Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    5.557
    Последен период одкако почнаа забите, воведов храна целосно, млекото се намали почна да бара млеко навечер... дури намали во килажа а јадеше одлично. Очигледно аптамилот ја држел многу. Спие од 3 месеви одлично без станување до сабајле. Овие промени сега на 9 месеци мислам ми се од од промена на храната, заби и регресија све во едно. Ама и голем проблем со дремките почнав да каснам едвај исфрлив 4та дремка сега мислам дека и таа 3та дремка ни прави проблем, спие 3 дремки вкупно 4 ипол часа, што е многу. Денеска прв пат ја оставив прозор на будност 3ипол часа, уште еден цел час од тоа што обично ја заспивав и не побара да спие, со плачки се заспивавме во рака во мене последен период. Кога дојде више да трла очи ја однесов во креветче легнав во спална и две цуцли и може 20 мин се вртеше играше и почна да приплакува и ја свртев накај мене има дупка во решеткиве не се спушта страната од креветчето ама може да се извадат даскички и ја држам за раце и ја тапкав и сврте очите и заспа во креветче...тоа успешно прв дел сега денеска сакам само две дремки да има да пробаме да се вратиме во шема да спие добро, зошто со мм сме на ратна нога неспани двајцата, а уморни од денот и работата.
    Колку време сега ви траат дремките кога се две, ги презаспивате ако станат за 35 мин пример?
    И на колку растојание е втора дремка?

2. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Јас успевав да го легнам после цицањето, и лежам само до него, а он се вртка ќе си се намести, ме фаќа за нос за лице, очи иии ќе заспие. Јас не правам ништо само лежам, мижам и чат пат погледнувам до каде е. Ако му падне цуцлата ќе му ја ставам, ако ме фати за коса го тргам и толку другото оставам он да си прави тоа што му треба. Е сега, не ми успева секогаш. Едно време мислев супер тргна работава, но почна пак заби, да сака да лази да се исправа, настинка имаше иии се испопоремети пак. Јас пак исто правам ама завршува со плачки и морам да го земам да го нишам за да заспие. На станувањето понатаму скоро ништо не се смени, се буди на 1-2 саати. И така, ако има некој совет и за мене, барам и јас помош.

На Johanna22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Мојот е 8 и пол месеци, имаме две дремки веќе некое време. Се трудам да е секоја по минимум 1 саат, ама првата најчесто е пократка, не можам да го презаспијам - 40-50мин. А втората е подолга знае и до саат и пол да тера. Околу три саати имам измеѓу, ама сакам да пробам пред ноќното спиење да бидат повеќе. Дали вашето бебе спиеше ноќта подобро откако само си заспа во креветче? Еве мојов заспиваше сам на спална, ама ноќите пак не беа сјајни. Не беше на секој саат да се буди ама 4-5 будења во 12 саати има сигурно, некогаш и долго му треба да презаспие.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    214
    Ние сме 8,5 и имаме 2 некогаш три дремки. Првата дремка е сат и пол, два сигурно. Втората ако е еден сат има и трета дремка сигурно од 45 мин, ако е подолга не. Легнува измеѓу 20-21ч, со две будења оф навика и се ова е вака од кога почна сама да заспива. Пред то беше катастрофа спиењето

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    1.503
    Дефинитивно е премногу 4ипол саати денски дремки, ние сме 2ипол максимум 3 и нешто. Двете и се од по 1:15-1:45 и ако стане на пола саат пробувам да ја презаспијам, некогаш не успева и тогаш ноќта ја успивам порано од што не издржува. Прв прозор будност и е околу 3 саати, втор и трет околу 3ипол, некогаш знае и 4 да затера. Ноќно успивање околу 19, сабајле станува околу 5ипол ( со едно или 2 презаспивања, некогаш и 3-4 ако има некоја мака)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    5.557
    Преку ден ја заспав во креветче, спиеше 1ч и 20 мин и ја отворив вратата и стана одма. Сега ќе видиме и др дремки да успееме во кревет.