Здраво, во која аптека имате купено бакарна спирала? Се јавив во Еурофарм, немаат и не може да се нарача, имаат само сребрена.
На колу денови ви се продолжи менструацијата? Јас обично имав 4 дена, денес веќе ми е 8ми. Дали е нормално или треба да се јавам кај докторот?
Дали најде? Ако да кажи ми каде?! Јас пред 2 години едвај најдов една во Виола и ми рекоа дека може да се нарача.. сега не сум се распрашала уште
Имам ставено спирала Нова -т, и ја имам точно 5 години. Овој месец планирав да одам да ја вадам, и случајно денес при бришање видов делче од спиралата. Морам да напоменам дека во моментот сум во циклус. Има ли некоја вакво искуство?
Таман се решив за спирала ама гинекологот не беше за. Ми рече дека се зголемуваат шансите за инфекции, па се премислив. Ова ми го кажа како општ факт, не конкретно за мене. Вашиве гинеколози ви имаат спомнато за ова?
Да не е нешто од крварењето? Не може дс е делче зошто конецот е најдолу што се ваѓа. Има жени што друго страно тело го отфрлаат ама мислам не и во твојот случај бидејќи долго си ја држела спиралата, најдобро дс одиш да те зирни гинеколог
Искрено не . Она баш и ми даде предлог за несакана бременост уште после вториот пороѓај како најдобра опција.
Чисто информативно, беше делче од спиралата, докторот кажа дека тоа се случило поради тоа што рокот за носење поминал, точно 5 години. Вадењето воопшто не боли, само да знаете.
Има ли некој со 3 царски реза што има ставено спирала после третиот? Јас сум со 3 царски ми рекоа нема шанси за спирала.
Мене и после вториот ми рече нема шанси спирала, не ставала после царски зашто имало ризик да срасне со раната. Кога побарав идеа за контрацепција ми рече ако не сакаме кондом тогаш контрацептивни таблети. А јас сакав нешто со што нема да се замарам ама тоа е.
Хеј, која е цената на спирали сега може да ми каже некој ако знае пред да почнам да вртам по броеви? И некој да ми објасни како оди процедурата и дали може да се става со ПЦОС? На гинеколог имам закажано за 15тина дена, до тогаш ако знае некој да ми каже Фала
И јас треба да ја менувам за некој месец.Пред 5 години ставив Мирена,ја земав 6500ден. мислам дека а сега незнам како се движат.
Zenski znam deka 100% ne e ni spiralata zastita 99.9% bilo, no sakam da ve prasam dali ima nekoj so spirala sto zabremenila? I eventualno ako se sluci takvo nesto da se vadi spiralata i da se prodolzi so bremenost? Imam i drugi nekolku prasanja ako saka nekoj neka mi pisi lp za da prasam ve molam
Јас не забременив со спирала, туку ја имав 1г точно и некако не знам како, паднала и така сум останала бремена. Ни осетив дека паднала ни ништо. Датумот кога ја ставив беше ист со датумот на последната менструација (после една год).. одев на 3 доктори да ми потврдат дека спиралата ја нема и дека се е во ред со бременоста
Јас зборував со гинекологот за заштита ми предложи или спирала или контрацептивни апчиња ми рече да одлучам и да и кажам но јас сеуште размислувам.. Што мислите дека е подобро? Сакам спирала за да не се замарам дали сум испила или прескокнала ден но се плашам да не качам на килажа плус од спиралата. Искуство?