Мамички ние сме 2+ ама момата мн спие пример:ке ја бањаме во 3 дента во 4 заспива и до сабајле до 7-8 нели е тоа многу?? Она си станува за цицање и пак заспива
Моето е 3+ па уште не може да се разбуди. Чат пат има денови кога се на се е буден некои 8ч, ама претежно 4-6ч. Навечер сврзано сега спие 10-12ч порано и по 16ч се фаќаше, ама беше како алармче на 2ч точно будење за цице, сега знае и по 5-6ч да сврзе Се дури напредува убаво, се буди за јадење, остави нека спие
Дали е нормално бебе 8+ да има 4 дремки по пола час. Читам,а и гледам во околината на оваа возраст имаат една до две дремки поголеми. Малата мојата повеќе од половина час преку ден неможе да се успие. Навечер си ја спие цела ноќ и најкасно 22, 22.30 е заспана.
Мојот исто така спие,пет пати по пола саат. Секогаш во исто време,плус ако шетаме или во кола и тогаш спие. Навечер исто во 22:30заспива и се буди еднаш за млеко. Денски заспива со млеко и неможам да му воведам оброк во исто време,кога ке стане уште го држи млекото.
Ај и јас да се пожалам. Малата заспива цицајќи и штом ја спуштам во креветче тренутачно се буди. Па пак ќе ја земам, ќе ја гушнам и одма се врте пак да цица, ќе поцица и ќе заспие. Ја спуштам пак во креветче и малку ќе се подразбуди ама овој пат ќе заспие. Денес ми спиеше во раце 20мин пред да ја ставев во креветче, си мислам ај повеќе да се успие ама не бе одма стана. Цел саат се успиваме. Дали дека креветчето е ладно па поради тоа се буди не знам. И ноќеска така ми направи кога се разбуди за цицање. Стварно не знам зошто одеднаш се смени.
Пробај да не ја покриваш одма. Откако ќе ја спуштиш во креветче оставија така 5-10 мин па после покриј ја. Јас така прво во раце, па после ја легнувам врз вреќата отпетлана (наместена во креветчето). Ја оставам 5-10 мин па дури после јс запетлувам и покривам. Ова успеа кај нас
Не ја покривам, не ни успеам да ја покријам. Само што ја легнам и ги тргнам рацете одма стане. Се гледа дека и се спие и најчесто одма презаспива.
Пробај да не ги тргаш рацете одма. Стави ја во креветчето и држи ги рацете 5мин да мисли дека уште ја гушкаш и потоа ептен полека тргни ги.... или пак стави ја да спие до тебе
Да пробаш да ја држиш за раче и да ја галиш за главчето, можеби ќе успее да презаспие без да ја нишаш. Или доколку прифаќа цуцла стави и ја.
Јас моево го спуштам врз памучно ќебенце кое го загревам на панелка Инаку и мене одма ми се буди. Ние борби водиме со успивање. Не сака да спие, плаче, вришти, се тегне. Се надевам дека е период, инаку полудев.
Isto.Vo tekot na denot spie po 4,5 pati se po pola sat.Ko alarm da.ima napraveno.Navece 10veke spie.Se budi nakaj 3,4 pie mleko u son i peodolzuva do kaj 8 sabajle. Jas si najdov careto.Mojata zenska sakala pokriena oci da spiei stavam edno krpice na glava i koma e.Probaj Eve vaka
И јас го загревав овие денови ама пак се буди. Вчера ја ставив до мене на спална, откако се разбуди во креветчето па по некое време заспа. Денес па не се разбуди кога ја спуштив во креветчето. Хахахха леле бе каква е, извини ама многу ми е смешна со ова. Нели и е склет? Мојава мислам веднаш ќе го тргне ако го ставам, не сака ништо на главата да има
Ne da e smesna ama ete vaka saka.I toa majka mi slucajno.Odam da ja zemam na gosti i bese,malata spie so hulahopki na glava.Vikam abe si se mrdnalavika celi dva sati kako spie.Vikam hm taka znaci.Pocnav i jas so krpceto.I si spie pak po staro.4,5pati vo denot.Mojava nikogas kapa nemala na glava,i koga se rodi.Edvaj dava koga izleguvame.Probaj moze ke upali i kaj vas
Мајки ние сме 11 мес за некој ден и немаме некој стандарден ред за спиење навечер или преку ден. Бевме 2 недели болни и најверојатно поради тоа ни се поремети се, ама сепак не знам дали да следам бебе или јас да воведувам ред на спиење (се прашувам колку е и изводливо) бидејќи ако му се спие е мн кенкав не се додржува ако го разбудиш (нели за да воведеш ред) сум пробала уште полошо е. Пример знае да заспие во 19.30 и да стане во 21.30 па после дури на полноќ па и покасно да заспие. Во нормални околности би требало да ја преспиваат цела ноќ или? Ние често знаеме да се разбудиме во 3.30 па да седиме до 7 сабајле. Искуства на оваа возраст?
Moite deca zaspivaa so pernice na oci raat bev za zaspivanje cim ke im go stavev perniceto na ocinja za sekunda zaspivaa sega bliznacive potesko za zaspivanje na 11 ke pravat 3 meseci ama.mnogu malku.mi spikat preku den
Majki sinko veke nekolku dena sI stanuva vo 5 sabajle a zaspiva vo 8 ili 9 Kazete care kako da spie barem do 7 ....Kapnav ne mozam pojke preku cel den sum na noze,de so nego de so bebe I vreme za odmor skoro ic
Да не те разочарам ама тоа кај некој деца е рутина. Еве го мојот е неполна 1г и 06-06.30ч е станат. Легнуваше најкасно во 19.30 а сеа задни недели ми смени најкасно во 21ч легнува. Се деси неколку пати легна околу 22.30ч не сме биле дома или со гости и пак станал исто околу 06-06.30ч. И ја не функционирам преку ден, да сакам неможам да легнам кога спие преку ден зашто гледам да завршам некоја обврска низ дома и да испијам кафе на раат и тоа е ваљда ќе смени со тек на време.