Амааа тоа е кога не сме во скок , сега во 4ти се буди и на 1.5/2ч. Среќа уште 4-5 дена ќе заврши, па сѐ надевам на подобро. Не знам веќе кај терам ако ми веруваш, знам дека ти е исто и тебе. Ајде што побрзо нека помине ова дека сакам да сум присутна и весела мајка за него, а не поспана цел ден и како зомби.
Моето дете до пред еден месец спиеше како јагне, цела ноќ без никаков проблем. Сега се буди, спремен да оди, валда вежба одење, жива ненаспана сум. Морам да станам за на работа а ноќта дали по 2 часа спијам.
Вчера на 2-3 пати стана , седна во положба да лази Ама среќа секударно ја враќам назад и продолжува со спиење.
Кога ќе се помирите со ситуацијата во која ќе сте, поарно е... Само ако ви преспие, не се фалете... Зошто автоматски после тоа неспиење доаѓа пак ахахахаха Мојава завчера после долгоооо време ја преспа цела ноќ (од 21ч до 7ч сабајле), си реков алелуја... ама вчера пак ме зезна и си стана 2 пати Изби кецот горе (2м некаде надувани и се) и тоа наеднаш цел излезе. Сега и вториот се спрема
А да прашам дремките од по 30мин, до кога си траат ако не сум до неа и не ја презаспијам нема шанси да продолжи. ( исклучок кога сме надвор во количка си спие , само дома ми се буди )
Се очекува тоа да се смени после 5 месеци, тогаш треба да научат како сами да презаспијат од еден во друг циклус само што наполнивме 5 денес, ќе видам што ќе биде. еве денес спиеше 2 саати, ама ја презаспав 3 пати
Кај двете деца се продолжија дремките кога скратија на 2 дремки, околу 1 година . Исто двете деца после ноќно успивање, ми се будеа после пола саат, па мораше да ги презаспивам да продолжат. И тоа се тргна кога скратија на 2 дремки, околу 1 година.
Исто прави, и во некој транзит е на две дремки, 5 дена две дремки имаме, 2 три, па три дена три, па пак 4 дена две и така веќе месец ама од 4ти месец навака после пола саат од ноќно се буди и морам да ја презаспијам, заспива она за 20 минути, ама стварно не знам која и е поентата, читав не го совладувала циклусот као да и помогнам со тоа што порано да влезам во соба, па да и шшкам нешто или како што ја успивам, направив така една недела не се будеше, и пак почна… спие без проблем цела вечер ама за пола саат мора да се разбуди.
Апсолутно исто беа двајцата, почна во 4ти скок. Со големата многу се нервирав. Со синко си се навикнав и ич не ми беше проблем. Ќе го презаспијам и си тера до сабајле. Одеднаш сами сменија.
Нормално ли е бебе пет ипол недели да не сака да врзе сон повеќе од 45 мин од 12 синоќа еве до 3 попладнево? Не се грчеви, не плаче нешто посебно, си заспива додека цица, ќе си оддреме така 30-40 мин и после си е свеж немам ум веќе не знам што би можело да биде, некако многу време без убава долга дремка ми е ова, ме подзагрижува
Ние сме уште со 3 дремки и некогаш две се подолги, околу 1,5 до 2 часа, а една околу половина час. Или две по околу еден час и една околу 2 часа. Ноќното спиење засега е супер.