Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Малата спие на спална со нас. Кога ја заспијам цицајќи и ја ставам во креветче одма се буде. Некогаш ја нишкам за да заспие и кога заспие ја ставам во креветче и тогаш продолжува да си спие. Ама многу често не можам да ја нишкам па ја ставам до мене и така си заспие. Пробав да ја оставам во креветче сама да презаспие ама не сака, постојано се ѕвере некај нас и ми е жал така да ја гледам. А преку ден во дневна си спие на кревет или на спалната, ќе легнам до неа и ни нишкање ни ништо сама си заспие

На snegulkata, duffi, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @mariz не ни помислив дека лажеш, знам дека има такви бебчиња/дечиња. Моево фала богу што поседува чат пат некаде сега кога пркна, инаку на почеток абе тлото не го допрел вришти :drunk:

Инаку пее и моево и гуга се повеќе од ден на ден, некогаш мислиш муабет прави, а да и многу писка (lalala)
    Фала богу веќе не ржи, заминаа грчевите, замина и тоа, како кученце беше :toivo:

На stevemila, ❤️Sneze❤️, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Така реков зашто повеќе луѓе се чудат... дури и јас се чудам, ама фала му на господ што ми даде вака мирни, умни, спанковци, млада сум, ми требаат живците, да не поулавам понатака :lol: Инаку преку ден не е во темница, но пак си ја оставам будна во креветче и заспива.. или пак ке заспие во релаксаторот и одма ја носам во креветче зашто батко и почна да ја закачка, па а види дека она спие, оди до неа и аааааааааа се дере, сирота очињата ке ги отвори китка матка и почнува жално да плаче, обавезно ја кријам од батко и додека спие во последно време :lol:

На stevemila, ❤️Sneze❤️, Ano и 6 други им се допаѓа ова.
  4. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    има ли некој бебе од месец и пол или памтите ли по колку ви спиеја тогаш малите? јас почнав многу да се секирам дека малку ни спие :( со грчевите ама не знам дали ќе се подобри.. навечер (од полноќ до кај 7) спие обично по два пати по 2-3 саати, тоа е таман си велам, ама дење спие уште 4 пати отприлика, ама од нив например два пати 2-3 саати а два само по саат време, многу често ќе задреми па ќе се разбуди од грчеви, почна да не спие ни во раце, и додека пробуваме да ја успиеме ќе дојде време и за второ преслекување и подој.. не плаче многу само така си гледа со очите широко отворени, мм вика нека си седи дај ми ја, а мене не ми се дава викам треба да спие не знам колку сум во право дали си создавам непотребен стрес, или сепак да се трудиме да спие повеќе..

инаку навечер спие со нас во кревет, а дење моментално само во слинг или ретко во раце и на града.. се друго никако не успева

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    @KidA мојот е 22 дена и уште менува нема ред никаков.
    Навечер ми се буди на два часа, ретко 3-3,5. Цица и веднаш презаспива.
    Вака знае да тера и до 10часот.
    Ама има денови ми седи буден цел ден, заспива дури кај 18часот и го будам за бањање.

Денес обратно. Ми спие цел ден.
    Стана кај 16:30 и сега се мачи пак да заспа.

Различни се. Секое дете е индивидуално.

На KidA, snegulkata, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Среќни и одморени мајки сте вие чие деца така лесно заспиваат и спијат цела ноќ.
    Јас веќе изгубив надеж дека до 2 - 3 години ќе преспивам навечер по цела вечер, а и се навикнав па не ми е ни тешко (се тешам :D:wasntme:) нишкањето по 10-30мин пред заспивање и станувањето на 2 часа за цицање.
    @eli25 како го научи да заспива сам? :^)
    Мојов да го оставам сам да заспие ја крева целаааааа зграда во воздух. Пробав еднаш, липа неутешно нема шанси да го смирам без да го земам и кога го земам липа уште 5мин минимум и се жали дека бил оставен:D Срце не ми дава да го тренирам сам да заспива, ќе издржам година две и ќе со го гушкам додека сака. Според мене не може да се истренира, или такво е самото бебе или не е и тоа е тоа.

На gjoker4e, Seduction, orhideea и 8 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.689
    @Igle не го научив сам се научил :D
    Синоќа стана и одам до тоалет се враќам тој заспал :D Или ќе се допре до мојата перница ќе му ставам цуце го галам и заспива. али еев 2,3 пати сам како лежи си затвара очиња :lol:

На pile30, gjoker4e, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Темава ми е "болна" точка :| :tmi:
    Како што кажа Игле, среќни сте вие мајки чии деца спијат цела ноќ.
    Имавме еден ред околу вториот и третиот месец заспиваше кај 8 ипол 9ч до 2 ипол и после на два саати се будеше. Јас мислев тоа не чини (facepalm) После смени на многу лошо(се жалев баш тука) две три недели се будеше по цела ноќ на саат, на пола саат, мрдаше, ќе се расплаче, цело време нишкав, бдеев, грбот и вратот укочени, стомакот преладен, не знаев за себе :sweat: и после тоа го измести и времето за спиење, некогаш има дремка кај 7-8ч како на Форумче малата и нема шанси до 10-11ч да ја заспијам. И се буди за три саати. Одамна веќе не врзува по 5-6 часа сон. И после пак на два саати или на саат ипол и сабајле во 6 најкасно 7 се буди и толку. Секоја вечер во различно време заспива, секоја ноќ различно се буди нема никаков ред и мајки многу ми е тешко поради тоа :( И јас се тешам тоа е, не се сите деца исти, ќе помине и слично ама мака ми е. И дење спие неколку пати по пола саат само. И мене ме интересира тоа Кукла што го пиша по колку како треба да спијат, дали е за одредена возраст, од-до или како?
    Мојата не исполнува услов сигурно :$

На snegulkata, stevemila, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам помалку беше. 6 месеци е баткото?

Инаку за само заспивање, книжево не вика да го оставиш дете да рика и плачејќи да заспие. Идејата е да го оставиш смирено и да најдеш што го заспива, цуцле на пример или да му помогнеш ти да заспие со галкање по меше, грпче, ама со тек на време оваа "помош" да намалува. Ако плаче, го смируваш и пак тераш заспивање постапка. До 6 минути било нормално да се успие :)

На gjoker4e, snegulkata, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    7+ е баткото. Порасна веќе:lol:. Значи таман си е.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сега ќе видам за 7+

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ano - вика 30мин сабајле, 2ч на пладне и уште 10-15 попладне, ако има потреба.

На duffi и Ano им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Е тие 2 часа на пладне ни се поделени во две-три по 30-45 минути. :lol:. Ако е во раце може и ќе ги врзе, ама не практикувам да го држам во раце освен ако не цица. Може ќе реши да ги поспие додека е надвор, зошто и надвор сега се е интересно па само дремнува.

На kukla21 и snegulkata им се допаѓа ова.
  14. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    А за 5 месеци? Thanks

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.689
    Моево тогаш спијач стана. А имаше период кога не спиеше по цел ден.
    Има тајминг значи буден е саат и пол два и после заспива. Денес рекорд буден остана 3ипол часа. Има дремка од 3 часа, таа е попладневната, од еден час е првата сабајлечки и другите по 45 мин.Изгледа надокнадува зошто не спиеше :D

На kukla21, orhideea, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Точно е ова со циклусот на 45 минути. Кога беше помал точно на 45 минути се будеше при денското спиење, ако има некој до него до го погали и занишка продолжуваше уште 45 минути. Го научив и таман ќе дојдеше време за будење легнував до него и го презаспивав. :)

На Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Моето бебе си спија на спална меѓу нас и поубаво ми е така. Си спијаше и сам В креветче ама ние си го зедовме меѓу нас да си спија. :inlove:
    Дури веќе и не клоца :lol:

На makedonkamak, Melinda85, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Едно 30-45 мин, 2-2,5ч и power nap 10-15мин 2ч пред спиење.

На Среќичка и Вереничка им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Малку да упростиме
    30-45 мин една дремка или колку?
    2,5 часа е една дремка.
    И 10-15 мин мала дремка пред вечерното заспивање?
    Така? :)

Ако е така мојата има 3-4 дремки од пола саат само :envy: и тоа последната кога не треба :@
    А тек за тие два ипол часа срце ме боли :u:
    ]:)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа се се учело вика. По 45 мин да ги презаспиваме, па за некое време ќе научат сами. Наводно 1 месец инвестиција на нерви и време било :)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.