#Ano bas bi sakala da ja sliknes vrekickata. I od kade ja zema? Mojava mn se vrti i znam deka nema da uspeam so debela klasicna vrekicka
Тие како шпикозни ни се од хм, а другата пролетта од рамстор имаше на промоција и ептен се погоди. Ако можам утре ќе сликнам.
Па не е најдебла. Таа што ја имав лани од окаиди беше подебела. Само што во оваа е целосно облечен. Сеуште не му ја облакам. Сега е во обичната од рамстор и само со боди за да се луфтира, а ноќеска и со прозор на кипање спиевме.
леле ја дека цел живот смрзната па под дифолт и него го облакам. во боди на долги и плус едно тенко над тоа му облакам како тенко џемперче и у летна вреќа го ставам за да биде покриено. рачињата му се,секогаш надвор и со ќебенце кога гопокривави затоа го тунтам. нз у зима шо ќе му облакам.може и затоа ми е вцрвенето на грпче
Гарант му е топло...ја моево само боди на прерамки и шпикозни...и кебенце нормална дебелина...грееме само кога го бањам...
Здраво мамички сакам совет за спиењето навечер на мојот бебуш кој има 4 месеци (за 1 недела ги полни 4) Од кога се роди си се капиме покасно 10. 10 и 30ч зависи .. бидеќи така ни одговараше, бевме сами тројцата си шетавме летото и после спиење и си бевме умни си спиевме по 4ч после по 2,3ч само станвавме за цицање но со замижани очиња. Е сега свекрвами живее со нас и ме форсира тоа капење да е во 9 и заспивање, секкако пробав мегутоа бебуш не спие .. само го презаспивам цела ноќ. Незнам џаре за да и угодам да нема ррасправи и ние да сме наспани ..
Касно е тогаш капење...и јас касно летото го капев...ама сега е 4 и пол месеци...го капам околу 18 или 19 часот...а до 20 ч. заспиват....и дури сабјле ми станува околу 8...цел ден шетаме си играме ...пред спиење пушти го да се врти да си поигра да се измори....
@Girly90 топло му е, времево е шашаво ама ако ставаш во вреќа боди на долги само или пижамчиња на долги без стапалца. @Leonida2 јас сум со став дека бебе треба најкасно до 21ч да е во кревет, читни на нет ќе дознаеш и зашто. Многу касно го бањате и го оставате да седи, свеки е во право. Постепено преадаптирај и крати по 15тина минути, ќе свикне со тек на време, ти почни секој ден во исто време да бањаш, заспиваш, ако треба и будиш. Бебињата сакаат рутина, вие така сте го свикнале па треба време да се преадаптира Да кажам за мое бебе. Ајде што ја скрати едната дремка ОК, ами и ја намали, некои 2ч спие само, некогаш и 1.5ч. Ако не сме надвор, некогаш и надвор во 18ч почнува да кризира и е невозможен. Пред некој ден го убедив за втора дремка, дремна +/- 1ч, од 16.30, леле до 22ч не успеав да го натерам да легне, а и се гледаше не му се спие. Значи и во 19ч да го заспијам спие до сабајле. Ама за станување е друга песна, не можеш да го станеш, разбудиш, расониш и крај, му се спие, паѓа целиот, се буни, тегне, плаче.. Јас го будам некако во 9ч, порано нема шанси, тогаш ми успева некако бидејќи најчесто тогаш сака да цица, па му се јаде, а ако не е драми, драми.. инаку он си сака по 11ч да стане. Касно тоа!
Ajde edno prasanje moevo e 7 ima izvadeno 1-2 dole a gore ne a imam primeteno dema dali 3 ili 4 nesto belee probieno e. Vo red li e ili stalno prvo izleguvaat edinickite? A za spienjevo prelu den obavezno po tri pati si prespiva prvata dremka 30min do 1 cas vtorata znae i dva casa da bide etretata ni e 30 cas ama 8 dojde li on e uspan. Kako ke go dopre perniceto i zamizuva.
Имам 'проблем'. Многу рано и се приспива околу 6 и пол - 7. И што и да правиме она си спие мука нема. Не и смета ни галама, не ја занимаат играчки - сама и паѓа главата. Тоа време и ја бањаме накај 7и пол. Цица и ми се расонува. До 10 не дружи, се смее, гуга и игра. Порано ја немаше оваа 'дремка' ова време и си заспиваше убаво. Веќе 2 - 3 дена ми дремнува вака. Денес спиеше и стана накај 5,5и15 и таман викам нема да ми спие во 6ипол,кога пак заспа. И во раце ја кренав исправена и пак и паѓа главата како на чичко во автобус ја клати.
Изнеси бебе надвор да ја фати воздух, облекувај и јакна, закачкај и ќе се расони или остави буквално 15минути да спие и буди, а може најдобро тогаш бањај и во 19.30ч успиј ја, таман е тоа време за у кревет Кај бебе мое упали само бањањето да ја скокнеме дремката во 18ч, долго бањање, играње, облакање, пак некои занимации и на града ќе се комираше, за некои 2недели се навикна
Здраво мајки....не знам дали до толку не ме бива или едноставно уште немам некој ред фатено за спиење на малата.... Изминатава ноќ буквално збесна...ја капам кај 7-7.30 најкасно па бара да цица, 25 мин активно си цица и заспива...само шо ќе ја успијам и легнам се разбудва, кемка... Сношти до 1 заспиваше на 10 мин и се разбудваше...и конечно заспа па се разбуди во 2.15 и успеав ја презаспав спиеше до 5.30 и претходно убо си се нацица..и еве ја сега спие пак... Кај ми е грешката? Иначе да напоменам бебка прави 2 недели утре
Мала е. Се учи да спие, да распознава ден и ноќ. Убав ред терате. Ќе почне и по цела ноќ да спие. Презасоивај ја кога се буди , темно, тишина да знае дека е време за спиење.
Од ко го пишав постот спиеше до 11.30 а заспа кај 9.30....ја преслеков и цицаше 15 мин. Беше будна до кај 12.15 и заспа пак и еве ја сега се рсзбуди...па ќе бара да цица. Да не ја оставам многу преку ден да ми спие?
Јас имам чуство како цел ден да го преспива...ете ја пак спие.. Јас мислам и дека не се донацицва Последната дремка кај 6.30 ја разбудвам..имам некоја грешка ама не знам каде, дали дека измегу секое спиење ептен мала пауза прај....
Мала е нормално е и цел ден да спие. После последната дремка играј ја малку. Зборувај и, тропкај со тропалки , да се умори.
Majki ve molam za pomos. Nie sme 4 +. Navecer si zaspivavme so cicanje bez problem. Poslednite nekolku veceri, bas si mislis zaspal on otvora oci svez Saka da zaspiva samo vo raci. Dali e samo period, imal li nekoj iskustvo, kazete nekoj metod da primenam.