Искрено не сум мерела Го покривам со ќебе како ние што се покриваме,покриен до половина,облечен во тенки пижами. Да пробам сабајле кога ќе пуштат парно со потенко ќебе?
@kukla21 исто значи, мојата се пика само во еден ќош од креветчето, и секогаш само во него. Цела глава буквално и е во заштитната оградичка напикана, да не е таа мислам главата ќе си ја искрши од што бута
Пусти стрсв да не му студи Сабајле кај 5 ќе му сменам ќебенце,па да видиме.Не друго ми е страв да не заглави ноже меѓу решетки Кога беше без решетки нозете кај мене на глава му беа
Мојата исто сака да се допира до нешто, и што е тоа нешто - испадна перницата за доење.. Буквално ја гушнува и продолжува. Знае и да стане и да седне ама се појави неаќ и презаспивша. Ко некоја сигурност и е..
Од две креветчиња,тој спие во нашиот кревет Дали дека во болница за доење си го земав во кревет,така заспиваше и сега е навикнат. Инаку дење спие,ноќе буден.
Мало е мн за да свикне , ама и треба да пазиш за во иднина како сакаш да биде , не е ни грешка што спие со тебе , така ќе е поспокојно и тебе позгодно за доење , ама дека треба да си има свој простор треба , на тебе е како ќе си продолжите а тоа ќе свикне на се полека , може со плачки може лесно ... *Да не спие премногу денски што ноќе е будно , последно нека ти спие до кај 5/6 макс ајде оти е бебче мало скрос , па малце размрдај го капење измори го и околу 8 доење и нанење .. Најубав е тој ред Капење , доење и да спие ,мн помирни се така и ќе тераш секоа ден во исто време исти рутини да му стане навика
Моето бебе е многу чудно за спиење. Почнав да ја будам 8-9 најкасно 10наутро со надеж да ја легнувам навечер кај 8-9. Ама не успева. Јас ја заспивам во 9, и она во 10 се буди и нема шанси да презаспие пред 12. Регресијата во 4ти месец ако беше ова, веќе треба да помине, 5м сме за една недела. Значи сум пробала да не и зборам, да не палам светло, ама она се врти и почнува да плаче ако не ја кренам Дали може да се смени ова или да си прифатам дека едноставно такво си е детето?
Istiot princip na spienje go imame i nie. zaspiva na krevet do mene i nema gajle. A pocnam da go premestuvam v krevetce se budi..koga ke go stavam vo krevetceto veke e buden? Pa uste i pocnuva da se protega ko da spiel so saati. I normalno postoi rizik da se rasoni i otide nokta nespiena. Ne znam sto da napravam za da ne se budi...
Kasno stanuva moeto zaspiva postojano vo 8 nekogas i 7ipol zatoa pa rano se budi vo 6 nekogas 5. Mnogu e bitno da gi tempirate popladnevnite dremki porucek go nemam ostaveno da se uspie posle 5-6. Probuvaj postojano gledaj kolku ti e buden megu dremnuvanjata i tempiraj. So vreme ke se navikne samo
На секои саат и пол-два има дремки. Траат од 15мин па до еден саат. И во 7 сум ја будела и пак не заспива рано. Ако не и дадам да дремне после 5-6 почнува да хистерише Ич не издржува.
Само таа дремка те кочи околу 5 - 6. Јас еднаш ја расонив со играчки, песни, со скокоткање, со смеење и заспа во 20и30. И од тогаш така терам. Ма да и ако ми задреме тоа време, а ми заспива без да ја приметам, ја будам.
Kako sto pisa @TeddyGrey taa dremka vi go poremetuva redot edino nekako da se zaspivate 3ipol 4 pa da gledas maksimum do 5 da spie posle toa samo i da se uspiva vo 8. Probuvaj menuvaj go rasporedot na spienje zosto moze taka da si tera i posle toa a podrugo ke vi bide i vas bebe ako se uspiva vo 8 preku sila 9.
Ќе пробам и така, од утре Еве часот е 7, а она пак си задрема. И во 8 некогаш заспива и за пола саат е будна. И цел ден во дремки си поминува. Од утре ќе ја будам рано и ќе и ги намалувам дневните дремки. Се надевам ќе сменам нешто. За мене е незамисливо да успијам и оставам бебе само, бидејќи како што кажав ако не после пола саат, после еден саат сигурно е будна, и си лежи и зјапа во таван ама не заспива. И тоа без разлика колку е часот. Морам да лежам до неа за да поцица за да ја фати дремка.. и не секогаш ми успева и тоа.
А во текот на денот има некоја подолга дремка? Како главна што викам ја. Мене ми спие до 8 сабајле, па од 11 знае да затера до 1 некогаш. Е после има уште една или две дремки.