Нема ред кај толку мало бебе. На два часа треба да го будиш во текот на денот за јадење, а навечер на 3ч. Кога ќе почне убаво да напредува ќе може да спие навечер, а тоа ќе ви го каже педијатар. Спиј и ти кога тоа спие.
Ти кажале веќе. Толку мало бебе мора будење на 2-3 саати. Проверете да не има жолтица толку што спие.
@Girly90 види како ќе напредувате првите 2 недели. Ако напредува добро не буди бебе. Јас ваков совет добив од педијатар. Јас повеќе ја будев затоа што паника ме фаќаше за градите, отколку што ја будев заради глад
Синко мој деновиве кско новороденче. Се буди на саат, два и без цице не презаспива. Не цица, ама мира да го фати. Ме побудале. Припишував на забите, ама ене го и последното што беше на повидок проби, а он синојка на саат стануваше. Нудам вода на секое будење, ќе се напие и пак цице бара. Незнам што да правам. Совет некој или да си почекам да му пројде
Синко спие со нас на средина. За него му имам ставено едно танко перниче ама ептен танко скоро и да не се приметува. Ама тој од пред некое време цела ноќ со главата е или кај мене на перница или кај мм. Што да му правам? Сака на перница да спие. Ќе легне на мојата па ај ќе го преместам на средина и потоа одма заминува кај татко му. Кога и да се разбудам тој е на перница. Дури се лути кога го преместувам.
Како да ја држам будна повеќе време? Нон стоп спие, дали еден саат и се фаќа да е будна во текот на денот. Ја будам јас а некогаш и она сама, на 2часа за цицање, навечер на 3. Мижи и цица. Жолтица нема, цица и пие ад претпоставувам не е од глад (прочитав дека постои можност да е стално успано ако не добива доволно млеко), се плашам дека некаде правам грешка. Прочитав дека и до 20 часа им се фаќа да спијат, ама ...
@kukla21 kukle mojava pocna navecer sama da zaspiva. Nurka niz spalna pola saat i zaspa. Vas kako vi odi nurkanjeto?
Па спијат многу новороденчиња. А како сте со пелените? Кака, мочка редовно? Само по пелените ќе познаеш дали е гладна.
Епа така ќе си го решиш проблемот И мене ми е поубавокога е до нас ама некогаш ќе се запика цел во мене или татко му или пак во перници и страв ми е да не направиме беља. Вака креветче чиста работа.( не дека не го проверувам ама пораат сум)
Мочка да, а кака еднаш дневно само.. И овие мочкиве, мочка ли е од павловичевата ли е мокро и жолто.. и ова некоаш не знам да го разликувам. премногу сум стегната знам:/
Ако ти е страв, земи пелени со индикатор. Бејби лав, памперс.. @Chantal ја оставив сама во спална пијам кафе има надеж!
Од памперс на памперс премиум ако преминеме нема да има реакција? Единица дали има? Тоа е решението,да.
Мислам и Слипи имаат... @Chanell* мојава имаше реакција од примиум.. по неколку месеци пак се излажав земав, пак реакција..
Ги ставате бебињата да спијат со вас на спална? Мене ми е премногу страшно тоа, а многу би сакала или за поголеми бебиња може? Мојава стиктно на креветче ја ставам.