Спиле е село во западна Албанија . Дел е од округот Тирана и од градот е оддалечено 40 км. Претставува воглавно ново туристичко место во изградба и излегува на Јадранско море. За ова место дознав пред 2 недели од понуда на една туристичка агенција во Битола која за прв пат оваа година органзира летување на ова место. Иако нема развиен ноќен живот ( само локални ресторани со квалитетна морска храна ) сепак мора да се признае дека природата мами со својата убавина и мислам дека вреди да се посети. Моја желба беше оваа година да одам на одмор во Албанија бидејќи до сега не сум била па дефинитвно местото е избрано. Па еве еден предлог доколку не сте запознаени со ова место да го посетите. Ако некој бил слободно може да каже со какво искуство се здобил. Во прилог едно видео за да можeте да ја почувствувате убавината на ова место
Бил некој ? Искуства да каже, гледам цените воглавном се поевтини спрема другите дестинации во Албанија. Мислење, искуство ? еве нешто од јутјуб што најдов..примамливо и мирно ми изгледа
Лани бев на викенд и освен широка песочна плажа и мнооогу добри морски плодови ништо друго не ме воодушеви. Тешко пристапно место, слаб интернет низ цело место.
Dobri pesocni plazi samo nema kade da se seta na vecer voglavno dobro mesto za odmor za deca posebno pesok bez mnogu guzvi
Јас бев минатата година, а и претходно сме биле 2 пати. Мене лично ми е супер, се уште не е развиено местото како останатите во Албанија, но плажите се средени со доста ресторани. Има многу нови и постари вили со апартмани, хотели. Цените поевтини споредено со другите места во Алб. Плус боровата шума дава свежина и се препорачува за здравствени проблеми на дишни органи. Плажата песочна, но водата не се мати како во Голем, побрзо станува длабоко
Ние бевме во јуни, идеално за со деца. Нема гужва, нема проблем за паркинг, сегде пешки. Е ноќе ечеше музика до кај 12-1 единствено тоа ми пречеше. А кој и да оди опремете се со заштита од комарци
Да тој бар или ресторан не знам што беше, Албатрос мислам се викаше. Првиот пат бевме сместени во близина. Ако си подалеку нема гајле. Инаку да за комарците не ми текна, обавезно заштита
Мене во Спиле пред две години ми беше предосадно искрено. Тоцку мало е и неразвиено за мене загушливо.. Храната ужас