ипол додека не изби убаво првото запче. После подсмири ама остана со 3-5 станувања едно 2м... Сеа скоро тек се смири и станува само еднаш накај 12, па тера до 6 сабајле. Извади уште 2 запчиња, 3 има сега и уште во најава (горе малку надувани). Дефинитивно тој хорор со неспиење, вриштење, беше од забите... Малку разлика видов и Калма кога и давав тој период, се смири... дали се погоди така, дали и сирупот ја смири незнам. Сега не го давам добри 2м.. 10+ е веќе мојава..
И кај нас истото се дешава, 7,5 месеци сме, одговоров ми влеа надеж. Засега 1 запче има, второто сега и излегува.