Како да ги продложам дремките ? По 30 минути се. За да запие во разумно време по 5 дремки треба да има. Легнам со неа, џабе е пак стане. Настината сум ми фале малку да одморам барем 1 час. Инаку уште малку 6 месеца.
Тука веќе ќе почнат да се стабилизираат дневните дремки да стануваат 45мин/саат некогаш саат ипол веќе на 7ипол месеци имаме и една сигурна дневна дремка од саат ипол претходно беше исто како кај вас 5000пати јануспивав во денот за 20-30мин да поспие.
Синоќа во 21.30ч заспа и сабајлево во 7.00ч двајцата сме будни. Долг ќе биде денот. Се надевам ќе се вратиме на редот што го имавме. Фала ти.
Што е работава со втората дремка поуморни ли се што повеќе бараат цице не можам да разберам. Јас еве деновиве успевам да ја заспијам без цице и на двете дремки ама дека е во скок знае да ми стане по пола саат со плачки. Презаспивањето пробувам исто без цице деновиве и на прва дремка почнав да успевам ама втора не се откажува од барањето цице и не. Почнав некои денови малку чај да и дадам така ако ептен бара цице за презаспивање и знае да помогне ама за втора дремка и тоа ми е џабе кога пробувам да ја презаспијам…
Јас не знам последнава недела што се случува каква нова регресија е ама одеднаш почна прва дремка само 30минути, презаспивање никако. Втората сега и е подолга потешко заспива, се врти, шета, бамбори ама па 1саат спие. До кога ќе трае ова ќе видиме.
Па докај 14 месеци е океј да имаат две дремки, се си мислам рано и е, а неќам да ја брзам пошо оди и се изморува и од сабајле си бара дремка порано плус не оди во градинка немаме потреба да брзаме. На 5дена од годинка сме
На неколку денови пред да направи 9 месеци, бебе скрати на една дремка. Нека дојде Сања да објасни за ww колку треба да е кај бебе од 8 месеци и дали 7 саати се прифаќа. Не е во скок, по ниедна дата, почна фамозната регресија, јеј. #бебињапокнига
Учи да седи/лази/се исправа? Со лесно, стварно е бурен периодов дур ги учат горниве вештини, еве мојава 10м полни за 2 дена па уште сме во таа регресија и не знам кога ќе преќине. Кај нас дремките дење не патат до толку како ноќното спиење ама јбг мора нешто
Ќути барем денски да одмориш. Колку дремки имате? Иначе учи да се исправа госпоѓицата. Кај нас почна наеднаш, една дремка и сто будења навечер, еве скоро една недела е вака. Ваљда то што е преморена се буди преку ноќ. Ама по три пати ја заспивам за втора дремка ја одбива и крај. Ај да ја спие таа едната два три саати да разберам, таа максимум саат ипол, завчера 40 минути. Брат и иде од градинка и знае дека е дома, нејќе да заспие . Не памтам колку траеше со првото ама мислам негде до кај роденденот, дури не прооди . Регресија, сепарациска анксиозност, заби и седми скок во најава, журка .
Две дремки тера мојава од 7 и нешто месеци, прво едвај смени на 3 и по неколку дена одма на 2. По саат и 20 минути и се двете во добри денови ама деновиве често е со презаспивање… е ноќе повеќе од 10 саати не спие вкупно, најчесто 9 и нешто (со неколку станувања, вртења, лазења, седнувања…). Мојава уште не може сама да се исправа, заглави на лазењето (лазеше војнички долго време, сега дури почнува нормално) така да верувам уште полошо ќе биде спиењето кога ќе почне да се исправа
Здраво, ми треба помош. Мојата девојка е 13 дена. Откако си дојдовме дома, спие во креветче и си спиеше редовно. Последните 2 дена, се разбудува околу 16.30 и не заспива до 20. Денес дополнително се разбуди во 08 и не заспа цврсто до 14.00 (имаше некои дремки по 15/20мин едвај). Дајте совет што да направам за да спие редовно. Жал ми е кога ќе ја видам преморена, а не спие.
13 дена е не може да очекуваш распоред на спиење, уште не е свесна дека е надвор. Контактни дремки се единствено нешто што ќе ти даде некаков ефект сега.
Здраво Не знам дали некој др го имал овој проблем,синко 2 месеци си сака во дневна да си спие во спална нема шанси 15 мин и се буди
хелп синко 20 месеци уште миде буду ноќе по два три пати а и често го презаспивам по саат до два... веќе не знам што да правам.една дремка има денски до 2 часа најчесто 1.30 минути
За дневните дремка и мојов е ист - во спална 20 мин и буден е, а во дневна знае да потера и саат и пол до два - пукнав! Ништо не можам да сработам низ дневна! Денот ни е предолг пошто и дремките му се кратки и тешко се успива, не се предава да заспие хахаха