Здраво Мамички , си имам мака веќе цели 3 недели со бебчето .. 13 месеци има не спие цела вечер , немирна е плаче вришти , искачаат заби горе 2 двојки ама дали може веќе 3 недели да имаме проблем со тоа? Ве молам кажете ми ваша рутина за бебе за спиење навечер .. проблемот е само навечер преку ден си е океј нема проблем ни со спиење , проблемот е вечерта .. секој совет ми е добредојден .. извинете за долгиот пост
Јас нешто почнав да читам по нетов па ми дојдоа секакви мисли Бебка заспива ок ама многу се буди и мрда … ако и падне цуцето како спобудалена почнува да се врти и ако не и го вратам почнува да плаче, со рачињата многу пати сама си го бутка во сон од што мрда оддеднаш - нормално ли е ова? Прават вака вашите? Ова се случува и преку ден и ноќе додека не зацврсти сон. Јас уствари за да спие она последниов месец, асистирам цело време и треба да сум во близина … враќам цуце во уста, ја вртам на страна, па ќе почне да се врти на стомак само со главата заглавува па закенкува и све така Зборот ми е премногу мрда и сама се буди од ништо 3ипол месеци сме… период ли е или да прашувам педијатр да барам некое чаре ако има
Истото е и кај мене, само помала е, па имам надеж дека е период и дека ќе помине. Потполно исто, само навечер ја гасам ламбата и некако за среќа подолго спие, повиена. Ако не е повиена нема шанси да заспие, преку ден исто ја повивам, одма ги вади рачињата, прета, 5 минути неможе да е во креветче.
Нема рутина, вриште од забите од март. Еве сега долната двојка му проби, се смири, инаку на 15мин знае да кенка и плаче ноќе. Ставам цуцла, тапкам по газе, думкам, се смирува. Ама, мачни се ноќите, знам. Нема друго.
Ај барем твоето е со цуцла , мојава од бебе не прифати никаква сеа само цица ноќе ама гризе многу.. ама тоа е ваљда е период .. ќе издржиме за нашите малечкии
Еве вчера само што наполнивме 8 месеци, дете вришти плаче кога спие, дава отпор за спиење и кога ќе заспие се буди на 10 15 минути, половина час, 1 час со вриштење... Заби уште немаме, мачкаме гелче. Прва ноќ така да поминеме,се мислам дека се забите во прашање ама еве не знам ни јас планирам на доктор да ја однесам денес
На колку меесеци/години почнале да преспиваат вашите деца, нели освен кога се болни. И веќе кога ги имаат запчињата дали ноќите се полесни?