Хелоу жени Засрамота, ме нема некое време Инаку, синко мој - 2 месеци - ноќе спие супер, ама дење само во раце заспива и како и другите што пишавте, а го спуштам одма отвара очи. Не знам зошто е тоа така.
Eee vaka bese i kaj nas,i otkako sfativ deka ne spie i ne spie detevo na grb pocnav da go ostavam na stomak i do denes taka si spieme. Znam deka ne preporacuvaat ama mene mi e posigurno vaka, mi se ima zagrcnato denje na grb bez vozduh mi ostana i nekako strav mi e, a na stomak i da blucne odma upiva vo carsavot i nemoze da vdise. Sega za sega ni e ok, i taka pocna sam da se vrti
Ист случај бевме до 2 месеци, сакаше само легната на мене да спие, кога ќе пробав да ја оставам одма осеќаше и се будеше и ајде пак одново Преку ден и јас бев сама, па и ненаспиена, ми се плачеше. Инаку, навечер стално ја оставав сијалицата да свети малце да не биде ептен темно во соба ( така ме советуваа постарите ) демек да не се плашела ако се разбуди и да ми било полесно мене кога ќе станувам навечер, па решив една вечер да ја исклучам. Е од тогаш ја заспивам, ја оставам во креветче без проблем и се буди само еднаш накај 5-6 часот да цица. Еве веќе повеќе од месец немаме проблеми со спиењето, да не е за подрек. Не знам дали беше до сијалицата, или само период било ама кога си имаш мака ќе пробаш се'. А и не пробувајте да ѓи оставате во креветче само што ќе затворат очи, почекајте уште 20-30 мин. да заспијат цврсто па тогаш..
Мајки на мали бебушки ме интересира како спијат вашите бебушки со оглед на тоа што со рацете несвесно преееемногу претаат? Веќе неколку дена мака мачиме со спиењето заради рацете. Ако и ставам здиплено ќебенце врз нив или и ги фатам со перниче (како што правев до сега) плаче. Ако и ги пуштам слободни си ја вади цуцлата, се мава по лицето, не може да заспие или оак ако е заспана ќе се разбуди и пак плаче. Не знам каква стратегија да и смислам.
Ista prica ja vadi cuclata i si igra ama toa koga ne mu se spie mnogu, ako mu se spie ja vlece tetrata pod glava sto mu e i krajot go stava preku lice i taka se uspiva. Vo relaksator zaspiva brzo ama vo krevetce nema sansi, siroko mu e i saka da se vrti i taka se rasonuva :/
Истото го прави со тетрата под глава што и ја ставам. Веќе е голема и жилава и не трпи да и ги фаќам рацете, се буни. Во релаксатор не ја успивам. Од мала знае дека креветот е за спиење, чат пат знаеше во релаксатор да заспие. Денеска ептен се вознемири, пробав во релаксатор да ја успијам, но не сакаше, едвај заспа, ме препоти. Еве ја и сега очи и паѓаат и се мачи. Едно време рацете во долниот дел од пижамите и ги ставав сега ги вади одма, голема е, јака е. Чорапи на раце и ставив за да не ја вади цуцлата и пак успева да ја тргне. 300 глупости правам и џабе. Јас не знам стварно другиве бебиња како спијат?! Не се бунеше ич додека беше помала, ама веќе недела дена не знам што да и правам. Е сега заспа со чешкање, мм ја успа ама прва прилика рака да мрдне толку ќе биде од спиењето.
Мојава навечер се буди по 10 пати, А нормално (а сега поретко се случува) да стане околу 3 и си игра до 5 Немам спиено 8 месеци како треба Еве ја сега заспа За заспивање немаме проблем Не нишкам и слично,само ја потпира главата на мене и заспива И во 8 најкасно будна е А во текот на ноќта издржи Совет не барам,пробавме секако не ни успева,ме интересира до кога вака
До 10пати не сме стигнале, ама по 3-4 пати обавезно. И јас го чекам денот да се наспиеме, ама изгледа ќе си почекаме уште некоја година.
A dali koga vi bile vo period na skok vo razvoj vi menuvale so spienjeto, moevo 3 meseci e i eve dve veceri zaspiva vo 22h spie do 1 ili do 2:30 e posle toa se budi cesto ke pocica ke pusti, pak ke pocica pak ke pusti, pa ke pocne da se buni da ja zemam, place, ke ja zemam vo race i so niskanje ke zaspie, i taka vo race kaj mene legnuvame i dvete, ke pospie eden saat pak isto pravi duri i cel den bese placliva, slabo i cicase, edvaj da fati so vristenje se trga, neznam sto ke se pravi vaka, dali i e skok vo razvoj ili grcevi ili zabi ke vadi neznam, na momenti si vikam da ne e gladna iako na poslednata kontola minatata nedela mi rekoa dobra e nema potreba od ad iako kacila samo 500 gr za 27 dena
Може да е скок во развој. Додуше мојата тој период преспиваше 6-8 саати. Пробај легни ја до тебе и доближи се со лицето до нејзиното. Или кога е за цицање легната дои ја. Мене така повеќе пати ми успеа. А тежината нека не те загрижува. Мојата вториот месец имаше ставено само 200 грама. После 2 недели 500.
Мојава цела ноќ ја преспива, не бара млеко, ама кенка заради рацете многу. Ќе станам, ќе и ставам цуцла, ќе се смири. Кога поминува фазава со рацеве?Кога стануваат свесни за нивното постоење и ги движат свесно? Е до тогаш мислам ред нема да фатиме. Син ми 20 месеци се будеше навечер. Поточно се додека го доев. Од моментот кога го одбив почна да си ја преспива цела ноќ. Е сега, чат пат знае да плаче и да ме бара зошто откако ја родив малата не спиеме заедно па му недостасува мама. А кога беше бебе ич не спиеше па макава што сега ја имам со него ја немав. Со него општо имав проблем со неспиење и тешко заспивање. Нишкав со саати како улава. Не сакам ни да се потсеќам.
P nesaka legnata da cica samo vo race, i so mene spie i bas ja stavam so liceto do moeto ama djabe nisto ne pomaga, izgleda ke cekam da pomine skok vo razvoj
Mojata isto taka se budese celo vreme od racinjata, i edinstven spas najdovme vo spienje na strana, ja mestam na strana i si spie( osven ovie denovi koga se i e smeneto pa nikako nespie) Znam deka ne se preporacuva bebe da spie na strana ama samo taka e mirna so racinjata i spie podolgo
Не се сетив на ова, ќе пробам и така па може ќе почне да спие мирно. Уффф ете тоа ми требаше Предлог, совет.. Ти благодарам!