1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.005
    Здосадив и богу и народу ама не се трпи ова веќе. Дајте кажете чаре не можам да издржам. Вчера ја легнав во 9ипол заспа, и си почна да си се буди, 10ипол, 11ипол, 12ипол, 2, и во 3 кога стана се расони и до 6 не спиеше.. едвај заспа во 6 и пак на еден саат. Значи се и е запазено, дремки будност, се. Денски е супер бебе ама чим се стемни мене ми се лоши, веќе знам што ме чека. Ми влијае на се ова неспиење а и она не е наспана како што треба. Има ли нешто да и дадам не знам некои капки за спиење, не знам ни дали се забите, очајни сме за сон веќе. Сабајлево требаше да си тргнеме на викенд не сме способни ни да се дигнеме од кревет. Ова трае веќе добри 3 месеци ако не и повеќе.. ај да е месец ќе издржам некако, ама вака веќе губам разум навечер

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.396
    Допаѓања:
    34.997
    Леле мајка елај си да се гушнеме.
    Исто правеше син ми, може месец дена траеше. Еве го дури сега малку се опорави. Сабајле првпат стана во 8:15ч, дури ме зачуди хахах.

Знам вие сте малку поголеми, сигурно ја мачат забчињата сега. Ја мачкаш ли со нешто? Јас го мачкам син ми со Дентинокс и многу се смирува, со камилица е гелчето.

Кај вас и многу време трае ова, можам да замислам како ти е. Освен да ти кажам дека ќе помине друго стварно не знам како да те утешам.
    Баш прашај перијатар во врска со спиењето, нешто на природна база за смирување ако можеш да дадеш.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    11.812
    Стварно не знам како да ти помогнам а многу сакам… дали си пробала од кога ќе ја успиеш да седиш до нејзе? Ја оставаш сама или? И регресија да е до сега ќе поминеше, не знам и заби, не ми е реално некако волку три месеци да ве мачат, не знам што може да е.. што ти вика Тања?

4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    671
    Знам дека е скапа, ама евентуално да видиш со dr. goodnight?

На Dodo1 и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.735
    Има капки мелатонин за деца на Еси италијански, да видиш во аптека на упатство од колку и како се користат, и има чај добра ноќ исто читни го. Сама да читнеш во аптека побарај им ќе ти дадат. И консултирај доктор секако за мелатонинот. Крајно др гуднајт... една консултација дали може да ти помогне и она неможе секаде како што читав.

6. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    295
    Vaka kaj mene bese 18 meseci, i postepeno se regulira. Puknav ako veruvate, sekoja vecer, bez isklucok. Barav melatonin, ne mi dozvoli pedijatar

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.735
    Не среди денеска ќерка, вчера преку ден 4 дремки, една 1сат, една 2.5 сата, една 3.5 сата и една пола сат. И дежураме цела вечер (waiting) а така сум уморна :@ вчера по гости цел ден здрвен на стол... дали од топлото па се зашемети само спиеше. (facepalm) :drunk:

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    10.920
    Јас ја будам ако тера над 2 саати. Максимум преку ден што сум ја оставила е 4 саати собрано.

На Ladyme и Noemi им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    11.812
    Премногу е тоа. 3.5 саати дремка ај да е таа другите кратки, ама ова сите се огромни, ќе смени така ден и ноќ. Буди ја.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.735
    Бев кај свекрва со деца од јатрвава и ајде викам нека спие поарно никој нема да ја чепка.. а осеќав вака ќе ми направи Легна 10, стана 11, после презаспа стана 2, до 4 ипол не заспа после кај 5 ипол ете ја пак.. заспа кај 6и нешто и сега кај 8 ипол стана.... гремлин4е ме изеде хаха... толку она со дремки подолги од 2ч нема шанси

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    11.812
    Може и од топлото да и се спиело, ама пак многу е толку огромни дремки а веќе, три месеци сте скоро.

12. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    zdravo majki
    ne znam kade veke da pobaram resenie i so da napravam
    imam bebe 14 meseci skoro
    od prv den nemame nekoj red so spienjeto ama so zapazuvanje na ww imavme po 4,3,2 dremki
    veke mesec dena prvo se buntuvase za vtorata dremka nesaka da zaspie i kraj
    mu se spie gi cesa ocite i ne zaspiva nikako
    tehnika za zaspivanje mi e da legnam do nego mu davam igracki, zatemnena soba, bel shum, najadeno presobleceno bebe, prosetano izigrano se zapazeno sekoj red
    ne saka da zaspie i kraj
    ajde so bese taka so vtorata dremka, sega pocna i so prvata isto da go pravi
    navecer spie po 8h se budi kako alarm vo 6h sekoe sabajle
    sekoe uspivanje mi trae po 1-2 saati
    ne sum licnost sto izleguva da go ostavam da sedi so babi dedovci pa da dozivuva nekoj stres ili da se plasi da go ostavam
    ne znam kade vise da baram care
    duri pobarav i pomos od crkovno lice, ama nisto ne mo pomogna
    znam deka ovoj period ima i regresii i skokovi i zabi ama ne se izdruva veke sekoja dremka da. treba da go uspivam po 2h i prasanje e dali voopsto ke zaspie

vo drugi ne zaspiva, samo so mene i maz mi, vo kolicka ne spie i veke ne znam
    kazuvajte pomos posto sum ocajna i nenaspana

13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    1.526
    Tesko e te razbiram i nie slicno taka imame denovi ama jas sum stroga koga znam deka e umorna i mora da spie ja zemam malce vo rache i posilno vikam shhhhh posle ja legnuvam do mene pustam zvuci za spienje i pak i pravam shhhh i ja tapsham po grbce. Prvo se buntuva preta, mrda, se vrti, me chepka za lice, kosa ama posle nekoe vreme pocnuva da i se spie od atmosferata

14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    9.908
    Извини вака ама што мислеше дека црковно лице ќе ти помогне со спиењето на детето?

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    11.812
    Навечер спие 8 саати, како си ненаспана? За преку ден е проблемот. На 14 месеци е нормално да крати дремка. Веќе може и да има една. Не знам колкав ww има, ама очигледно не му е толкав колку што мислиш. Дозволи му да си ја скрати дремката, и да си остане со една, доволна му е. Не го успивај со сила, ништо нема да добиеш. Делов со црковно лице не го разбирам.

На mariz и Ladyme им се допаѓа ова.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.005
    Ја мачкам со фрезидерм, деновиве ќе ми донесат и осанит па ќе видам дали е до тоа..
    Тања вика чај навечер да и дадам. Демек од навика цицала ама ако е од навика нема да цица толку не знам.. инаку она заспива 9 да речеме, до 11 11ипол спие тогаш можам и да излезам од спална, е после е проблемот првпат кога ќе се разбуди да речеме 11ипол и секое наредно будење и е на саат време.

17. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    671
    Ова сеа што ќе ти спомнам е според Сања што сум ја слушала што збори. Значи она вика дека прво треба да се види дали бебето внесува доволно калории односно колку млеко пие. Знам дека доиш и не можеш да знаеш нормално, ама да пробаш почесто да ја доиш низ денот. Второ како заспива? Ако заспива со цицање можно е 1. да не се нацицува доволно, 2. да се навикнува дека заспивањето е со цице. И исто да си одредиш на колку часа од тие станувања ќе ја доиш, на пр. на секои 3-4 часа за почеток, а другите пати да ја заспиваш на др начин.

Ние имавме еден период во 4 скок кога не сакаше да заспие цицајќи. И тогаш ја доев во дневнс на на светло, бучно, па ќе ја заспиев. Прв пат ми се будеше во 5. После се вративме на старото заспивање со цице, и сега ми се буди плус во 3. Планирам од вечер да пробам пак да го сменам тоа, па баш ме интересира што ќе биде :D

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    11.812
    Кај нејзе е друг проблемот, три месеци сврзани и се буди навечер на еден саат, што е премногу, поминати регресија, скокови, она пак исто. Дека има некоја навика има, ама дефинитивно мислам дека и нешто ја мачи.

@Dodo1 искрено ми е смешно ова со чајов, на секое чај да правиш, да пробаш со ад една вечер?

19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.005
    И давам на два саати да цица отприлика, баш заради тоа да не е гладна.. супер напредува буцка е. И не заспива со цицање.. пробувам навечер да ја заспијам на друг начин ама не сака, плаче вришти. Ако ја оставам подолго да плаче ми се расонува и знае да седи будна два саати сред ноќ.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.005
    Чај да давам а повеќе од 120мл во 24 часа не. И сеа сред ноќ ако и дадам чај и ако и се пие да и го земам шишето треба на испиени 30мл. Нема логика

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.