Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    На таа возраст сам си се мести, не се секирај

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    113
    Кога ќе почне да спие како што треба. 7++ месеци сме. Уште дремките и се 30 минути. Немам време за ништооо. Нишкам ја да заспие и од кога ќе заспие имам само 15 минути за да средам,немам ни време јадење да направам. Како бе спијат некои деца по 1,5-2 часа. Во периодот кога е будна само кенкааа кенкаа. Ништо не и е погодено. А за ноќе да не зборам по 100 пати се буди. Овие два дена има 3 дремки по 30 минути. И толку.Да барам совет од стручни лица. Стварно не знам. Пробанп и со неа да легнам и во количка да спие. 30 минути и толку.

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.074
    Може да е во скок, може да се заби.. ќе се среди. И кај мене имаше периоди така мака мачев, сега е 11 месеци има две дремки спие едната саат едната два, некогаш двете по саат ако ја разбуди нешто. Навечер давам вечера па спиење и спие пет часа па после на два часа станува за цицање. Кога вадеше горе заби душата ми излезе на секој саат се будеше, нишав, хорор ми беше периодот. Уште се буди, уште не сум наспана убаво ама се навикнав.
    Кај 7-8 месец има голем скок па можно е да сте во скок сега затоа така, си бара блискост и ништо не и е погодено.
    Знам дека е многу тешко ама ќе помине ќе се средат дремките

На Cvetce_ и Hippie им се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Хипи на доење сте плус цврсти оброци како што те читав во темите, пробај да дајш шише формула можи ќе е посито.
    Не е гаранција дека нема да се буди ама помирен ќе е измеѓу оброците
    Мојот така и откако воведив формула поспокоен е. Има денови кога кенка и ништо не му е погодено, простум не плачи ама кога ќе го спуштев плачеше, по тоа знаев дека е глад за млеко, давам шише и после тоа како ново дете е, гуга се смее, пробај ...

Навечер ќе ти се буде за жал, не е глад секогаш ама едноставно имаат лесен сон некои бебиња и навикнати се со цице да заспијат, мојот еве го исто 7 и пол месеци е и се буди навечер насекое, поготово ако спиете заедно.

Твоето и недоспано е му фали сон затоа е нервозно преку ден, кратки му се дремките, ќе помини ајде ќе издржиме ние со неспијачите :)
    Другарка ми вчера вика ми фали времето кога цицаше, сега да го вратам назад и 4 години би ја цицала, така ми рече :)

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    18.352
    Секое дете си е индивидуа за себе,не го споредувај со други бебиња. Еве и моето максимум дремка спие по 40 мин, најчесто 30 мин и се дремките, кога спие подолго се прашувам нешто да не не е во ред, со таа разлика што кај мене навечер спие некаде од 7ипол, 8 комирана е и станува само за млеко, го пие и продолжува да спие, има и исклучоци нормално но тоа е ден, два.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    6.592
    Мојата конечно почна да поврзува циклуси кога наполни 7 претходно цело време спиеше 40минутни. Е сега на 9месеци ибтекна да станува во 5 и се вративме од 2на 3 дремки зошто станува прерано и не издржува едната сабајле ја спие 40мин па после спие обично саат ипол на пладне и околу 4 уште пола саат за да издржи до 7ипол

На Cvetce_ и Hippie им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Седиш до бебе и тапкаш, шшкаш.. што и да ти е начин за заспивање. Значи на 25мин сум седела до неа и почнува да мрдне прст, глава нешто одма презаспивање.. ич очи да не отвори и продолжува или 55мин или сат и 30 мин. Значи мора да презаспиваш на 30 мин, зошто тука се будат незнаат да влезат во др циклус сами. После се учат. Еве сега мојата е 11+ и спие две дремки од 1ч и 10/30мин без презаспивање.

На ekonomski202, Hippie и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Кога ви заспиваат бебушите ?
    Ние си легнуваме рано, кај 19/19:30 ама во план сум да го легнувам малку подоцна накај 21 затоа што многу рано се буди, 5/6 часот е буден, денски имаме три дремки од кои вкупно 3 часа минимум денски спие, така да мислам дека премногу сон му доаѓа и затоа се буди, биоритамот е тој.
    Денеска третата дремка ја почнавме кај 17 и станавме во 19, во 21 го заспав, така ќе терам периодов па ќе видам дали има промени оти стварно за бебе шо се буди често навечер ми е многу да е будно од 5 часот

9. Amore.Mio

Amore.Mio Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.149
    Најубаво би било последната дремка да му е до 17ч и да заспива во 20:30, бидејќи од последна дремка до ноќно спиење би требало да има поминато барем 3ипол часа, таман да има време да се измори, за вечера и време за ноќна рутина.

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Нема да издржи до 20:30 ако претходно спиел до 17:30, ќе ми заспие во 19

11. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    691
    Бебе има 15месеци, по препорака на невролог после направено еег мелатонин капки по 4 пред спиење. Купив мелатонин јуниор еси, други не најдов. Искуства? Малку ми е премисла, плус б6 му препишаа.

12. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    103
    Феминки на 30 ти правиме 9 месеци
    Таман и го фатив редот на беба си имаше по 2,3 дневни дремки навечер си легнуваше 9 ипол и спиеше до сабајле најчесто
    Сега одеднаш нејќе да спие преку ден треба да поминат 4 сааати за да заспие и ми спие По сааат најмногу денес сме со 2 дремки по сааат време …. Има ли некој скок во развој овој период ? Уште немаме запче може и тоа ја мачи има ли уште некој со ваков случај ?

13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    1.902
    Па поголемко е, нормално е да намалува со денски дремки, според мене топ си е.
    Камо моето денски ич да не спие во замена со ноќе :)

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    18.352
    На 9 месеци во ред е да има две дремки од саат време, може преминува од 3 на 2. Ако легнува во 19ч, а се буди наутро, ноќен сон 11-12ч и преку ден 2ч, 14 часа сон е доволно, ако си е расположено, игра, не е ќенкаво.