Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.759
    150 мл

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Jas ne ama tatko mu na sekoe odenje vo wc navraka vo kujna po nesto za podapnuvanje. A bebo cel tatko mu od lik pa se ostanato.

На Skorpija25, mal.ecka и Majjja им се допаѓа ова.
  3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.773
    Исто и кај нас. Порано заспиваше во 7 ипол-8, а сега тоа време лудило ја фаќа, вика, се смее, игра. И да пробам да ја заспијам се исправа, се врти, разгледува околу неа. И обавезно мора да сме сами во соба зошто ако има уште некој се зафаќа, се смее..
    Последниве денови никако не ми спие во креветче. Спие на пример до 3, се буди и сака да спие во раце. Штом ја спуштам во креветче се буди и плаче. Еве веќе 3 дена спие со нас во кревет и само така е мирна. Заспива за секунда и спие цела вечер.
    Страв ми е да не се навикне така па да не сака воопшто во креветче.
    Можеби правам грешка што ја легнувам до мене, ама ако не ја легнам ќе си седиме будни цела ноќ.
    Се надевам период е ќе помине.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    За секоја навика има одвика, само бара трпение и живци :) мене планот да спие во креветче ми успеа толку добро што не можам да го гушнам на наш кревет ни минута;( , па и криво ми е малку, одма с'клет го фаќа и кенка се буни, го спуштам у креветче и си ужива си се шири :smirk: исто и научен е сам да си заспива ако не е сам во соба ќе ни се смее и ќе ни прави Ѕе! :rofl:, штом искочоме ќе си позбори малце сам и го снемува за 10тина минути.

Што знам, колку е убаво да има ред и добри навики, толку па за да не ги уништиме некако како во стеги сме, уживајте како си сакате со беба :)

На Sexybaby86, Coco31, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  5. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @RedRevolution И мене ми е криво за моево, гушкања, нушкања, јок, не сака, мрчи и кенка. :( Дури некогаш страв ме фаќа да не му фали нешто. :| Сам си заспива со цуцле и медо, и во дневна дремка кога тера и навечер во креветче.
    Еве како спие, раширен максимално - од пред ~2 недели слика:
    IMG_20181203_163222542.jpg

Туку да прашам поискусни, деновиве џивџи ми менува со денско спиење, имаше 3 дремки по 45мин-1 саат, сега 1вата е 1 саат, втората 2, третата 20-30.мин, како сиеста му доаѓа (околу 18ч). Изремети се, ручек јадеше во ~15ч, сега спие до 15.30. Да пробам да спојувам 2 дремки да има или рано е? И како да го направам тоа? Ќе треба и редот за јадење да го менувам ако продолжи вака. 9 месеци е реална, но 6.5 корегирана возраст.

На Sexybaby86, Coco31, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Леле срце мило :inlove:
    Исто, исто, како кажуваш за твојот, така и син ми. Ни дење ни ноќе за заспивање нема нежности, се буни не турка, дење само ќебенцето и шишето, ноќе само креветот да е неговиот е доволно.

Дури е буден кога гледа тв во моментот нешто интересно тогаш дозволува, галење, гушкање, тогаш знае и да се потпре на нас така да се милува, исто на менување пелена може, тогаш закачкање, бацување, гризење бутки :rofl: ... и така:rofl:

А за спиење преку ден си менуваат децата, од кај 10 месеци спие 2 пати дење по 1 саат, пред тоа и по 4 пати спиеше пократко. Ако си спие цела ноќ ич не се замарај, сите дечиња различно. :)

На Sexybaby86, Coco31, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @DuchessAnn сама ќе видиш, односно ќе ти покаже бебе кога е време да се спојат втората и третата дремка во една. Мојава еден ден едноставно нејќеше да заспие на трета дремка, иако триеше очи и се кубеше, како кога и се спие :D Од следниот ден веќе втората дремка ја затера 2 саати наместо 45 мин-1 саат како претходно, и сфатив дека тоа е тоа. Сега пред некоја недела, на 10+ месеци ги спои :)

На Majjja, Coco31, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.312
    Истото го прави и мојот овие две недели. Т.е некои вечери ми успева да преспие во креветче, ама некои на сред ноќ се буди, го ставам до мене и се комира. Се надевам дека бара утеха оти му се потечени непцата.
    Вака кога спие до нас ептен ми е страв.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Ноќта не е за јадење. Така и нема потреба да пијат млеко навечер особено ако си јадат редовно. За забите да не зборувам.

На mal.ecka и Chantal им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Мајка, немој да ме сфатиш погрешно, ама тоа е премногу испиено млеко ноќе за 9-месечно бебе. Ај еднаш да и дадеш, ама четири пат во рок од 6,7 часа е многу. Па знаеш ли дека создава млекото тегоби во стомачето? Јас на 7 месеци ја одвикнав од пиење ноќе млеко. Ти си знаеш, но еве и Анат ти кажа дека нема потреба.

На kukla21, Annath и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Ne e nesto naj n9vo znaci bebus si tera so istiot ritam i za spenje i za jadenje a koga preku den e poslab so jadenje ne bi da go ostavam i navecer gladno. Nemoze da se uspie kako sto e redot ako ne e najadeno. I ako mu se jade ke dobiva. Koga ne saka nemozes so sila da dades taka da ke terame vaka samo ke smeni koga ke porasnec

12. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Заспива во 20 30ч некогааш порано поретко покасно но се буди на секој пола саат 40мин до 07ч сабајле жива ненаспана сум.
    Ја земам во раце нишкам пејам низ соба, нудам купив и цуцла не и не не сака ни да чуе вришти на цел глас само што ќе ја отскријам градата моментално се смирува ќе цицне двапати и продолжува да спие, ја оставам во креветче после 40мин повторно иста песна. Е додека јас зсдремам она пак станала :) Е сеа има ли некоја финта како да презаспие без цице? :)
    Убав ден срцли

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    И на секои 40 мин нудиш цице?
    Ја би ја легнала до мене.

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Да ама како што пишав погоре не цица теди туку само така си дреме

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Сите така прават, јас затоа си спиев со децата до мене додека доев. Сега си спијат сами без проблем.

На TeddyGrey, mal.ecka и Independiente им се допаѓа ова.
  16. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Ќе пробам вечер ќе си се гушкаме :)
    Има време ќе спие сама ќе порасне ;)

На TeddyGrey и Annath им се допаѓа ова.
  17. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    @Independiente истото и мене ми се случува 6+ е за некој ден 7 месеци, го заспивам првиот саат два спие после тоа само станува цивка, во раце ми заспива и ќе го ставам во креветче за некое време пак исто се буди. Кога почнавме со дохрана викам помалку ќе се буди навечер тој сега повеќе се буди исто како што викаш само бара да цица, ќе повлече два пати и е заспан, се надевам во брзо време ќе смени :) И јас си го ставам некогаш до мене да спие кога не можам да го заспијам

На Independiente и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Еве иста песна сега ја легнав на кревет со мене да спие гушната спиеше еден саат се разбуди со плачење ја гушкам ја бакнувам и пејам она се врти и се посилно плаче корне вришти се додека не и дадов цице. Што ќе се прави нз вака не правела како помала. Ај ќе си станувам може ќе смени понатаму..

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кога ќе се зашушка, ја вртиш кон тебе и правац на цице. Со тек на време ќе намали бидејќи ќе знае дека си тука (fingers)

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Мами дали и колку пати навечер ја пресоблекувате беба?
    Моето бебче има 2 недели, до вчера ја преоблекував на секое будење за цицање, ама бебе многу се расонува па ми треба минимум половина час да ја заспијам повторно. Вчера вечер ја преоблеков во 12ч и во 5ч следно и многу поубаво ми спиеше, само за доење стануваше.