1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Da pisam update i da pluknam da ne podrecam dete,
    Prvo budenje i dadov caj
    Vtoro budenje mleko ama so 150ml vodq i 3 merici mleko.

Prethodni veceri imase 3 budenja od koi najcesto vtoroto ja prezaspivav so nisanje a drugite dve bea mleko 150ml so 4 merici.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова воопшто не ти е исправно. Не мешај мчеко со повеќе вода/помалку вода или млеко.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Многу е исправно за ноќ кога млеко не и треба и треба да се одвикне од будење и пиење.

4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Да ја оставам да спие 30-40 минути колку да и помини дремката, затоа што ако не ја разбудам ќе се успие до кај 20.00 часот и после пред 12 нема да заспие.

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Прочитај на кутујата што пишува за неправилно дозирање.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Нема што да ја читам, прочитана е. Не ја хранам, ја одвикнувам.
    Дење пие како што треба.

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @mal.ecka и дечко мој се буди често навечер за цицање, на 2-3ч обично бара, од како е роден е со ова темпо. Го приметувам дека јаде, не му е само потреба, еднаш мислев дека само си стои па го тргнав, полна уста млеко му беше :$
    Засега јас немам намера да скратувам подои, кога ќе воведеме вечера да, но сега мислам дека и што е голем си бара да јаде и е гладен, +9кг е.

Туку повеќе од месец бебе не спие денски во раце, главен помагател е топлово време :whew:

Само многу доцна ми станува, околу 9ч, знае и во 10ч да стане :^) и за 1.5ч пак бара да спие, едвај некогаш 2ч го фаќаат, спанко :D и имаме 2дремки, оваа и уште една од 3-3.5ч. Гледам најкасно до кај 17.30ч да спие, потоа будам, за да во 20-20.30ч биде во кревет :)

На Tahitiana, Skorpija25, Poppins и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Така и треба да спие. 1ч и 40 мин по станување и после главно спиење. Таман е дечкото :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    I mojava cica, ne dremi taka.Ama nekogas i na saat.
    Taa kako majkae, po malku povejke pati:D
    I jas ne kratam podoi, davam cucla ili ostavam sama fa zaspie ako se razbudi pola saat ili 15 min.odkako cicala...oti i toa go pravi.

На Skorpija25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ноќеска ме излуде дунде. Обичбо не се буди повеќе од 2 пати, ама ноќеска, не знам колку пати се разбуди.

На mal.ecka и emkaemka им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Тоа што јадат ноќе не значи дека се гладни.

12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Моево девојче изгледа е скарано со правила и прописи :$

Навечер и се спие во 9 во кревет, сабајле се буди 6-7ч. И во 10 ипол да заспие пак се буди рано, во 7ч. Станува еднаш најчесто два пати за цицање. Најмногу врзува сон 5часа, најмалку 3 :drunk: Ама сабајле кога ќе се разбуди пример во 6 се гледа и се спие, ама не презаспива, ни со цицање, сака нишкање. :| Или ќе презаспие така на пола саат -саат, или ако ме фати инает не ја презаспивам и ја седнувам во дневна да си игра. Си игра, претходно цицала кај 7 и појадок и давам во 9-9ипол. Кај 10-11ч заспива, кога шетавме надвор спиеше и по саат ипол во количка, сега жешко дома, спие максимум 1 саат. Цица кај 12-12 ипол. Околу 2ч и давам ручек.
    После си игра, не и се спие. Заспива дури кај 5ч а некогаш и 6ч. (не е добро знам) Ама не знам како да го променам тоа. Кај 4ч дава знаци ама ќе треба да се заборавам од нишкање и песни слушање, затоа лежиме, се гушкаме играме и кога ептен ќе и се приспие ја земам и за 2мин заспива. Ама тоа е после 5-6 часот попладне. И спие саат ипол -два. И после пак 9-9 ипол си заспива без проблем.
    Но некогаш ќе се разбуди кенкава кај 7-8ч ќе цица и ќе продолжи ноќно. (исто се буди еднаш или два пати) Ама сабајле 4-5ч е наспана (facepalm) :whew:

Што да променам, како да променам? Планирам и вечера да воведам, 8+ е ама како и кога, она тоа време спие?? 8-|
    @kukla21 Тоа саат и 40 мин кога? За кое главно спиење мислиш?
    @emkaemka Емче, 3ипол саати спие дечкото твој?:o Така разбрав? :?:

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    само машала и браво :) се е тип топ , така да продолжи :bow:
    жешково е спас на сите за свикнување сами да нанат , гасите клими :devil:

шо месечина е :?: да не има влијание тоа , некој спомна дека полна месечина влијае на сон8-|
    или па некое забче да не иди (fingers)
    илиии :rofl: велат ако дента мн активно или бурно така и ноќта може да му е ..

@kukla21

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Првото спиење треба да е најблиску до утринското будење. Пример се буди ви 7, до 9 веќе треба да тера утринска дремка. После 2.5ч од будење следи главно спиење од 2ч минимум. После тоа не спие и следи ноќно спиење. Инаку утринската дремка треба да е кратка, 30тина мин.

На stevemila, Poppins, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Вереничка да, второто спиење му е 3-3.5ч :)

А и не кажав, дечко почна и сам да се успива 8-| уште не е како Сара да го спуштам во креветче, гасам светло, искачам, ама на добар пат сме (fingers) @mariz
    Јас лежам до него, а он се врти, преветува, крева нозе во вис, ме чепка, се чепка и ќе заспие :)

На pile30, mariz, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Дури сега не знам што да правам.... :(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Следи си го детето. Не се сите по калап.
    Моево кога спие вака, спие подобро и помирно. Навечер заспива а ла секунда и соие 12ч. Кога ќе ми дремне покасно ем покасно легнува, немирно спие и рано се буди.

На emkaemka, Вереничка и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Појадокот порано ќе го дадеш, ако станува во 6, нека биде најдоцна до 8 часот. После од 9 да спие, ќе бидеш упорна со успивањето. После тоа доење кога ќе стане, па ручек пред спиење, и да ти заспие најдоцна до 14, еве нека е и 15 часот. Ама упорна ќе бидеш да ја успиеш. Неколку дена така, и ќе си го фати редот. После вечерата таман ќе ти дојде околу 18:30 и цицање пред спиење.

На emkaemka, Вереничка, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Да, ама така ќе треба да ја нишкам. :| Како поинаку да бидам упорна за да заспие. Јас се трудам да ја одвикнам од тоа нишкање, сама да заспие, иако тешко ми оди, односно никако :wasntme: А и на работа почнувам. Баш сум во прашалници. Најтешко ми е сабајле кога во 6-7 ќе се разбуди, се гледа дека и се спие некогаш, досаѓа, кенкава е, ама не сака сама да презаспие, ни со цицање не успева, морам да станам да ја нишкам и музика па да презаспие :| Исто е и во текот на денот и навечер. Нишкање. Ако не и се спие баш, тоа трае и трае... а ако е ептен изморена тогаш минута две в раце и заспана е.

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мојата теорија вика (од што читав и по дунде) дека детето прво треба да научи да спие. Кога ќе научи да спие полесно ќе заспива.
    Мојава плачеше кога ја заспивав. Сега сама си бара да спие :)

Едит. Кога ќе сум сигурна дека "знае да спие" ќе вежбам заспивање :)

На stevemila, mal.ecka, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.