И јас имав замисла бебе само во соба. Ама ме предомислија и засега сум благодарна зошто да требаше да одам во друга соба на секое цвилење за цице дефинитицно ќе бев ненаспана. Од септември планирам да му ја средувам собата, па здравје боже кога ќе се откажеме од гњавење цице(ова дека повеќе си игра, најчесто воопшто не цица) ќе се учиме да спие сам.
Majki,malata mi zaspiva najkasno do 9.Spie mirno do kaj 12.Posle se budi,mrda,civka.Celo vreme pravam stani legni.So moze da ja maci? @Momichka bravo.Da imav i jas soba malata ke si spiese tamu.Ama sega e vo krevetce vo spalna.Bravo za batkovcite
Да, бато во негов кревет, она до него во креветче. Само периодов е многу нервозна па си станува некогаш 3,4,5 и вришти, среќа он па цврсто спие и не го буди... За некое време ке ја однесам во нејзината соба, па секој во своја соба А синко дур го одучам од нас, повеќе мене мака ми беше и ми фалеше. Доаѓаше и он месец дена во 2,3 ноќеска, сега мака нема, спие цела ноќ сам. Знае да стане накај 4,5 некогаш дека му се мочка, па одиме моча и назад пак во негов кревет. И нас ни е поубаво и поудобно и на него Заборавив и ова да го кажам... дека мене ми фалеше синко се будев ноќе и чекав кај и да е да дојде и ке дојдеше, па кога престана да доаѓа ми беше чудно и ке се разбудев и не можев да презаспијам без него и одев си легнував до него, кај него во соба мм сабајле ми се крстеше кога ке ме најдеше до него стуткана
@stevemila ako ja macat dvojkite tesko tebe sega. Celi 2 meseca traese , mnogu ne izmacija . Moeto si spie vo krevetce uste od odma. Sega ako se razbudi go zimam do mene 10 min i pak go stavam . Spie cela vecer od 9 ipol,10 do sabajle do 6 ipol . Koga prestanav da go budam za mleko negde okoku 4,5 meseci mu zgolemiv dozata na mlekceto . Sega imame vecera pa mleko pred spienje i sabajle koga stanuva odma mlekce . Ama veke sme golemi . Koga ke pocnat da se budat odma zemete gi vo race niskajte malku da se zanesat i ostavete gi . Taka taka ke naviknat. Nemam mnogu iskustvo so nespienje ama mislam deka od pocetok ubav red si fativme . Problem imavme samo za dvojkite so vriskanje stanuvase 2 meseci. Samo togas go zimav do mene na spalna ,ama edno sabajle se razbudil pred mene i si padna ,od togas ne praktikuvam.
Синко вака правеше пред 2-3 недели, јас мислев од храната да не му е тешко па правев пауза од нови намирници и предпазливо му давав све што може да ствара гасови. Пред некој ден излезе првото забче па сега си викам може од забчето са било све. Кај нас една недела траеше ваквиот период.
Мора да има надуено небце некакви знаци за заби? Ова е веќе хаос невиден, особено за бебе спијач. Ноќеска од 3 до 5 врискање.. а едвај во 12 заспа, ама буквално од грло се дереше, цела куќа ја разбуди, потече се деформира од плачење, липташе дури. Небцата и се мазни... 9м и нема ни едно забче инаку..
Ах тие заби Пред некоја недела бебе една вечер се разбуди во 12ч со вриштење, до 5ч викаше, се тегнеше, плачеше, абе и се лупаше, главчето го маваше од што ти не, во 5ч некако го успав шетајќи се со него и држејќи го исправен. Наредни вечери стануваше различно и по 2ч седеше буден, со исти дешавки.. Ајде помина. Пред една недела 2вечери вриштеше во сон, па го шеткав по соби и нишкав, да го спуштам пак почнуваше, а спие ама вришти и се бута во мене, ноќеска исто беше.. Заби нема, ниту му се набабрени непцата.. Јас пак се си мислам дека му е топло и склет го фаќа
Нз бе јас прозор отворив, баш таман некако беше... а јас ке ја покријам, таа шутира одма. Ја земав на спална, пак иста песна, лежи лежи и одеднаш вриштење од грло, глас и се фати. Едно време па стана, си седна и зјапаше во темницата... језива беше дури Има скок овој период? Нз заби не ке да се, нема баш ништо на небцата...
Има скок мислам на 9м.. Не знам, матичната ми рече сега станувал многу свесен за се околу него, па тоа го преживувал, исто и од многу дешавки во текот на денот, не можел да спие Ноќеска со клима во соседна соба спиевме, ама на мене склет ми беше, па ваљда и нему, гледам околу 23 да е во собата. И секако непокриен, што и да префрлиш врз него одма се буди..
Мислам некој погоре спомна исто, да не јаде некоја намирница што би и правела грчеви? Или може сонува нешто. Моево исто ноќеска се разбуди после долго време и почна да гуга ама јас не му обрнав внимание и пак заспа. Инаку да, има скок на 9 месеци. Од нешто ќе е ама од што нема да дознаеме
Не бе неколку дена е ваква, станува и си вришти.. само ова ноќеска рекорд во вриштење беше. Еве ја сега спие од 11ипол, надокнадува Ке видиме за некој ден...
Моево дете е немогуче веќе. Одвај ја заспивам, па прета ноќеска, па сабајле се буди рано многу. Значи спие ноќе само 7 и пол часа. Нели е тоа малку? Веќе полудувам. 13 месеци имаме. Извади четворки, сега тројки се на ред, толку брзо после четворките се вадат?
И дунде иста! Тешко заспива, раце ми паднаа. Па и скока дур ја држиш уште потешка. Апликацијава вика во скок е. Каков и да е скокот, овој пат ептен го сетив сака да е активна. И треба доста време за да се смири пред заспивање.. а не сака татко и да ја заспива
Се сеќавам и јас дека тој период накај 9 месеци е еден од најизразените скокови. Тогаш стануваат поактивни и се ги интересира. Кај мене како додаток беше моето почнување на работа па тој период беше хорор. Ама ако е за утеха и тоа ќе помини
15м е кај мене , последниов месец дена -> ми ги извади сите 4ки и две тројки пола излезени се еве , па замисли како е Сте за бардовци , соба со поглед кон ливада Не неспање , не не јадење , вриште пиште , Најболни биле 3ките , ама и 4ки не се за пофалба , и сите излевале исто у буквала ..
^^ моментот кај мојов е што за првата дремка заспива секогаш за секунда, некогаш едвај издржува да доседи 2ч и спие секогаш мирно. Втората дремка така-така сме со заспивање. За третата е борби! Јас легни, он стани, па скока, се врти, вика, се тегне по нешто, ќе го кренам кенка оти му се спие. Финта ми е да му дадам нешто да чепка, па ќе му одвлече внимание и ќе заспие. Претходно едни бомбони ги вртеше низ раце, сега охо лепак му е хит Јас не верувам дека ова е поради некој скок бидејќи е вака со недели. Повеќе верувам дека од што е исповозбуден од случки не може да се успокои.
Е па и ти за некој долар не биди циција @emkaemka 3 пати спие преку ден?! Дунде одамма 2 пати преспива.