Јас го тргав од града и цуцла му ставав, сега сам пушта и чека цуцла да му дадам па да спие. А за друг да го заспива не знам не сум го оставала на некој на чување. Најверојатно со цуцла и нишање ќе заспие.
Ич не се секирај. Кога ќе треба друг да ја успива, полесно ќе ја успие. Можеби ќе поплаче ден-два, ама ќе помине. Се додека си ти во иста просторија со неа, а пробува друг да ја заспие, нема да успее. Кога ќе се тргнеш, и нема да те гледа, нема да има проблем.
Ние едвај се успиваме. Претходно најкасно до 21:30 заспиваше,а сега,веќе цела недела заспива околу 00:30. Ако претходно стануваше до 8,сега станува околу 10. Што убав ред си имавме,зошто ми смени вака наеднаш? Исто ми смени и преку ден,спие 2 пати по 20 мин,и обично околу 18 сака да заспие,ама најчесто го анимирам,касно му е тогаш за спиење. Има ли кај некоја да имало ваква промена,па да се вратило бебето на старо, 6м и 3 недели е, според вондер викс во периодот од 28 ипол до 30 ипол, тоа да не има врска. Се беше како и обично,утредента едната дремка 15 мин,наредната 20. Навечер го успивав од 21,заспа дури во 00:30 и оттогаш продолжи вака.
Ете ние сме 6+1н исто ми се смени последните два дена, вчера немаше абер па во 00'30 со мака ја успав, денес стана 10'30 и се ни се побрка и јадење и се. Незнам до кога ќе трае, се надевам дека ќе се врати на старо. Како да ќе пропушти нешто битно.
Можеби прашањево не е за тука, но да си прашам, ако треба админи префрлајте. Синко за два дена прави годинка, до пред една недела спиеше ок и еднаш се будеше навечер за млекце. Сега цела недела веќе спие мирно саат два на почеток и после тоа до сабајле станува и плаче без престан, едвај го смирувам. И само се превртува в кревет, не е мирен некако. Дали да го носам на доктор, дали е некој скок или што е? Жива ненаспана сум, едвај издржувам. Совет?
I mojata taka pravi, preta,zakenkuva vo son. Izgleda toa sto go pravat denje go dozivuvaat nokje i zatoa nemirno spijat.
Моево не кенка, заоѓа од плачење, едвај го смирувам, целиот се тресе, како да го боли нешто. Штотуку му го проверив устето, вадиме двојче долу лево. пред една недела му излегоа горе двете, сега долу. Тоа била плачката
И ние сме една недела пред роденден, овие два дена душата ми ја вади навечер. Пишува дека има скок сега во апликацијава. А мислам и дека им е од жешко и спарно.
@TeddyGrey колку годинки ќе правите, пошто спомна 4ки вадите? Ние една ќе полниме, досега сите единички и еве три двојчиња имаме излезено. Ама штом велиш дека проодува претпоставувам колку нас сте?
1 година правиме,ама одамна ги имаме сите кецови и двојки. Набабрено и е накај 3ки и 4ки сега и пак почна да лигави и се чеша со прстите.
Машала, машала. Браво. Ние од два месеци лигавиме, за единиците да ги вадиме со бронхит, а сега со неспиење и пиштење навечер. Има ли крај?
Нема. Моето е годинка и 5м тек вади 3ки и4ки. Нема правила со забите. Моето покасно почна да вади. И пак хаос со ноќното спиење со будење по три пати.
Леле мајка исто и ние. Ќерка ми постарата, само ќе видев запче и никнало, ни лигавење, ни плачење ни неспиење. Си ги нареди сите. Ова душа ми извади
Знам дека ќе менува, ама сега за сега е добар, спие 4+ часа, го дојам, ќе покенка, пуштам фен, кома. Заедно спиеме од 11 до 11 сабајле. Сакам и порано, ама од топлово го шетам накај 8 додека се стабилизира, поминала ноќта. Да олади ќе смениме ритам. Овој ред ни е од пред две недели, не е од старт, нормално.
Мамички ве читам и поголеми сте сите од нас (ние 1 месец само )) Па ме интересира дека пишувате спиете од вечерта до сабајле. А ноќе се будите за доење (тие што уште дојат) или млеко и за менување на пелена??? Или без прекин е спиење? Стварно ме интересира оти не сум наспана, немам сврзано поќе од 3 часа цел месец.. Се тешам можи понатаму ќе има малку спиење..
Еве не, да не ваѓа запчиња, моево од 4 ипол месеци навака (уште малку не спие ноќе, има 5 запчиња и после секое запче се смирува малку 2,3 дена и пак продолжува со нервози и плачење и пак ќе извди запче и така во круг.... @Makedonka007 не да те плашам ама јас еве скоро 8 месеци немам спиено повеќе од 4 часа ноќе, на доење сме уште (има и 2 оброци) и нон стоп станува ноќе само да ја лапни градата и да презаспие..секоја вечер се надевам дека ќе спие...