Независно од грчевите, убаво е да даваш пробиотик. Се насадуваат добри бактерии низ цревцата кои меѓу другото влијаат на имунитетот. Поздрав.
Malava snosti zaspa vo 8 do 9 mirno si spiese, posle pocna da preta, pee place, se budese na pola saat.Do 6 taka pa edvaj ja prezaspav do 7. Si stana sveza a jas sum kako od vozot zgazena.
Некои ноќи и нам истото ни се случува. Ќе заспие и ќе почне на еден саат да мрда, прета и само нишкам. Се тешам дека се заби. Или периоди.
Ме интересирс чисто информативно навечер по колку часа ви спијат дечињата, односно кога ви станаваат на утро. Мојста 7, 7.15 како аларм да има станата е безразлика кога и да заспие вечерта. Навечер околу 10, 10.30 е заспана мислам дека таман и е станувањето во 7. Ама ме чуди и ако затера навечер и да заспие накај 11, 11.30 пак накај 7 утрото е будна. Инаку за недела дена ќе е 11 месеци.
Koga i da zaspie do 8 najkasno e budna.Nekogas zaspiva vo 19,20 ili posle 22 h. Do 3esev pred 2 po polnok ne zaspivase.Spiela ubavo ili ne budna e i sveza najkasno do 9 toa mnogu retko.
Саб Симплекс ни помогнаа многу ма нас па ги снема во мк тој прриод па продолживме до ИнфаКалм тие сите се исти капки за грчеви со Симетикон но јас ги давав во комбинација со БиоГаја.Насабајле Биогаја а на 7ч.СабСимплекс но по 40дена намалив давав само сабајле навечер од нив.
Еве јас дадов вчера и одма се виде подобрување немаше мн грчеви и спиеше мирно цела ноќ.... Денес сум баш одморна и расположена. Да знаев порано ке земев немаше да се мачиме скоро 2 недели
Ние па 2 недели направивме ама грчевите и гасовите не престануваат спиењето ни е ни час половина . Многу се стега,напрега и плаче а вејќе му давав гас бамби капки ама ништо непомагаат има ли некој совет што да земам? Што помага ?
Ако најдеш Саб Симплекс земи такви во Бугарија ги има сигурно а за мк незнам дали ги донеле.Пред 3м ги немаше...Или Инфа Калм или Еспомисан сите се со симетикон ќе му смири грчевите герота е не го мачи јас му давав на моето па фала му на бога супер ги поминавме...и обавезно пробиотик...
I normalno deka ne trebase da se falam. Kerka najkasno 9 e vo krevet, arno ama pocna da se budi na 3h. Znaci u tek na nokj se budi 3 pati za mleko. Dusa neam veke. Vaka e veke 1m. So da praam?
Може и е скок или некоја друга фаза што ќе помине ама останува ризикот да се навикне на тоа цицање и после како навиена да си се буди за да цицне. Може и да зачести Пробај поинаку да ја пррзаспиеш, со галење,пеење. Може ќе дремеш будна ама ќе даде резултат кога ќе разбере дека нема млекце
Na ad e. Pa ja nema taa navika da cica za bilo sto. Moram da probam so prezaspivanjeto ne ide vaka. Bas navika i stana. Treba da spie ne da jade. Samo da ne go razbudi i brat i pa da peat vo duet
Тој период и моево така. Една ноќ мислам секој час стануваше. Не гледав на саат, ама мислам ич не спиев. Мислам дека фаза и е. Моево по раѓање спиеше убаво навечер и се чудев што и стана. Среќа помина за некој ден. Види дали е фаза. Ако е, ќе мине за некој ден. Ако не, ќе превземаш мерки ако си сигурна дека внела доволно млекце преку ден, тогаш не давај ад. Ако не, ќе издржиш некоја ноќ?
Si pie ona taman, denovive i so kasi ke pocne. Vidi ja ke probam, mora se da probam. A i gledam mleko 2 i 3 gi pie mnoogu dolgo vo son pa jas ja potsekjam. Znaci ne i e do mlekoto
3 pati se budi??Mojava ne dobrovam kolku pati se budi nad5-6 sekako. Sega zaspiva pred 9 stanuva noke baska od stanuvanjata za cicanje, pee guga, se prevrtuva milion pati, taka saat i poveke i prezaspiva na kratko i pak ista pesna. Da neznae. covek sto da pravi.
Abe nebitno, i na ad moze navika da i se napravi. Mojot do 5 mes spiese uredno so 3 budenja, posle pocna da stanuva, jas davaj da cica toj se pocesto i pocesto, do 11 mes stanuvase na saat dva i cicase maltene cela nok. Uzas. Ne ja pravi taa greska, soberi sila prezaspivaj na drug nacin ama stoj cvrsto na toa, ako ednas kiksnes i dades mleko gotova si
Ona ne se rasonuva ama rika ako ne uspeam da se osvestam na vreme ili ako i ja butam cuclata so nadez deka ke prezaspie. Mora da se skrati mlekoto. Znam po sin mi, nego so caj go tovev dur ne se odvikna. Nisto od vecer trening pocnuva
Колку сте стари? Јас таман се пофалив дека ја преспа цела ноќ, он одма смени. Се буди на два- три саати некогаш само ке му бутнам цуцла и нишкам и брзо ќе заспие, ама барем два пати во ноќта не ми успева и мора млеко. Околу 4-5 очекува да си игра ми се смее. Сабајле само врз мене спиеше кога пробав да го спуштам до мене плаче инаку во креветче си спие. Ние во понеделникот почнавме со вкусови, а и почнав насабајле да го бањам место навечер па се мислам да не е од тоа. 5 месеци имаме па незнам дали е фаза.
Ноќта е време за спиење, немој да му зборуваш, да му се смееш и да правиш она што бара бебето а не е за во сред ноќ. Темно, тивко, шепкај и озбилна фаца, поглед во очи не, да сфати дека треба да се спие и нема игра.