Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Со што ги покривате децата ноќно време. Јас ептем мака имам со малава, ја покривам со тенко кебенце ама многу крева нозе и кебето врз глава и паѓа, и не можам да легнам раат да спијам. Со вреќата ми беше супер, не ја гледав ич си спиевме до сабајле. Сега не знам се плашам да не се угуши.

2. KidA

KidA Истакнат член

ние имаме тенко вреќиче без ракави, памучно - едно како дупло а друго скрос тенко - сигурно и кај нас има да се купат? ова е подебелото https://www.windeln.de/max-lilly-sommerschlafsack-geringelt.html

3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Со вакво ка поминавме зимата, па и најдов од h&m тенка вреќа ама и во неа и е топло се поти. И не знам како да покријам дете, со нозете кренати е цела вечер.

pile30 likes this.
  4. KidA

KidA Истакнат член

а да ja ставаш само по боди во тенкото? може и си пробала, ама како идеја, нозете така голки покомотно ќе ѝ биде. и да не е ватирана воопшто вреќата со полиестер, да биде само памук.
    исто јас купив едни шпикозни од бамбус, сама немам носено ама за жешко време би требало тој материјал поладно да држи.

Last edited: May 12, 2018
  5. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Девојки, на што ги стававте/ставате да спијат новороденчиња? Читам дека не треба на перница. Само онака се легнуваат во креветче, количка, транспортер..? Имам перница за бебе со мемори пена, нне знам дали да ја ставам кога ќе се роди :)

6. Annath

Annath Форумски идол

Перница не се става, до година барем, па и повеќе. Ќе ставаш тетра пеленки под главчето, најубави се за таа намена.

AudreyH likes this.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Ништо. Ставав и тетри и едно перниче потенко од тетрата комплет со постелнината,ми беше се дури накај 3 месец во сред ноќ не го видов со тетра врз глава, оттогаш ништо .

mal.ecka, pile30 and AudreyH like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Моите и двајцата спијат со мене, а големиот има 8г. Дај боже да си ја научиш во креветче па по некое време и сама во соба. Ама далеку ти е уште, не збори пред време, јас се што викав дека нема да правам ми се врати, тоа со првото а со второто си ќутев :) .
    Јас кога беа ептен мали не ги ставав до мене ми беше страв, од прв ден во креветче и ги враќав во ма секое будење обавезно, така до кај годинка. Големиот го учевме демек сам во соба од 2.5г, џабе си доаѓаше во сред ноќ кај нас. Накај 5г му се јави некој страв што уште го држи, не сака да слушне сам во соба преку ден да е а не ноќе, и што треба да правам да го оставам да се трауматизира за да се челичи? Нема вечно да трае, ќе се одвојат кога ќе се спремни. Немој да судиш за нешто што уште не си го поминала

9. Ano

Ano Форумски идол

Ништо не ставам. По можност што помалку работи во креветчето.

eli25 and AudreyH like this.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Majki malava denovive mnogu e voznemirena.Neznam sto i e...Navecer saka da si zaspiva okolu 8,kako i obicno.Ama sega so placki so teglenje,me turka me tepa:worried:pa me guska.Ke zaspie se budi place.Mi place i vo son.Strajkuva i so jadenje.Nit dorucek nit rucek,vecera.So ubavo si jadese bebe presrekna bev.Sega usta ne mi otvara.Da se zabi ne veruvam.Ima dve dolu.Mislam rano e odma i gore.Ili pa skok e.Bez pamet ostanav.Sama sum,mislam veke teloto mi lebdi.Sabajle uste od 5se budi

emkaemka and mal.ecka like this.
  11. bella12

bella12 Популарен член

Офф мила исти сме ние денес и се спие а плаче, само што ќе заспие се штрекнува и плаче до залидување.Денски имаше две спиења од по два часа, денеска едвај пола час сврзи. Може и да е скок во развој мислам дека во 9ти месец го има. А и сигурно се запчиња, барем кај нас каде и да е и горе ќе излеваат.

stevemila likes this.
  12. Igle

Igle Популарен член

Nema vrska sto izlegle sega dolnite edinici, sepak e mozno da izleguvaat i gornite pa zatoa da e takva. Sinceto moe posle gornite kecovi, vednas izvadi dvojka gore neockeuvano.
    No mislam deka skokot vo razvoj vo 9ti mesec i onaa sleeping regresion tipicna za 9ti mesec si go zemaat danokot.
    Sin mi mesec ipol so katastrofa spienje bese....stanuvva niskav, placese vo son...tek sega poslednive dva tei veceri e ok i si spie ubavo i brzo prezaspiva posle cicanje.
    Trpw nie i ke pomine, sekako drugo ne ni ostanuva :)

13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ако 5 пати стана дунде ноќеска арно е! До толку броев! Сакаше да е блиску до мене. А ме осети дека се одалечувам одма се вртеше и креваше нозе. Ќе ја гушнев и мирна. Што ќе беше ова? А мене страв ми е толку блиску да сум до неа :(

mal.ecka, emkaemka and duffi like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Да те утешам имавме и ние еден таков период. Мислам околу недела дена траеше. Цицаше, само што ќе го спуштев, после половина час пак се јавил бара да се гушка. Незнаев кај сум тој период:drunk: е откако помина таа фаза, почна да станува само по еднаш ноќе и конечно се наспав :D

kukla21, mal.ecka, Leo_29 and 2 others like this.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Исто пред некоја вечер. А таман мислев некој ритам држиме.
    Кога има вакви ноќи ми се плаче.

Неколку ноќи и немирно ми спие. Ќе го разбудам весел се буди. А во сон претка, ржи.

Страв ми е и мене да е до нас. Го оставам со страв кога ептен мора.

mal.ecka, kukla21 and emkaemka like this.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Бебе пак спие со мене :doh:
    Ај период е, ај заби го мачат, ај ова му е, она му е, ама бебе ако не ме држи за пижама со едно раче, со друго ме фаќа по лице, не е спокојно и цело време пафта, клоца и секако ќе се разбуди :smirk:
    А денски пак претежно спие сам и гајле нема.
    Никако да се управиме :doh:

@kukla21 и ние имавме таков период од цицкање на секој час, половина час, јас пак првин мислев да не е гладен, ама укапирав дека си седи на цице не влече. Добро е ако само бара близина, моево едно 5-7дена пола ноќ во раце ја спиеше :drunk:

mal.ecka, kukla21 and duffi like this.
  17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Ние така спиеме недела, може и две. Со будење на саат, саат ипол. Само јас ја пуштам раката во креветче, не ја земам до нас. Кога ќе почне да ми трни или ако снемам крвоток си ја повлекувам. За саат време пак.
    Дури еднаш ми се случи цицана, легната, раката моја во креветче, цивка, р'же, си викам што и е сега, и пикам цуце, не и не. Не сака ни да ја помириса, и уште плаче. Дигам глава, саат ипол поминал. :yawn: Мене ми личеше како 10 минути да се поминати. И ајде од почеток цицање.......
    Се тешам дека е период. А и како што вика Ано, ако преспива после со само едно будење :dance:

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Majki mojava dve noki ne spie samo pee vika i saka do mene.Ni denje ne spie.

emkaemka, duffi and kukla21 like this.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Јас давам и шише коа нели да не е гладен. Едвај 30-50 ќе испие.
    Не е дека се гладни, сакаат близина.

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

:sweat: не сум била сама (fingers)