Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Здраво мајки , бебе е месец и 2 недели и мака мачам со заспивање преку ден, навечер е супер , спие ко топ, станува 2 пати на 3-4 саати за млеко и одма заспива. Пррку ден мака мачам ,тоа е со саати нишкање , грбот ми е партал, само што заспала станува за пола саат максимум, пробав и со повивање, не помага, абе како друго дете да имам преку ден , многу ми е чудно толку мало бебе да спие толку малку преку ден. Нон стоп кенка за во раце денес цел ден во раце ми беше и еве уште се думкаме, најадена, избањата незнам веке што да направам да заспие?

2. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

И мајка? Се среди ли бебушка? Гледам никој не ти одговорил а веќе сте пораснале
    Како е сега? Колку спие навечер и дали преку ден воопшто спие?

Amelie1708 likes this.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Во количка и надвор. Ако не сака во количка или транспортер тогаш во раце и надвор на прошетка.
    Ја скоро до две години дење ноќе во раце ја заспивав, после година и пол успешно ја спуштав на кревет да спие. Инаку само што ја спуштиш вришти и повеќе се исплатеше во раце да ми спие колку и да болат рацете, барем она наспана, а ја одморена.

Flower123123 and mal.ecka like this.
  4. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Дефинитивно друго дете откако пројде периодот од 40 дена:rofl:
    Навечер си е супер ко што беше, легнува секоја вечер во 8, 8ипол макс, еднаш станува за млеко во 4 , и спие до 9 :inlove: спиеме ко топови по дома ко да нема бебе. Денското спиење е на минимум, веројатно зашто си надокнадува навечер, 3 дремки од по 30/40мин максимум, и не се думкаме веке. До пред недела дена думкав сега ја легнувам на кревет, цуцла и ја галам по главче, кома за 3мин, се препородив, точно 4 месеци заспиваше со думкање.

Scorpion91, macence994 and Spidy like this.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Бебе мое,од 4 недели уште не спие...денес стана од спиење цо 13ч., цицаше, погуга, дремна,стана цицаше и од 17 до 19:30 пак спиеше...цицаше, околу 21 го бањавме,дремна малце, пред 23 цицаше,заспа на града и сега не спие...се случува да заспие 12,1,2...како да го смениме ритамот? Како да го држам буден дење,со оглед на тоа што е уште мал и не може да ме регистрира,да го играм?
    Дење собата е светла,тв е пуштен,си терам секојдневни обврски низ дома,тропам,мијам тањири,пуштам аспиратор..него ништо не му смета..
    Сега, намалено светло,му дадов цуцла,му пуштив приспивна музика од Моцарт, го нишкам во количка а он отвара и затвара очиња..па ќе си гугне и така во круг..некогаш сум навистина исцрпена и не можам да му се посветам максимално,жал ми е и за мм оди на работа,а ноќе го будиме со малово..
    Докторката рече до 40 дена се фаќало ред..е еве ги 40 дена за 10тина дена,кога ќе го фатиме?:(

macence994 likes this.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Кога ќе се откажеш од фаќање ред,сам ќе си дојде.
    Ќе бидеш упорна со својата рутина.
    Ќе фатиш ред, не се секирај.

7. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Ќерка ми е скоро 5 ипол месеци па уште нема никаков ред, ни дење ни ноќе спие, ни па за јадење има ред. Секако сум пробала и без успех. Кај и да е ќе се распаднам

8. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Браво. Супер штом се средивте. Ние сме 2 ипол месеци навечер се буди уште на 3 саати, денски понекогаш спие саат два. Почнавте ли со кашички или уште не, дали тоа е причината што е сито па си спие подолго :)

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Да прашам бебе од 3 месеци дали и колку спие преку ден? Не се жалам среќа па навечер спие ама па се случувало денење ич да не заспие или па 2-3 пати по 15 мин.

10. Spidy

Spidy Форумски идол

На таа возраст, 12 саата ноќе и 3 пати по максимум 30 минути беше. Тие што спијат ноќе нормално е помалку да спијат дење. Генерално на 3 месеца доаѓа околу 14-15 часа спиење во 24 саата.

marchi-cool likes this.
  11. Ivaa89

Ivaa89 Истакнат член

Здраво, ај вака, малата ми е 4ипол месеци, нема никаков проблем со заспивање, заспива сама во креветче околу 8и30, 9 и за млеко се буди дури во 5 сабајле и продолжува со спиење до 9, е сега прашањето ми е дали да ја будам дека 8 часа не станува за млеко, да не е многу?!

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ако добро напредува нема потреба да ја будиш

13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Nie sme 4meseci i 1 nedela. Preku den sme okej. Ednas prespliva pp saat do dva, slednite 2 3 pati po 20tina min... e problem navecer...ako se uspie kaj 9 10h kaj 12 e stanata i do 3 4 sabajle sedime. Se bese okej, spiese od kaj 11h do 6 sabajle so edno budenje za mleko. Preku nok se smeni. Dve nedeli si legnuvame sabajle vo 3 4 casot..puknav

*Sara* likes this.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Не, какво будење, користи и спии со неа. Знаеш што е за мајка 8ч сврзан сон? Преродба :)

tambelina, Spidy and *Sara* like this.
  15. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Камо среќа мене да ми спие толку мајка. Еве цела ноќ не сум спиела се буди на секој саат. Нека си спие бебето не го буди.

tambelina, Bella* and *Sara* like this.
  16. AnaRi

AnaRi Активен член

Здраво мајки. Бебчо е стар 1 месец. Последниве денови не ми спие мирно. Досега спиеше мирно и се будеше 2 до 3 пати за цицање. Сега исто така цицаме 2, 3 пати... но спиењето му е на "рати". Почна во сон да стенка и се буди. Приметив на неколку пати дека после такво дооооолго стенкање и скупчување нозе, или ќе прдне или ќе се искака.
    Не знам дали е до грчевите или нешто др е во прашање. Па затоа сакам да прашам за совет и споделено искуство.
    Фала ви

17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Сигурно има грчеви и гасови.
    Прави му вежби со ножињата како точак да вози по неколку пати на ден, кога не спие легнувај го на меше, обавезно да ждригне после цицање и давај му пробиотик капки.

AnaRi and tambelina like this.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

19. Septemvri

Septemvri Популарен член

Докторката ни е матична и на последната контрола добивме совет да почнеме полека да намалуваме со ноќни подои. За сега многу амбициозни ми изгледа,скоро невозможно...ама ке се обидеме.

20. srekice

srekice Популарен член

Јас ја пробав оваа техника и опасно се зезнав.
    Со среќа и пиши како иде.

Septemvri likes this.