Страшна главоболка имав и јас и вратот ме болеше ненормално. Пиев бруфен, не се издржуваше и многу течности. За станување, уште утредента ме натераа, после 12 саати од царски што мислам брзо беше. Исто, ненормална болка додека стасав до вц.
За блага кифоза воопшто не е проблем спиналната анестесија. Ја ставаат и на тежок степен на деформитет, си имаат техники како да дојдат до местото на апликација. Не се грижи.
Дали си целосно буден при спиналната анестезија или малку си успиен,бидејќи знам дека ставаат некои седативи?
Буден си, сега може да со малце како зашемутен, ама покрај таа еуфорија, тешко нешто посебно да си поспана, можеби после тоа.
Не. Буден си и нормално правиш муабет. Е сеа некоја др дрога ако ти стават во инфузија, може и ќе збориш
Ми ставија нешто во бромилата Имав чувство дека сум 30мин внатре,а јас цели 2 часа и од тоа сега ми е страв
Пиј многу течности. Јас немам болки, ама пој повеќе течности, побрзо се остранува дејството на анестезијата. Болките може да ти се и од лежењето во кревет тие денови после операцијата.
Zdravo porodena sumncarski pred 12 dena , imam sekoj den bolki pozadi vo glavata i pritisokot mi varira mi se kacuva do 160 i mi paga do 120 ve molam iskustva dali nekoj posle poragaj imal vakvo nesto