Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Гаси. Книгите што ги зедов јас велат во темно. Мојава а види светло, одма се активира.

На mal.ecka и mimiiiii им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mimiiiii се нашалив јас еднаш дека ќерка ми е во константен скок во развој од 6 месеци наваму, со повремени „мирни“ периоди :D Како растат и го осознаваат светот повеќе, се поактивни се, и мислам дека тоа е пред се природно, отколку било што друго. Ама и дека си имаат периоди, односно скокови во развој, си имаат :D Тоа е, ќе спиеме кога ќе тргнат во школо, а може ни тогаш :lol:
    И да, гаси светло :)

На Majjja, Skorpija25, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    IMG_20190129_235007.jpg
    Среќа вака ми спиеше само првиот месец ... Сега тежи буцка.

На duffi, Ano, mamaJana и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Mila08

Mila08 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Мајки по колку саати спијат вашите бебиња, денски и навечер за една недела правиме 6 месеци?

5. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Моето никако не заспиваше и кога заспиваше толку често се будеше што збеснував значи на секое крцкање на паркетот се будеше.
    Дома мислам дека два месеци лебдевме се додека случајно не го уклучив фенот после туширање да си ја исушам косата,лежејќи го слушаше звукот и после 5 минути си заспа без нишкање и клатење без цуцла лажливка без ништо. Гуглав за тоа и дознав дека бебињата тој звук сличен на фен го слушале во матката.
    Најдов на youtube hair dryer sound има милион видеа со милионски прегледи . :o
    Сега имаме 6 + и веќе 4 месеци си е навикнато кога е време за спиење пуштам youtube има едно видео кое трае 10 часа и си спие.
    Навечер ми заспива од 22/ 23:00 до 8/9 и денски има две дремки едната од 12 до 14 и втората од 16 до 18/19 часот. :inlove:

На Skorpija25, Sexybaby86 и Majjja им се допаѓа ова.
  6. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    И мене ми се најдоја бели звуци од јутуб, ама ептем кризно кога беше дали со грчеви дали кога беа скоковите.

На Mama993 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42
    Кога се роди малава еден месец се мачевме со тоа спиење. Само во раце спиеше и по половина час максимум. Еден ден случајно загледав една емисија на тв, една докторка кажуваше баш за грижата на новороденче. Основна работа што ја спомна беше дека бебето преку ноќта треба да спие во ТЕМНО и тивко. Треба да му дадеме до знаење дека е ноќ и дека треба да спие. Верувале или не кога почнав да гасам светло јас се преродив. Една недела му требаше да се адаприра и почна да врзува по 5-6 саати спиење и тоа во креветче што претходно само за украс ни беше. Ама сум била будала што сум уклучувала претходно светло навечер. Па кога ќе размислам јас не можам да спијам ни со уклучен тв а не па со сијалица(facepalm)

На Majjja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mila08

Mila08 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Мајки, помош!? Малата ми е 6 м. Весела си е се нормално но кога дојде време за спиење е хорор,плаче вришти да ја нишкам се исправа не сака легната,да ја оставам сама уште толку плаче,пробавме релаксатор количка не помага,искуство некое,како да пробаме?

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Да заспие на цице, со шише.
    Како ти заспива денски?

10. Mila08

Mila08 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    На ад сме, денски исто со плачки преспива три пати едвај и тогаш ја заспиваме но ноќе се буди за млеко и откако го испие не заспива си продолжува да плаче

11. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Оф леле ме потсети на мојот хорор филм со заспивањето. 8 месеци со вриштење и нервози додека пред неполн месец и текна да фати цуцла. Сеа за 5 мин заспива во количка. Земете голема крпа како за на плажа и нишкајте ја во крпата. Јас и мм само така успевавме да ја заспиеме. Друго, стави перница на нозе и нишкај ја на перницата, тоа на свекрва ми и успеваше. Си пробала да и пуштиш некои песнички на моб? Може ќе се смири така и ќе се занесе да заспие. Стави ја во количка и пушти и. Со среќа. Целосно ти на разбирам маката.

На tamarce.j, Mila08 и Mama993 им се допаѓа ова.
  12. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    И ние имавме период кога само со нишкање на перница на нозе ми заспиваше. После кога накачи на килажа и бидна 6 kg морав да ја научам да спие во колевка.

На Mila08 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    После 14 месеци малава почна да заспива сама(fingers)
    Одбиваше втора дремка па преспива еднаш 2часа.
    Цица,се превртува сама на кревет,несака во раце и за некоја мин.заспала.
    Заврши 40минутното шетање и нишкање:party:вриштење и тегнење.
    Просто не ми се верува.

На kukla21, emkaemka, mimiiiii и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    I kaj nas ostana na edna popladnevna dremka eve go deneska se uspa vo 1 i uste spie. Posle do parkce da patka malku( da se izmori kvalitetno ) i vecer vo 9 da si e veke uspan. Se vrakame poleka vo kolosek so spanjevo posle bronhitot :) .

На Majjja, Skorpija25, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. October

October Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Мајки, ми треба совет. Бебе е 7 месеци и последните 2 месеци се буди на секој час. Пробав се што прочитав на форумот од промени во храна до бањање пред спиење.. оставање сам да презаспие и сл.
    Постојат ли кај нас тренери за спиење како што имаат американците нивните обуки се прескапи за нас од 200$ нагоре се)?
    Ви благодарам за секој предлог и совет :hug:

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Нормално е тоа будење. Сите така прават. Почнуваат заби да излегуваат, поинтензивно ги доживуваат случките што ги имаат преку ден па сонуваат, ноќен терор и слично. Сакаат само да ја осетат сигурноста на мајката, дека е тука покрај нив. Ќе помине кога ќе се прекинат ноќните подои/ад оброци.

Тренери за спиење нема кај нас, барем јас не сум слушнала. Додуша, ни за америчкиве не сум слушнала, пошто не знам како би истренирале дете да спие без прекин. Ако е со cry it out методата, тогаш не, благодарам.

На Coco31 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    majki ajde help
    moevo bebence ima 2 meseca,otkako se rodi celo vreme spie svrteno samo na leva strana,nikako nejke na desna,sto se ne probavme ja potpiravme,ja zalazuvavme da spie i na drugata ama nikako nejke,place vreska ako ne e na levo :(....zabelezav deka glavceto i e kako splesnato na leva,deka se tamu lezi...sto da pravam,daj kazete mng se nerviram :|
    izvinete za latinica,ovoj laptop nema mak podrska

18. October

October Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Се надевам дека ќе престане за скоро. Нема проблем со заспивањето, но самото спиење е страшно...
    Не би да споделувам линкови со тренери и сл. , но методите им се без плачење со воведување на рутина во спиењето, ама за повеќе да дознаеш треба да платиш.
    Благодарам за одговорот :)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. October

October Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Истиот проблем го имавме, но јас реагирав малку подоцна. Доколку си во можност купи од перничињата со мемори пена кои се со дупка на средина. Нас многу ни помогна и еве како што расти се подобрува. Можеш да ги најдиш во повеќе детски продавници на фб.

20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Мила ако мислиш на ова перниче,го имам и џабе,а ако мислиш на некое друго жити се прати ми ја страната да го купам

Прикачени фајлови: