Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.585
    Моето е скоро 13 месеци ноќе станува на 2 часа, цица, презаспива, се пробавме и не научи никако да спие ноќе, јас сум жива ненаспана, макар се навиканав на малку спиење, пијам витамини, магнезиум.
    Дење спие 2 пати по 1 до 2часа.

На FreeMind и srekice им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Работата е што млекото и градата не му се само храна на бебето. Тие му се и утеха. Има уште потреба за цицање со устата, затоа и бара ноќе. Плус, во млекото си има и хормони за успивае, а и самиот процес на доење го успива и олабавува бебето. И мене една ми викаше доста и било доење ноќе 6 месеци кога имаше, ама не можев да го замислам тоа. Што требаше, да ја оставам да плаче?
    Слушајте се самите себеси и вашите инстинкти, од доење ноќе нема никакви проблеми да има понатаму.

На Girl-Rabbit, BabyT*, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.970
    Ја споделив статијата за да се отвори дискусија и да се сподели искуство од другите мајки. Моето бебе има 2 месеци, секако дека го дојам навечер :)

На lackygirl и RainBow им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Моето никогаш не заспало на града додека цицало, ако можам така са кажам. Веќе цели седум месеци, навечер, се подрасонува и цица. Ама баш цица, се слуша голтање онака сочно. Завршува, пушта и се врти на друга страна и продолжува да спие. Од старт е како програмирана на два часа. Некој ке ми рече цуцла лажливка си и, но не, да беше така ќе заспиваше на града нели и ке мораше да ја тргам.
    Оваа техника со нишкање, гушкање ја пробав. Ке ја земам во раце, и ке заспие. А ја спуштам во креветче за пет минути будна. Изгубив две ноќи така и џабе. Некое дете спие, може да се научи. Моето или неможе или јас незнам и не сум доволно упорна.

На BabyT* и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    А зошто пробуваш со нишкање? Што е лошото во тоа што ќе се нацица и се врти и си заспива?

6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Со нишкање пробав за да не дадам да цица. Да пробам да укинам барем еден подој навечер, па нели со гушкање. Мора да нишкам зашто моето заспива само во раце сеуште, ако не и дадам да цица за да продолжи со спиење, она се расонува.

7. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Со нишање е уште потешко, заменуваш само со нешто друго. го окркав јас со нишањето, затоа ти кажувам. Терај си вака, нека си цицне, можеби и сака да види дали си тука, можеби е жедно, можеби му треба само мала утеха, ама баш ништо лошо не правиш. И да ти е мачно верувај помачно е со нишањето.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не ни пробувам веќе. Се откажав одма. Штом пали вака, нека си спие :D

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Иста е и мојата дур не ја испразне градата не престанува, ќе се нацица ми се врте со газот и продолжува.
    Мене ме истоштува тоа станување 5,6пати да цица, ако стане 2 пати јас сум среќна и наспана.

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ова вашево е цицање. Кај мене буквално од прв ден заспива на града, па потоа ја тргам. Ако не е добро заспана при тргање се буди плачки и пак градата. Тоа е цуцла за неа. Не е ниту утеха, ниту гладна. Кој има случај како мојот и е во рани месеци веднаш да смени техника на успивање, зошто нерви ќе искине плус проблеми во врат ќе си добие и вртоглавици гратис.
    Јас секако се обидував но не успеав да сменам. Бебе се навикна на ритуал и сега не сака промени.

На srekice и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    И сега,скоро на годинка така прави?
    Што се промени во однос на доењето до сега кај вас?
    Да си знаеме за во иднина:D
    Знам дека ноќниот подој се укинува последен,ама дали барем спиењето е на повеќе саати,на таа возраст јадат храна,ваљда ги држи подолго сити да не се будат на краток интервал?

12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Кај мене фати цуцла тоа ме спаси и те како :D

13. Suzzicka

Suzzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    85
    Eve mojov e 12 meseci po cel den ke jade se i sesto denje ke spie samo 1 saat pred da zaspie mu davam da pie i taka si spie cela nokj ja mislam zatoa sto e sit i zatoa ne stanuva dodeka ne pocna da jade Po dva tri pati navecer stanuvase

На an4ii и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.585
    Ништо не се промени кај нас, како што пиша Фри јас сум му цуцла на синко, тоа е тоа.....само кај неа од 9 месеци почна цела ноќ да и спие малата, а моето на 2 саати станува и цица, скоро 13 месеци ќе прави.
    Цуцла никако не фати, в креветче не спие, скроз ме "окупира".

На hello-kitty.90, FreeMind и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Да. Главна борба моментално се води кон менување ритуал на заспивање. Досега ни успеа два пати. Само два пати во 11 месеци заспа без цицка во уста. Овие последни месеци е хорор со касање. Од каде заспива на града и каса со сета сила. Очај.
    Како што кажа Лаки од станување на 15 минути девет месеци наеднаш на 9 полни сврти да спие по цели вечери без никакво станување. Спиење во креветче кај овие бебиња е невозможно бидејќи се нон стоп на града. Така да спиеме на земја на душеци со нејзините нозе на глава, па во стомак, па доле кај нозе како вртелешка спие.

Само чинот на заспивање смени го. Инаку твоето и треба да цица само тргај се пред да заспие не дозволувај да му ја вадиш градата од уста заспан. Сега ти е лесно али многу многу тешко ќе ти биде подоцна.

На srekice, lackygirl и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  16. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Мајки помош
    Бебе е 2 месеца и 10 дена
    Имаме проблем со спиењето, денски си спие а навечер пример од 21 ,22 до 6 , 7 сабајле ми седи. Очиве потечени за спиење му се ама не заспива .ни нишкање ни пеење ни приспивна музика ,ни цицка ништо не помага .Оно си се смее си гука мене ми се спие Преку ден па јас неможам да спијам а и кај нас се има некој, никогаш неможеш на раат да легнеш а вака поради него па и навечер неможам. Одвај со 2 3 саата спиење функционарам само:headbang::headbang:

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Ако спие преку ден, нормално дека ноќе помалку ќе спие.
    Пореметено му е кога е ден кога Е ноќ.
    Прво пробај полека пополека да му го скратуваш времето на спиење преку ден, буди го ако треба, нека биде галама пушти тв, запали светло, и навлегувај со време навечер помедтувај му го спиељето ама неѓа да можеш наеднаш нема да издржи така ќе го измачувааш.
    Навечер изгаси светла, некоја прогушена светлина нека има само да можеш да го гледаш, нела биде тивко и гледај некој ритуал да имате пред спиење можеш бањање, па масажа нежна, давање на капките д3, облекуваање во чиста пелена и алишта и го ставам во вреќица за спиење цица и полека ги затвара очите. Најчесто цица легнати на спална а јас настрана и си продолжува да спие. Ако се нацица брзо, а не е заспан почнува да се трга и го зимам во раце го нишкам. Тука можеш или да му пееш некое проспивно песниче или да му пуштиш тивко на мобилниот. Така ќе створо навика кога ќе ја слуша таа песна дека е време за спиење.

За почеток мој предлог е да го разбудиш порано, на пример ако ти спие до 21часот,ти разбуди го во 19часот,нареден ден во 17,потоа во 15.
    Така ако си легнува сабаајле во 06, ќе почне да си легнува во 04,па во 02 и со тек на време ќе стасате до посакуваното 09-10-11.

На mal.ecka, macence994 и srekice им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ова што ти пиша @ocicka2014 пали. Стварно е така. И јатрва ми има мало два месеци и тоа до 1-2 е будно. Ама она ич не му се замара. Ме прави улава мене што го заспивам моево во 21h, а и тоа е касно ама пак е супер. И јас ова истово и го објаснив ама без ефект.
    . И да додадам, навечер кога се буди и плаче, никако не пали светло, не и збори, не тропај со играчки. Само гали, гушкаји пеј и тивко.

На ocicka2014 и macence994 им се допаѓа ова.
  19. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Ќе пробам така со будењето
    Инаку и му пеам и само тв работи навечер ама додека се среди со ден ноќ мака ќе видам

Последна измена: 2 јануари 2020
    На ocicka2014 и srekice им се допаѓа ова.
  20. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353

Ќе пробам и така и со будење преку ден порано. Мора инаку не бива вака веќе