Матичен гинеколог ја става ,само си ја купуваш од аптека. Јас од Еурофарм ја купив 7000 плус апликација 1000.
loso iskustvo,stavena vo Remedika,obilni krvarenja mozda mesec dena bez prestan,jaki bolki vo stomak,polovina i vospalenie na karlica i pod hitno posle se toa kazano od ginekologot da se izvadi zatoa sto veke pocnal proces na vospalenie i da ne dojde do uste poloso ja izvadiv,ali najiskreno odvaj ja istrpiv,a tuka vo Danska podkozno se stavaat vo raka ili but hormonalni
Dobar den,sakam mislenje od vas Od koga sum poroden so treto dete pred 8 meseci imam hormonalno poremetuvanje. Naglo gojaznost,opaganje na kosa,megu menstrualni krvarenja,bolki vo dolniot den na karlicata i butovite,pojava na vlakna na liceto...i seto toa e rezultat od hormonalnoto poremetuvanje.Na hormonalna terapija sum ama nekako ne pomaga bas najdobro zatoa sto prviot mesec od pienjeto na lekarstvata se se sredi a eve vtoriot mesec od terapijata pak se vratija istite simptomi.Da naglasam ne sum vo mk.Prasanjeto mi bese dali i ako se odlucam za hormonalna spirala bi imala podobruvanje na se bidejki doktorot mi predlozi prvo so lekarstva,a ako ne e podobro od niv ke probame spirala!Dali moze da se prekine terapijata imam uste eden mesec da pijam lekarstva ili posle pienjeto se stava spirala.Glavata mi e polna so sekakvi misli i gluposti i nemozam vaka poveke da ziveam.Zdebelena sum isto kako da sum bremena 8 mesec sto mi e premnogu. Izvinete na dolgiot post ama baram sekakvo mislenje i sovet od iskusni
Прво пробај да држиш диета подолго време...ако тоа не помогне барај друг начин да ослабнеш, а ако никако неможеш да намилиш килажа тогаш пробај да ставиш спирала хормонална како терапевска цел крајно.
Малку чудно прашање за 21 век но, кога смее да се користи спирала,колку временски период, не смета на мензис?
Дали може мм да свршува внатре сега одкако имам спирала? гинекологот ми кажа дека се 99% сигурен начин на контрацепција.
Zdravo majki. Ne znam dali sum na pravo mesto, no sepak moze nekoja kje moze da mi pomogne. Dali nekoja ima staveno spirala kako na slikata? Ginekologot mi preporaca Nova T spirala na Schering, no vo apteka mi ja dadoa ovaa na slikata. Istata spirala bila, no sega se proizveduvala vo Spanija. Bidejki maticnata mi e na odmor otidov kaj drug ginekolog koj koga ja vide spiralata mi kaza nikad cuo za vakva spirala, pa malku se isplasiv da ne me zeznaa vo apteka.
Некој да сподели искуство.. Првично бев за бакарна спирала. Не сакам ништо хормонско.. Ама искрено сега си велам дај шта даш, само друго дете не..
Zdravo na site, Kupiv Mirena hormonalna spirala, no nema medicinski uslovi da se namesti. Vo Zegin ne sakaat da ja vratat i od tie pricini ja prodavam. Ima rok do 12.2023 godina cenata e 6791,00 den. Ja cuvam i fiskalnata smetka.
Jas imam staveno bakarna spirala, okolu 6 meseci. Prezadovolna sum, aplikacijata bese malce poneprijatna od pap test, i sega imam malce poobilni menstruacii, no ni eden den ne mi docni i zastitena sum 99%.