Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Јас да не се подречам, ама и женскава како батко и тера, спанка. Спие од 2м цела ноќ, 11 ке цица и после тера до 6,7 сабајле, па тогаш ке стане ке зборне гугне (не плаче паметна на мама, бато да не го разбуди :lol: ), па цица и пак презаспива и спие до кај 8,9. Инаку ја оставам во креветче, гасам светло и толку, сама се успива :) преку ден ред немаме сеуште, 4ипол м е сега... спие кога си сака, колку си сака.. Алал да им е на мајките кои стануваат навечер, сега болна кога беше стануваше на секое, абе ке полудев мислам...

На ❤️Sneze❤️, Lolipop23, elcezelce и 5 други им се допаѓа ова.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Како ги раѓате такви бре? алал да ви е! Ксметлики сте!

На makedonkamak, Вереничка, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Незнам, гени можеби :D Мирно бебе сум била и јас, а и мм ептен мирно бебе бил, спанковци сите :) Синчево еве го 3год ке полни, сеуште преспива преку ден, еднаш по 2-3 часа, е сега редот ни е малку помешан со бебево, па и он касно накај 11,12 заспива.

На snegulkata и stevemila им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mojava zenska vo tekot na denot spie po 4,5 pati.Se po pola sat.Se budi,si igrame jadr pa spie i se taka u krug.Navecer banjanje jadenje i najkasno 9veke spie.E sega okolu nedela dve mi se budi za mleko.Obicno nakaj 2.Ne ja zimam vo race,kaj si spie vo krevetce i davam.I prodolzuva so spienje.Koga ja zimav abe ke si go ispie mlekoto pa saka da si igrame.Koga ke se razbrmca hahha.Mene glava mi paga za son ona ke igrala:whew:arno ama za sekoe spienje se vo race.Muskuli napraviv od lulanje:muscle:

На snegulkata, duffi, Melinda85 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Моево е спанко, како се роди не се разбуди :yawn: не битно каде спие (ова дека сум кревтче нели :lol:) битно спие.

Станува во период најчесто од 6-8ч само за какање, буден е најмногу 40мин, се миеме и одма презаспива, спие уште 3ч. Во текот на денот уште некои 3пати е буден по 1-1.5ч некогаш преку сила 2ч другото спие. Си легнува најчесто 20-21ч, денес во 19.15ч ^_^

Ама дур е буден да го шеткаш, играш, но знае и да си лежи/седи сам. Ноќи од прв ден ги преспива цели, значи некои 10-12ч се буди само за цице и си презаспива.

Од скоро не ни ме бара навечер до него, или да ми спие на рака, така да си спие во креветче :party: (сам се одвикна, никаков напор не вложив).
    Денски уште е проблематичен, ако го спуштам некаде или успијам некаде спие многу помалку, по 30мин отприлика, па потоа е многу кенкав, плачлив, невозможен, па најчесто се држиме :inlove:

За успивање ретко се успива на града, мора да го понишкаш на нозе или во раце да го шеташ, но не многу, брзо заспива кога му се спие. Ама кога е преморен или возбуден, уфффффф :sweat: сака да спие, а не се предава....

На pile30, duffi, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Мојава многу касно заспива. Има дремка околу 7,8часот вечерта пола час некаде и после оди па заспиј ја. Пробав да и ја укинам таа дремка ама не бива, плаче за цицање и успат заспие. Кога цица ја закачам, ѝ зборам за да не заспие ама мака нема, затворе очите и потоне. Многу се нервирам, не знам што да правам. Инаку станува околу 9, некај 11 пак заспива, па до вечер има 2 или 3 дремки и сите се по пола час, 45мин. Некогаш во 2 заспива, па околу 5 па и во 8. Некогаш околу 4 и вечер 7,8 пак сака да спие.

На mariz, snegulkata, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Не сме толку лоши и ние со спиењето, засега, 2 месеци има па секако ќе менува. Засега ја ставам во категорија - спанковци!
    Она ноќно спиење и кај нас започнува касно, околу полноќ. Па преку вечерта се буди на 3 - 4 часа, значи околу 4 и околу 8 па во 10(а знае да се успие и до 12, како денес на пример). Се расонува во 10 и седи будна околу 1 до 2 часа. Најчесто лежи во релксатор или лулашка, а некогаш си сака во раце да ја гушкам. Дење ми заспива со вклучена правосмукалка ептен лесно, некогаш сама заспива, некогаш на цице, некогаш малку да ја занишкам и заспива. Па скоро цел ден го спие(од 12 до 19 ), се буди за цицкање и пак спие.
    Е ноќе, ја бањам и спремам за ноќен сон... почнуваме од 21, а заспива дури на полноќ. Нит цицајќи заспива, ни правосмукала помага, ни во лулашка, ни во релаксатор, ма ни во раце... Плаче, мижи со очите од што и се спие ама не се предава. Ептен тешко заспиваме навечер, не знам зошто! Можеби и тоа што спие преку дента многу, предизвикува навечер тешко да заспива!
    Некогаш ме зафркава откако ќе заспие за 10 мин се буди, па пак заспи па пак се буди... се додека не зацврсти убаво сонче и отспие 2-3 часа.

Сонувам за тоа дете да ми спие цела ноќ без будење, со првата ќерка не доживеав до 2 години, со втората исто немам надеж дека наскоро ќе преспива цела ноќ. Очекувам промени, ама се си мислам дека треба да се наоружам со трпение и дека допрва ќе има маки околу спиењето. Не знам зошто, ама така си мислам!

@emkaemka Велиш спие на тебе, ами навечер? не ти прави проблем? Не сака пак ти да си креветче?

На mariz, stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас мислев бебе не ми спие доволно преку ден, па купив една книга он лајн :) книгата вели дека треба да има сон навечер од 12ч, 3 дремки по 45мин и една од 90 :)
    Мојва баш така се буди - на 45 минути. Наводно 45мин бил циклус еден за спиење.
    Најубаво време за заспивање (ноќно) е 7 часот заради лачење хормон за сон (мелатонин). До полноќ се лачи, а по 5ч наутро целосно го снемува од организмот.

Ептен нафрлав инфо. Бебе нана - не можам се да пишам.

На stevemila, Вереничка, karibian и 8 други им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Не, чудно ама навечер не бара во раце да спие од прв ден. Прво спиеше на рака, па до мене, па го одалечив од мене и една вечер само го префрлив во креветче 1ч откако заспа и заклучив дека не е веќе проблем. А претходно штом тлото го допреше одма се будеше и вришти. Верувам сега спие поцврсто па не сеќа.

Реално денски побучно е и полесно спие па мислам затоа е проблем што не сака да преспива било каде подолго од половина час, а вака во раце си чувствува сигурност :)

Сам да се успие моево шанса нема до сега. Блазеси и на @mariz јас така да го легнам и светло плус да му исклучам, не само што нема да се успие туку ќе вришти до заоѓање за секунда :D

На stevemila, Chantal, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мојава нема шанси. Ќе плаче жално, жално.. а книжево вели треба да ги учиме сами да заспиваат. Така поубаво се спиело и презаспивало.

На pile30, stevemila, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    @emkaemka значи да пробам од вечер да го местам во креветче.
    Мојот е во фаза спиење меѓу нас.
    Го помина спиењето на рака и на гради навечер.

Сега пробав во монтажното во дневна, за 10мин ми се разбуди. Го преместив во трнспортер , спие дете.

Маж ме убедува мало било, требало до нас да биде. (facepalm)
    Му викам сите спијат во креветчиња од прв ден. Нашето мало е, како не. :D

Многу ми е страв кога е меѓу нас. Како укочена сум. Не дишам. :D

На stevemila, kukla21, snegulkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ова со дневниве дремки е за било која возраст или одреден период? Мојов така спие 3-4 дремки по 30-45минути. Јас се си мислам малку да не му е дневно спиење. А навечер се е така 7-7:30 веќе кризира и го легнувам. И едно време врзуваше до 12-1, ама после се измести и на саат - два стануваше. Нешто последниве два дена како да се враќа во колосек, ама страв ми е да се порадувам:worried:

Која е таа книга и дали само за спиењето е или има и други информации?

На stevemila, kukla21 и snegulkata им се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Првото од раѓање ми спиеше без да плаче цела ноќ од 20:00 часот заспиваше до 8:00 сабајле спиеше без проблем и само 3 пати цицаше во текот на ноќта ама по неколку голтки само ,така си бев наспиена и јас , преку ден спиеше преку 2 саати по 1 саат , а второто бетер од првото спиеше цел ден и цела ноќ дури го будев да цица едвај :) еве сега поголеми се и спанковци невидени се од 23:30 навечер до 10:30 сабајле спијат и пак од 15:00 часот до 17:20 часот на пладне спијат и двајцата , а за третово здравје ќе видиме дали ќе биде спанко како батковците :l:

На emkaemka, snegulkata и duffi им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.689
    @duffi моево 7 мес е и уште нејќе да спие во монтажното во дневна:( само ми фаќа место , маж ми се надева уште дека ќе се научи и не сака да го спакува. Во дрвеното нема гајле.
    @kukla21 што вика книжето, како сами да заспијат? Моево навечер дури сега почна, веќе 4ти пат :) Преку ден мора нишкање :(

На pile30, stevemila, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  15. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Како требаше да ги учиме сами да заспиваат? Го оставаш во креветче и бегаш од соба? Оно плаче, ти одиш и се обидуваш да го смириш во креветче без да го креваш! Така некако беше? Имам мислам овде на форумот читано некои методи за учење на бебе само да заспива.
    Јас искрено не сум многу смела мајка да го слушам да плаче а да не го кренам.
    Ако самото бебе некако успева самичко да заспие тогаш супер и голема среќа за мајката, ако пак бебо не успева самичко да заспие тука е мама да го гушка и да го смирува со нишкање и песнички. Еднаш се бебиња, сигурно нема цел живот да ги заспиваме ние. Ова го пишувам ама потсвесно сакам и моето само да заспива секогаш. Инаку преку ден усева сама да заспие и ако се разбуди да се презаспие без да ја земам во раце. Ама навечееер, хорор филм сме, нема шасни да лежи во креветче а не пак сама да заспие.

На BoaVista, stevemila, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Јас не сум думкала, нишкала, ни првото, ни второво... Е за синчето сама проблем си направив, иако спиеше во креветче јас си го зимав до мене, јас неможев да спијам без него :rofl: Па сега го заспиваме во своја соба, ама чат пат ноќеска, но често.. доаѓа и легнува меѓу нас :D И за заспивање од мал, мора само да легнам до него, ме чепка за увце или сам се чепка, за мекото на увцето :lol: и така заспива... Инаку не ги научив така, мирни се, не плаче девојкава, гасам светло, дури некогаш ааааа аааа аааа си пее и се успива :)

На pile30, stevemila, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    И моето спие без проблем во креветче ама јас си го зимам навечер :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Јас и сега неможам да спијам без него, дури ноќеска го очекувам и спијам на штрек, ке дојде и си спијам мирно :lol:

А девојкава не сум ја ставила ни еднаш до нас, има место... но не, не ја навлекувам и неа на спалната, се додека таму и е убаво и е мирна, нека спие таму :)

Последна измена: 18 март 2018
    На stevemila, ❤️Sneze❤️, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Среќлика!!
    Си ,,пее,, само 4.5м бебе и само се успива во темница :envy:

На stevemila, Melinda85, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Ме познаваат доста од форумов, да не испадне лажам, искрена сум, имам деца кои не плачат, бајчиња. Па и една перница имаме на подарок што ни ја дадоа, испачатена со нејзини податоци на раѓање, и до неа е перницава, ја фаќа и гребе по испечатеното.. и тоа и е исто тактика за заспивање, гребка додека не заспие :) А пеењето е од скоро, многу е слатка, мммммм, ааааа, мммм, ааааааа и мене дури ме успива во спат :D Сум пробала да думкам и едното и другото, ме гледале и ми се смееле, мислат си играм со нив :D

На pile30, orhideea, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.