Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Нека ти е со лесно новата улога, глумење на креветче :rofl:

Ако ти се стрефи како моево по 4ти месец ќе се одучи само да поспива понекаде, пократко ама ќе одмориш раце :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.759
    Исто, почнавме ноќе повремено да спиеме до мама а не врз мама 3+ сме. А дење уште само во раце. Дури и во кола и на шетање не спие. Ама грчевите намалија па оптимист сум дека и тоа ќе се смени. Инаку педијатарот ми рече да го тренирам да се одучи, ама мене не ми паѓа на памет.

На stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Кога ни поминаа грчевите (на 3м) почна да спие во креветче и помирно и поцврсто спие :)
    Една вечер го приметив дека не ме сеќа повеќе и само го префрлив.

На babydust, stevemila, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.759
    Нас креветчето сеуште ни е украс. Уште мафта со рачињата и се буди, ама има напредок. Сега веќе тежок станува неможе уште долго во раце.

На stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    A kakp ti predlozi da go oducis?

6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.759
    Да го оставам да плаче, рече дека ќе трае најмалце две недели ама после ќе се научи и да си седи сам и да спие сам. Премногу сурово и мислам дека е премногу мал за таков тренинг. Јас приметив дека кога си има редовни дремки дење многу поубаво и поцврсто спие ноќе.

На KidA, stevemila, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Па што може друг совет да даде освен да се остави бебе да плаче и нели ќе се навикнало :fubar:

Никат не би го направила тоа, си има потреба од близина, топлина, од мама, да пробаш/уваш ми е ОК, ама да гледаш како вришти ми е нон сенс!

Моево навечер ми спиеше на рака, па до мене, па го одалечив, па во креветче. Значи постапно, така да и вие сте на добар пат (fingers)

Денски во старт само во раце спиеше, чат пат со плачки/кенкање во транспортер ќе се успиеше, во корпата боже сачувај, релаксатор да не види (кој го прекрстивме во кењатор :rofl: таму само сабајле сака да седи и кака). Откако почна да спие во креветче, почнав и денски да го спуштам кога ќе приметам дека спие поцврсто.

На KidA, Среќичка, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Сега за сега спиењето ни е без промени :) спие исто како и братчињата , мирно е , цица и спие , не плаче само квицка кога го преслекувам :) и ноќта си ја преспива без проблем не се буди за цицање туку само врти главче лево-десно со отворено усте за цице да му се паркира :Dза понатака ќе видиме .

На sanja.burgundy, stevemila, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.773
    Истооо. :D
    Од прв ден си спие во креветче. Заспива во раце и ја спуштам во креветче. Некогаш знае одма да се разбуди и да морам да ја кренам пак, но тоа ретко се случува.
    Мојава ноќе не плаче, се буди само и што викаш го врти главчето лево десно или си ги цуцка рачињата. :inlove:

На sanja.burgundy, stevemila, ❤️Sneze❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Мојот неколку ноќи принудно спиеше со бабите.
    И знаете што?
    Им спие цела ноќ со едно станување.
    А мене ми станува на 2-3часа. ]:)

На pile30, TutiFuti, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Среќница. Јас на мајка и го оставив еднаш за да прошетаме и двапати и се разбуди во саат време од кои вториот пат не можела да го смири од вриштење и сега не ни помислувам на излегување :(. А замисли не ни беше гладен ( пробала да му даде мое измолзено и го фрлал шишето, а јас кога дојдов потегна два пати и заспа)

На pile30, Skorpija25, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Моето до мене спие , а братчињата во посебни креветчиња па така и јас надоаѓа и деца наспани :) сеуште е мало бебето и не го ставам во креветче да спие дека од пораѓајот имам неубава последица со колковите што се над вам дека ќе пројде со тек на време и затоа не можам да станувам навечер да го земам да го дојам и пак да го легнувам во креветче , вака најубаво до мене :)

На Skorpija25 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Koga ke se potsetam kolku bese tesko spienjeto vo race...ako sakav da ne vristi morav da ja drzam.A ja ostavev odma okokorena.Preku nok se smeni.Krpiceto na oci ispravena na mene,ke prosetame niz sobi eden krug i zaspana e.Ja ostavam si spie.Otkako ja zemavmr od bolnica spiese so mene ili so tato,deka se menuvavme na nekolku saati.Mene mi bese problem stanuvanje od ranata pa taka do mene.Stom pomina bolkata od carskiot si ja parkirav u krevetce,veruvajte sega ne ni saka do mene.Me faka merak da si ja gusnam do mene abe neee ke me utepa od mavanje,se dur ne ja ostavam na nejzinoto mesto.Mnogu majki mi vikaat da sum srekna so si spie vo krevetce i voopsto da ne ja ucam do mene.Na kumata kerkite spijat do nea.Ednata 5god drugata 3,sto za mene nema pogolema glupost.I posle decata se krivi.Dur e bebe da,si saka blizina si saka toplina.A i nam majkite ni e najubavo na svet,ama tolkavi deca bezveza e.Vnuka mi ima 1ipol god si spie sama vo nejzinata soba.

Za ostavanjeto da place,demek ke se nauci na red.Utre sabajle ke se nauci.Od iskustvo ova.Pamet mi solea site.Trgnav po nivn pamet ke ucam bebe vo krevetce.Ako vristelo ke se nauci.Bebeto mi napravi preponska kila.Koga ni kaza Dr od Remedika deka mozno e mnogu napon ili placenje,mi idese so glava vo zid da mavam.Spienjeto vo race e period,samo trpenie i ke pomine

Za ostavanjeto kaj babite...gajle nema.Si spie poveke negoli doma.E sega sabota zdravje sme na svadba pa ke ja ostavam kaj majka mi poln pansion:D Utre denta ke si ja zemam,mada znam tesko ke mi bide bez nea:|

На ❤️Sneze❤️, Chantal, forumce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    Леле мајки мојава ноќеска се свртела на стомак да спие со лицето на душекот. Ја свртив главата на страна и пак ја исправила. Многу ми е страв, може ли да дише така? Мислам, ја слушам дише ама некако со напор. :worried: А на страна сама си се врти да спие.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Првиот пат така кога се сврте цела вечер не спиев и гледав дали диши:tmi::rofl:.
    Нормален ти е стравот, но се си е во ред. Си се местат малите, немај гајле.

На TutiFuti, mal.ecka, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.759
    Веќе се големи ако неможе да дише сама ке се сврти. Инстинкт е тоа иако и јас како тебе би му ја вртела главата.

На mal.ecka, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Така и одговара. :)
    Си се мести она како сака.

Мојот низ ќошињата се пика.

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Мене на пример ич не ми е безвеза. Големиот до 4 години спиеше со нас, веќе три години спие сам во соба, без проблем се префрли и брзо се навикна. Малото си спие со нас, ќе спие додека сака. Не сакаат само бебињата близина и топлина, сите сакаат, дури и возрасните. Не мислам тоа да им го ускратувам, додека сакаат, јас сум тука за нив. После секако сами ќе бегаат во своја соба.
    Некако сурово ми е бебиња и мали деца да спијат сами во соба. Што знам, мали се некако. Помирно спијат кога сме им во близина, отколку сами. Мое мислење, што не мора да значи дека е точно.

На M&M, Lolipop23, snegulkata и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Зошто глупост да спијат децата со родителите.?Мојата спие и со нас. Прво во креветче до кај 6 часот, па после си ја земам до нас. И си знае дека од 6 до 9 до нас спие и самата се буди тоа време. Мене па ми е глупо дете од година и пол да спие во посебна соба. Јас така не би го оставила од многу причини. Подобро до родителите блиску отколку толку мало само во друга соба.

На sofi2107, emkaemka, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Za mene e glupost.Za tebe ne pa zatoa spie so tebe.I ne znaci deka sum vo pravo.Ete toa e moe razmisluvanje.No ne znaci deka i ti si vo pravo so ja ucis do tebe;)

Krevetceto mi e zalepeno do spalna.Taka da do mene e.Vo sekoj moment mozam i race da i dopram i lice

Последна измена од модератор: 16 април 2018