@TeddyGrey Да има главна дремка од 2 часа, обично од 2 до 4 и е, пред некој ден ја затера од 5 до 7:30. Ептен касно. Менува многу овој месец,ни се поремети редот Сега тера прва дремка, веќе еден саат и кусур помина ама ја оставам и не будам за да пробам да сменам нешто во текот на денот, ваљда поодморена ќе биде, обично по 20мин и беше оваа дремка.
Јас и да нишам, не заспива. Ме турка со раце со нозе и се џари насекаде.. Џабе ми е тоа.. Морам режим да менувам..
Значи да и кратам едно спиење. Ај утре за сефте. Со мм се мењаме за успивање и ужас е. Ја спие ноќта, ама дур заспие шетај, нишкај, лежи на цице закачена, се сме пробале И мајка ми ќе се израдува
После годинка , повеќето си ги спојуват дремките во една од 2-3ч , и тоа е најдобро , па и зимно време коа фаќа , немаат ни мн умор па се пореметува малку редот .. Колка покасно е дремката покасно и ќе заспие , најубаво да си дремнуваат по 12ч па ручек ,па до крај на денот активности .. Кај мене до год две дремки имаше некаде околу 13/14м ако не сум грешка си спои во една долга и мирна дремка легнува на кревет се валка се галиме , пуштавме од белите звуци некогаш и заспива . ( ама дури спое дремките во една, имаше малце испади ) сега е 19м и во 21ч затемнуваме дома , и одма знае дека е време и вика Нане* ја облекувам во пижами , малку се занимава и 21:30 напред назад заспана е .. Секоа вечер исто се тера , наутро 8.30/9.30 станува .. Капење преку ден веќе одамна .. Многу е битно ред да се тера , ритуали пред спање исто , после годинка полека ќе разбираат се повеќе и полесно ќе е , па и проодени ќе се изморуваат , малку свеж воздух и спаванац .. Точно е тоа што велат кога ќе прооди ќе се измори и само ќе заспива , само трпение
И мојава така прави,па ја пуштам на кревет,се врти превртува уште пола саат па пак нишам па на града па тек ќе заспие.
Мојава ко ној на кревет шета и глава пика во душекот. Па и во раце. Ја нурнува главата, а газот натртен па и ко ѓуленце е, едвај ја држам. Не сака ни кај мм да иде за спиење. Инаку он ја заспиваше
^^ бебе заспива за 5мин, некогаш и за трички, ако му се цица и на цице ќе си се комира, како за денска и за ноќна дремка е исто, ако му се спие не се буни да го легнам Пу пу да не подречам, ама ми ги одмори рацеве, она нишкање по пола саат оддамна го нема море некат може и саат траеше
Зимскиов период е малку потежок - нема мн шетање и по цел ден скоро дома, и бебе не е изморена, си игра. Денес пробав со една дремка, па ќе видиме деновиве како ќе тераме.
Вториот месец Со исклучок кога вади заби, знае да станува на саат време, ама млеко не давам, бидејќи ке се научи така. Последно млеко и е во 10-12, па тек сабајле накај 7-9 пие. Ноќе не пие млеко веќе одамна (од некаде 4,5м), сега е 13+
Ние сме 4ипол месеци. Станува само околу 5 часот за цицање и продолжува. Ама си рачунам како да преспива, зошто врзува повеќе од 7часа сон.
Moevo e 9 i uste sme taka nekogas znae da se uspie dur pola saat plus i da zakasni ama dodeka si bara mlekce ke si dobiva. Porano ili pokasno ke smeni i raspored za jadenje
Дидиси давам јас уште млеко и ноќта. Правилно не знам дали е . Ама со оглед колку ми јаде преку ден и не пие скоро ич млеко, не планирам да му го кратам до годинка. Давам околу 11 пред јас да легнам , он станува после околу 5 и тогаш давам. Не ми е тешко. Не се буди, не презаспивам. Го испива или колко ќе испие зависи и се успива.
Ova samo za vcera ke pisam ispi 150 ml vo 10 pa 120ml vo 11ipol posle naredna doza isto 120 vo 2 i vo 5 uste 120ml. I posle veke si go fakame redot pa i ko po obicaj. Samo sto ova ja smuka silno cuclata i ne se budi. Kako ke go seti mlekceto deka go klackam ja pluka cuclata pie i prodolzuva so spienje.
Ние сме 11+ и баш пред некој ден на контрола ми рекоа 1 ноќе млеко е во ред, ако бара пак вода да нудам. Он секако пие во 8 па во 1 И спие до сабајле. Сега планирам и место тоа млеко да му нудам вода да пробам да го одвикнам.
Мојава почна дење ретко да фаќа града..остануваат само ноќните подоои. Не ми фаќа ум да и ги скратам. Цица минута,така да незз колку мл.внесува.