Какво е тоа летно јорганче што држи ладно? И од каде ви е да се снабдиме со време зошто ми личи ќе биде долго топло лето.
Мајка ми ми го направи. Од едната страна е обично јорганче, од другата страна преслечено со нешто како сатенски материјал (ама не е сатен) и навистина држи ладно, што особено е убаво на вакво време. Не знам дали има да се купи такво нешто, а колку што се сеќавам, порано во Топ шоп имаше такви јорганчиња, од една страна држи ладно, од друга топло.
Има да , јас пред не цел месец зедов за внучињата , одеа и на тв реклама, сестра ми и в машина еве а ги испра два пати до сеа сиг , и мака немат , и тоа не на слаба програма и мн мекани се .. Види на страната може и некој попуст имат сега со ова оутлетот се е намалено.
види ги дормео платинум и дормео алое вера . али и да спие откриен ништо не му е , не зимај за џабе , ништо не му е веќе се пожешко е овие па ич нема да ги држе .. некоа тетра пелена пробувај чат пат покривај..
Со тетра е, ама штом ја осети одма ја трга а нозете сачувај боже да се покриени. И како што се врти многу, тетрата ќе ја налегне па морам друга да ставам Може ќе му биде пријатно со такво јорганче, мене лично ми се пријатни за спиење
За пријатни се врв , на внучињата им земав платинум , сестра ми се зафрк ќе му ги крадела .. Исто беме и ние ја покриј ,она нозе у вис па реди друга , трета .. креветчето фул на сите страни да си легне меко и на крај кренав раце ( лоша мајка ) и у буквала откриена спие и мака нема , а проверувам , чим е топла тмн и е ..
Vo kolku navecer vi zaspuvaat bebinjata? Nie sme 2 meseci, ubavo spie navecer, ama sedi budna do kaj 12... Kako da i vovedam red, da zaspid porano, barem vo 10. Se ima slucheno i porano da zaspie, ama posle se smeni toa. Kakvi se vashite iskustva ?
После неколку недели веќе имаше ден-ноќ ритам и легнуваше кај 20.00 Ред преку рутина би рекла. Доколку го бањаш, во исто време, јас најчесто пред спиење, во исто време се повлекуваме во спална, се гаси ламба, отприлика исто време сабајле будење околу 07.00....
Незнам ептен жално плаче како да се жали Преку ден скоро и неспие многу се смени како да не е истото бебе .Ај период е се тешам
На другарка така бебето ноќеска жално плачело па испаднале заби. И мојава има неколку пати заплачено во сон,стално и се прстите во устата и лигаве, променета е, почна да плаче од луѓето кои претходно ја имат држано, да не сака да оди во секој. Најмногу ме чуди плачењето. До сега никогаш не сме имале проблем со тоа да плаче од други луѓе и да сака се во мене да оди. И јас се тешам период или заби е.
Spie do kaj 8,9...se budi ednash za cicanje. Kako go nauchi da legnuva vo 8 i 30? Kolku meseci e i stanuva li za cicanje? I jas se trudam gore dole vo isto vreme da ja banjam i posle v soba... Koristite li prigusheno svetlo vo Sobata kaj sho spie? Kako spie preku den?
Во денови кога го бањаме кај 20:00 го бањам , облекувам , цица и го заспивам. А кога не го бањам знаеме и да шетаме тој период па ми заспува во количка. Најважно ми е до 18:30 , 18:45 да има завршено со дремките. И ако после тоа сака да спие не му дозволувам. Изиграваме кловни по дома , анимираме, оти знае да му биде тој период кризен . А дента спие различно, прво имаше фатено еден ред сега последните денови скроз ми промени. Прво главната дремка му беше околу 13часот, сега си ја премести околу 15. Околу нив дремнува по 15-30мин. На вечер на последно да не го подречам само еднаш се буди. Знае и два пати ама поретко. А имаше и ноќи ми се будеше по сто пати. Се надевам зад нас се. Тебе штом ти спие од старт со само едно будење тогаш супер. Гледај денските дремки да ги завршувате порано. И секогаш ист ритуал. Како што си терате така продолжи, бањење -спиење.
на неколку пати имам прочитано дека на 6 месеци бебињата почнуваат да разбираат дека мајка им може да ja снема, а од друга страна немаат концепт за време да знаат дека (после) ќе се врати, и затоа тој период се најчувствителни за тоа..