Успеав да ја конвертирам книгата во пдф, пиши ми порака со твојот мејл и ќе ти ја пратам целата, зошто има детали што се многу повеќе од само временскиот распоред, што самите писателки велат дека се многу важни да се почитуваат за комплетен успех. Не би можела се да напишам во пост. @Lina92 @gjoker4e @Nenna97 ако сакате пратете ми ги мејловите во лп, ќе ви ја пратам и вас. Јас сум навистина презадоволна колку добро функционираше, навистина се надевам ќе ви помогне и на вас.
Мамички колку е нормално да спие бебето знам дека кога се мали спијат повеќе ама има денови како денес само пола саат беше будна Јади спиј само праве сега ке морам да ја будам за да ја бањам ама ме плаше зар е нормално вака? Да ја боле нешто веројатно ке плаче м
Нормално е да спијат бебињата по 18-20 саата, и моето се спие, многу ретко и се има десено по 4 5 саати да е будна. Кога ги боле нешто тоа се осеќа, болно плачаат, исто како за грчевите.
Бебево ич не ми спие. Месец ипол има, и има денови кога спие 2 часа, па цица и си игра 2 часа и така цел ден. Ама најчесто, да не речам секој ден скоро, спие неколку пати по 15 - 20 мин и толку. Евентуално еден час дремнува накај 11 и толку. Ноќе си спие, со две станувања за цицање кои некогаш може да се оддолжат и по 1 час. Бањање во 8, до 9 е заспана, и сабајле како будилник во 7 станува. Измеѓу се буди накај 1, па накај 4 ипол. Ама денсково спиење ме убива. Веќе не знам што да направам да поспие детево.
Ако рипа од спиење повиј ја ( рацете со тетра ќе и ги стегнеш) и така ќе спие повеќе. До три месеци рипаат и се будат така. И обавезно cocomelon цртани, моето со нив заспива. И рутина секој ден исто, во исто време - ќе ти обожава.
Исти сме Само што кај мене преку еден ден праве вака наредниот си спие по цел ден, значи тоа не чека и нас
Нема шанси да ја повијам, вришти мислиш ја коле некој. Тоа првата недела само можеше. Не рипа, не се плаши, туку ете така се буди само после 15 мин. Најинтензивно е овие 10ина дена, ама мислам дека е во скок спрема апликацијава. А навечер е друго дете. Сите ми викаат да сум среќна што ноќе е ок, ама сепак мислам дека малку сон и е ова. Ноќе е добра, ова е за преку ден
исто да преку нок си спие нормално два пати станува на 3ч само за јадење а која апликација ја користите гледам и други имаа пишано?
Zosto ne probas da si bides do bebe koga ono nana? Moevo samo taka spiese preku den nekogas i po 3 casa. A i sega ako ne e ubavo unesen se budi po 1 saat mu se dremkite, no koga sum do nego tera i po 3 3ipol sàti.
Пробај легни до неа и фати и ги рацете, а со лицето допри ја неа. Кај мене вака заспива. И ги држам рацете или она мене за прстот додека не потоне длабоко во сон. До два месеци и кај мене спиеше 15 мин дремка. Може и до возраста е. Спие и кога разговараме се чувствува безбедно. Или кога има правосмукалка така заспива како топ. Сега има две по саат и пол преку ден и навечер сеуште на секои два саати станува за цицање.
Мајки, помош Малото ми е два месеци, имаме проблем со спиењето ноќе. Секој ден го заспивам во 20 часот, до 3 ипол ноќе се буди на секои 2 3 часа, после 3 ипол до 6 се буди на секој саат и тоа плачејќи мрдајќи во сон. Додека спие ноќе го повивам во тенко памучно ќебе затоа што мислам дека мрдајќи од рацете се буди. Температурата е океј од 19 до 22 степени, значи не е до тоа, пие само адаптирано млеко и тоа само по 90 мл на рати на секои 3 саати. Спие во своето креветче со нас во спална со вклучена ноќна ламба.
Има грчеви ама обично кризите му се од 17 до 20 часот најинтензивни, баш тоа време му давам и пробиотик waya lgg по 7 капки, има многу гасови и целото лице му се вцрвенува дури прдне плаче, инаку кака нормално по 2 до 3 пати дневно.
И моето е два месеци...ноќе ја заспивам околу 8...и спие добро едно 5 саати..после тоа она е замижана...и се спие, ама постојано кенка, има неој немир...неподнослива е. Инаку дење многу слабо спие, и сме на АД...јаде на 4 часа по 105 до 120мл. И ај што не спие дење.. се издржувадвај ... ама ноќниов немир незнам што и е...и есвај чекам да почне да врзува ноќно спиење... дали може некоја мајка да ми пише кога вашите бебуши почнаа да спијат едно 8 саати ноќе...да може да се одмориме?!