Lele na mojava prvata edvaj 20min do pola cas. VtoratA 2h.najjjmnogu so 2-3prezaspivanja. Noknoto ko sto rekovme. Budenje cela nok. Navistina neznam kako izdrzuva.
Ееее браво за бебево твое. Моето има три дремки, едната околу 10h,спие 30тина мин, после кај 13h еден саат, и накај 17h еден саат. И јас за тоа време што попрво.
@emkaemka не само да му скренува внимание, туку осеќаат некоја сигурност кога држат нешто в раце. Јас така заприметив по мојата. Сега обавезно нешто се држи додека заспива, а и откако ќе заспие го држи некое време па после сама го фрла. Некогаш е тоа плишана играчка, а сега најчесто е некој стик, дезодоранс, козметика нејзина што ми стои во спална . Плус тоа сега сама си бира и ако и дадам нешто друго го фрла и покажва кон тоа што сака да го држи додека не го добие. Од се досега што држела уште се чудам еднаш заспа со мала столна ламба в раце, а еднаш со пакетче ресани.
Нас ни помина периодот кога сакаше да држи нешто во раце за да заспие. Сега сака да држи нешто кога цица. Не почнува да цица додека не земе нешто во раце. Инаку 15+ најчесто има една дремка од саат и пол, но понекогаш има и втора од 15мин до пола саат. Првата е околу 12:00 а втората околу 18:00. Имаше само една дремка ама откако прооди почна по две дремки да има пак. Најчесто спие немирно и плаче во сон па ја презаспивам со цицање. Препишувам на заби па ќе видиме. Уште осум ни фалат.
@Momichka bravo.Da imav i jas soba malata ke si spiese tamu.Ama sega e vo krevetce vo spalna.Bravo za batkovcite[/QUOTE] Немаме соба Спијат во дневна. Ама важно ми беше многу да се научат да се сами без мене.
Немаме соба Спијат во дневна. Ама важно ми беше многу да се научат да се сами без мене.[/QUOTE] Аууу така не, вие ќе си идете во дневна, а спалната ќе им ја отстапите
Аууу така не, вие ќе си идете во дневна, а спалната ќе им ја отстапите [/QUOTE] Ми го зема зборот, во спалната сигурно е почисто, нема фреквенција на луѓе и слично Деновиве реновираме и со бебуш сме кај моите, колку било убаво да се спие на ист кревет со него Како ли ќе ме биде кога ќе се вратиме дома (иако креветчето му е до спалната) чувството кога ме буди со галење е priceless
Ве читав неколку страници уназад. Јас не можам во креветче да го ставам да спие а камоли во друга соба. Спиеме заедно на спална. Не можам затоа што ми е страв. Цело време ќе го мислам и не би можела око да склопам. Вака го чувствувам и гледам до мене. Вака како што размислувам ни на 6 години не би го оставила да спие само во друга соба. Леле стварно не знам како и кога и дали вооошто би се осудила. Ќе треба поубаво да размислам на таа тема и да се припремам психички, да собирам храброст. Ама не, не би склопила око.
@kukla21 само да се пријавам, пијам кафе во дневна а бебе во креветче во спална. Се надевам не е чудо за 3 дена.
@Chantal @kukla21 како успеавте да ги навикнете сами да заспиваат? Сонувам за тој ден И од кога почнаа?
Една молба имаме креветче се подесува ма три нивоа. .Сеа бебево спие најгоре, дали некој знае кога се подесува на средно ниво па најдолу? Дали зависи од килажата или нешто друго