Мајка ние сме 4 месеци и цело време досега денски спие во раце, инаку лесно се буди, прета со рачињата... навечер спие на спална ама пак мора да сум до него. Едноставно премногу се мали и сакаат близина. Моето спие и во количка па сега на убаво време кога доаѓа време за дремка излегуваме.
Околу првиот роденден некаде. Ама мислам дека имаше влијание што тргна на градинка од 8+ месеци. Таму имаат една дремка во 12 ч, па на почеток дремнуваше уште малку дома околу 17:30 ч. Со тек на време дремката во 12 ја зголемуваше, и дома престана да дремнува после градинка. Сега е 1 год и 5 месеци, веќе долг период има само во 12 ч дремка, околу 2 часа во просек.
13 месеци сме, во градинка спијат во 12 и дома му се приспива околу 16:30-17:00. Затерува многу со спиење пример вчера до 19:30. Дали да му ја тргнам втората дремка или што е паметно..
Да ја тргнеш, пробај заспивај го во 18, 18;30 поместувај секој ден по малце. . Секое дете различно ама и мојава е 13 месеци и сме со една дремка, префрли баш неколку дена пред роденденот. Имаше по некој ден со по 2 дремки ако ептен и била кратка едната ама ретко. Чим затерува до 19:30 тоа веќе како за ноќно спиење ми делува
И кај нас е вака еве ја заспа сега во 18 и да сакам не можам да и го третирам ова како ноќно зошто за саат време ќе се разбуди а ако пробам да ја презаспијам и ако за некое чудо заспие ќе стане во 3 свежа за играње ко да е 7 сабајле. Ептен ме буни со дремкиве и спиењево.
Мајки хелп! Малиот е 5 и пол месеци. Ај што почна војна да води за заспивање, ноќе почна да се буди и да не можам да го презаспијам..си гуга си зборува, врти лево десно низ креветче (сеуште не може од грб на стомаче). Така саат и пол обавезно...гледав да не е гладен, да го фатам со време.. џабе..он ококорени очи и почнува! Како прегазена сум секој ден.. Некаде грешам?
Сите ги поминуваме … фази се 4тиот и 5тиот скок се тој период кај нас 5тиот беше поразителен за ноќното спиење сум нишкала со саати во сред ноќ таман ќе заспие ќе ја ставам во креветче и ќе ми се разбуди за 3мин па одново
Лелеее... Се тешев дека барем ноќите ги преспива. И се будеше 2 пати за цицање.. Сега како прегазена сум затоа што и детските дремки едвај ги спие, со сто пати презаспивање и да сум до него.