Зависи која.Мирена е најскапа околу 6000ден е а за другите незнам точно мидлам дека се доста поефтини
Едната спирала е хормонска за претежно жени што имаат обилна менструација, преку спиралата хормонски малку крварат. Другата е бакарна јас имам таква за заштита од несакана бременост Хормонската е поскапа
Најверојатно е поскапа затоа што е хормонска.Јас ја ставив за заштита од несакана бременост, докторката таа ми ја препорача како најдобра и сум задоволна
Обично викаат дека трае 5 год. Јас ја носам 4 а за понатака ќе видиме.Иначе се вкупно мислам ми излезе околу 150е
Зошто докторот ми рече дека мора да имам црвена крв за да ја стави спиралата. Со смените не се годиме и до понеделник незнам дали ќе имам, а не сакам да чекам до нареден месец. Јас имам читано дека можи било кој ден да се стави, незнам дали да одам или да чекам нареден месец.
Па за тоа се бунам, зошто крф, ако е кафеаво што, ќе се случи нешто?? Да не имам проблем некаков после?
Мене докторката ми рече дека е поубаво после 3ти ден на менструација затоа што цервиксот е отворен и самата апликација не е болна