Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    852
    Ќе треба во 19ч да ја легнам. Обично заспуваме од 20 до 20:30
    А и нели е многу малку 1ч и 20 мин вкупен денски сон

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    3.061
    Малку се, ама во моментот веројатно поминувате низ регресија (има уште една во 8ми месец), и подобро е да ја легнеш порано за да си ги надокнади саатите, отколку да чекаш кога би и било времето за спиење според тебе и да биде преморена :) веројатно ќе менува и во две дремки ама ќе се стабилизира со време

На Anastasia579 и LaTama им се допаѓа ова.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    6.840
    Јас со второво дете ја сменив перцепцијата за денското спиење, нема малку (има многу :D), битно е да се стигне до некое пристојно време за заспивање. 19 часот е сосема прифатливо, не мора да значи дека ќе се разбуди многу рано (може и да, ама ќе се средите).
    Еве ќерка ми од 8 ипол месеци некои денови е со една дремка (најчесто од саат), затоа што за втора дремка и се приспива околу 18ч. и ако ја оставам да спие тогаш ќе ми седи будна до 23ч. Вака ја држам будна уште некое време, почнувам ноќна рутина и ја заспивам порано.

На Anastasia579 и LaTama им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    6.592
    Нит се тера нит се води и мојата е 8ипол / еден ден со две еден ден со три зависи колку ќе поврзе. Денес имаше една утринска саат и 15мин, па попладневна саат ипол и еве сега ја успав пред 10мин пак

На Autumn Love, Anastasia579 и LaTama им се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    6.840
    Твојата женска поштено си ги користи дремките :D.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    522
    Колку време трае sleep regression?
    4 ипол месеци е малото,еве веќе 3 ипол недели спиењето е крш,навечер се буди на саат ипол,преку ден спие 45 мин.
    Навечер без млеко не заспива,а не смеам да давам на помалку од 3 саати дека има рефлукс.
    Што да давам измеѓу да пие,и дали ќе се стабилизира спиењево или да си се помириме :/

7. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    Моево бебе направи 7 месеци, од кога ќе почне да спие повеќе од 30 минути, стварно не знам. Уште имаме 4 дремки. Распоредот е вака:станува од 05-06 часот, прва дремка 08:00 до 08:30, втора дремка 11:00-11:30, трета дремка 14:00 до 14:30 и мора да има четврта дремка за да заспие во некое разумно време. При ваков распоред имаме проблем и со дохраната - треба да има 2 оброка и тешко ги вклопувам со вакво спиење.

8. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    637
    Скрати и една дремка

9. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    Знам дека треба, но некако рано ми е да ја заспивам во 17:30 ако последната дремка и е до 14:30. Уште тераме 4 дремки.

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Кратко ти спие, затоа три дремки и се малку. Пробај да спиеш и ти со неа подолго ќе спие, или излезете на прошетка ќе спие подолго во количка

11. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    Ох верувај секако имам пробано. Еве прееска возам со колчичка не смеам да застанам, ако видам некој познат бегам да не треба да застанам :D и еве пак спиеше пола саат. Многу многу ретко да згреши да спие подолго една дремка.

12. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.999
    продолжи и ги прозорите будност секој по малку за да ја отфрлиш последната. и мојата спиеше по пола саат 4 дремки до кај 7 месеци и после како и продолжував прозори будност ја исфрливме четвртата дремка (тешкичко) ама одма по неколку дена и третата дремка и префрли на 2 долги дремки нешто пред 8 месеци. Имаше денови со презаспивања за да и се продолжат ама се исплатеше, многу ми олесна одкога смени на 2 дремки

На Guns N` Roses, Baby warrior, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    6.592
    Исто и мене препородена сум, две недели веќе сме со 2дремки / негде на 8+ почна да се нечка две или три и сега конечно е на две па денот може да си го организирам асално и да прошетаме и да средиме и се иначе претходно со 4 беше мн долго и мојата до 7ипол … 3 имаше најкратко можда ни неполн месец и сега со две е супер, плус втората е долга да легнам и ја до неа да поспијам кога веќе навечер станувам 100пати 8)

На Hippie и dummy им се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Колку пати се буди навечер ?
    Не гледам светла точка јас за навечер, си велам кузнај до кога ќе се буди, нема знаци дека ќе се смени нешто.

15. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Истото ни се случува и на нас сега. За една недела ќе прави 8 месеци и еве оваа недела ја гледам ја исфрла сама третата дремка, и ги зголемува дремките по час и половина. А до пред 2 недели беше со 4 дремки од по половина час. Со 3 дремки мнооогу кратко време. Е сега будните периоди и се со различно времетраење. Првиот е 2 часа, вториот 3 часа, а третиот 4 часа.

16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    6.592
    На час ипол/два се провртува бара цице и презаспива … спие со мене на спална а креветчето и е залепено до спална со извадена страница па некогаш си оди и натака а некогаш до мене кога како ама нема разлика се вртка навечер секако и јас не гледам дека ќе оди на подобро скоро … ќе стиснам заби уште летово, решена сум да дојам ќе спијам кога ќе порасне :D

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    Едвај чекам малку да се среди, малку да одморам :) па за кратко и на работа, ќе биде весело.
    Второто дете ептен не спијач се погоди. Не е како мене.

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    18.352
    Ние уште малку 7 месеци, утринската дремка кај 9 почна ептен кратко да спие или ја исфрла, ќе дремне 5 минути и спремна е за акција, дури кај 11:30, 12:00 е следна дремка, па кај 15-16ч следна и порано легнува за ноќно спиење кај 19:30-20ч најкасно е сега проблем почна да се буди во незгодно време 4, 5 наутро и дреме будна саат време најмалку, па ќе презаспие еден саат до 7, а претхдно си спиеше цела ноќ и си се будеше некаде околу 7 како програмирана.

19. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    И мојата станува во околу 4 во последно време. Чатџбт вели ако не презаспие сама за 20 минути, да не ја оставам да заспива барем до 6:00. Потоа може да заспие. Демек ако заспие сама пример во 5:00 и ќе стане во 05:30-06:00 и тоа ќе се смета како дремка и така ќе си створи навика да станува рано. Не знам дали добро објаснив. Се преоптоварив со ова неспиење болна тема ми е :)

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.436
    Допаѓања:
    4.888
    Неколку дена пред да наполни 6 месеци, почна сам да се врти на меше. Сега се врти и во спиење и си продолжува да спие на меше (facepalm):D:D
    Иако ми е пресладок така, цело време му го проверувам носето дали му е слободно за дишење.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.