Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    34.916
    Амааа тоа е кога не сме во скок , сега во 4ти се буди и на 1.5/2ч. :drunk: Среќа уште 4-5 дена ќе заврши, па сѐ надевам на подобро.
    Не знам веќе кај терам ако ми веруваш, знам дека ти е исто и тебе.
    Ајде што побрзо нека помине ова дека сакам да сум присутна и весела мајка за него, а не поспана цел ден и како зомби.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    1.438
    Моето дете до пред еден месец спиеше како јагне, цела ноќ без никаков проблем. Сега се буди, спремен да оди, валда вежба одење, жива ненаспана сум. Морам да станам за на работа а ноќта дали по 2 часа спијам.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    22.386
    Вчера на 2-3 пати стана , седна во положба да лази (facepalm)
    Ама среќа секударно ја враќам назад и продолжува со спиење.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.684
    Допаѓања:
    76.965
    Кога ќе се помирите со ситуацијата во која ќе сте, поарно е... Само ако ви преспие, не се фалете... :rofl: Зошто автоматски после тоа неспиење доаѓа пак ахахахаха
    Мојава завчера после долгоооо време ја преспа цела ноќ (од 21ч до 7ч сабајле), си реков алелуја... ама вчера пак ме зезна и си стана 2 пати :D Изби кецот горе (2м некаде надувани и се) и тоа наеднаш цел излезе. Сега и вториот се спрема :sweat:

5. oceanycs

oceanycs Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    А да прашам дремките од по 30мин, до кога си траат ако не сум до неа и не ја презаспијам нема шанси да продолжи. ( исклучок кога сме надвор во количка си спие , само дома ми се буди )

6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    581
    Се очекува тоа да се смени после 5 месеци, тогаш треба да научат како сами да презаспијат од еден во друг циклус:) само што наполнивме 5 денес, ќе видам што ќе биде. еве денес спиеше 2 саати, ама ја презаспав 3 пати :D

7. oceanycs

oceanycs Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Ние сме веќе 5+++ и ништо се нема сменето.. за жал , ако не сум до неа нема ни да спие

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.109
    Допаѓања:
    10.468
    Кај двете деца се продолжија дремките кога скратија на 2 дремки, околу 1 година :).
    Исто двете деца после ноќно успивање, ми се будеа после пола саат, па мораше да ги презаспивам да продолжат. И тоа се тргна кога скратија на 2 дремки, околу 1 година.

На oceanycs му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    11.434
    Исто прави, и во некој транзит е на две дремки, 5 дена две дремки имаме, 2 три, па три дена три, па пак 4 дена две и така веќе месец:whew: ама од 4ти месец навака после пола саат од ноќно се буди и морам да ја презаспијам, заспива она за 20 минути, ама стварно не знам која и е поентата, читав не го совладувала циклусот као да и помогнам со тоа што порано да влезам во соба, па да и шшкам нешто или како што ја успивам, направив така една недела не се будеше, и пак почна… спие без проблем цела вечер ама за пола саат мора да се разбуди.:?:

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.109
    Допаѓања:
    10.468
    Апсолутно исто беа двајцата, почна во 4ти скок. Со големата многу се нервирав. Со синко си се навикнав и ич не ми беше проблем. Ќе го презаспијам и си тера до сабајле. Одеднаш сами сменија.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. oceanycs

oceanycs Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    А кој месец сте сега со две дремки , ние сме така сега со 4 и 3 дремки.

12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    189
    Нормално ли е бебе пет ипол недели да не сака да врзе сон повеќе од 45 мин од 12 синоќа еве до 3 попладнево? Не се грчеви, не плаче нешто посебно, си заспива додека цица, ќе си оддреме така 30-40 мин и после си е свеж :sweat: немам ум веќе не знам што би можело да биде, некако многу време без убава долга дремка ми е ова, ме подзагрижува

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    11.434
    7+++ сме. Од 6-8 имаат од 2-3 дремки, мојата прави транзит моментално на 2.

На oceanycs му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    581
    преку ден е нормална да имаат кратки дремки, ама навечер треба да сврзуваат повеќе :)

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    2.752
    Ние сме уште со 3 дремки и некогаш две се подолги, околу 1,5 до 2 часа, а една околу половина час. Или две по околу еден час и една околу 2 часа. Ноќното спиење засега е супер.