1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спирала

Дискусија во 'Секс' започната од RainBow, 8 јули 2010.

1. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Имам пријател специјалист гинеколог кој едноставно ни објасни дека спиралата е несигурна околу 80% а може да се јави одбиванје како страно тело но затоа ја препорачува ДИЈФРАГМАТА која полесно се поставува и е 100% сигурна бидејќи е како капак на тегла и лесно безболно се отстранува кога девојката или млада жена ќе посака да забремени нема сраснуване со телото нити инфекција &

2. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Zlatna ne spirala tuku DIJAFRAGMA taa e kako kapak na tegla, lesno ginekolg ja postavuva 100% e sigurna lesno se vadi a spirala e 80%sigurna plus ne osecas nikakva nelagodnost ova e resenie na prijatel hirurg ginekolog za nasite soprugi vo drustvoto &

3. Луцидна Луција

Луцидна Луција Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Ставив спирала откако го родив второто, после 15 месеци и еве веќе една година ја носам, без никакви контраиндикации. Во моментот на местење доев, а доев и после тоа, но спиралата не е хормонска. Ми ја намести матичниот.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Sekako deka ne e hormonska taa e od silikonska plastika no poefikasna e dijafragma posebno za devojki koi nesakaat da rizikuvaat .Hormonski se anti bejbi apcinja koi mozat da predizvikaat debeleenje ili zgolemena vlaknatost po teloto pa i tamu kaj sto netreba da gi ima odnosno vo predelot na liceto &

На t.a.m му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10

6. t.a.m

t.a.m Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    398
    Женски ќе им кажете на маженцата да си внимаваат и нема потреба од никакви спирари и други дрангулии.Само така ќе се избегне од несакана бременост.
    Од искуство 15 год ;)

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    De bre i mene taka maci soprugata da skokam kako nezdrav bas koga ti e najfino ZENI &

8. t.a.m

t.a.m Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    398
    Е па сега тука е финтата кога е најслатко да бидеш маж да издржиш:)
    Како викаат старите кога ти е најслатко да прекинеш со јадење;)

9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    26.016
    Најинтересно е што секој човек не е ист, така да , кога нема друго решение сами ке си го бараме ;)
    Што си е сигурно, сигурно е:)

На t.a.m му/ѝ се допаѓа ова.
  10. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Дијафрагмата би те заштитила 100 посто, само ако е правилна големина и знаеш како да ја наместиш. Колку што знам треба да се стави околу пола саат пред секс и да се извади околу пола саат одпосле. Знаеш ли колку е тоа временски? Да трошиш толку време, за секс што нема да трае ни пола саат? И што ако е мала или е голема, или ја наместиш грешно?

11. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Сметам дека и двете партии треба да бидат опуштени за време на чинот. А не едниот да мисли дали пази, или другиот леле леле ако утнам. Сметам дека контрацепцијата освен што те заштитува, ти дава и чувство на сигурност и опуштеност.

На MarianaBT, Billy Idol и minne992 им се допаѓа ова.
  12. t.a.m

t.a.m Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    398
    Да во право си ако едниот е токмак и не внимава тогаш мора другиот да си бара чаре :D

На iloveyou29 и Луцидна Луција им се допаѓа ова.
  13. SNAODLIV

SNAODLIV Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Zatoa prv pat ja mesti doktor za da ja postavi tocnata golemina i da go objasni postavuvanjeto &

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Мене искрено, не ми е јасно, како спирала, или контрацептивни таблети, па и дијафрагма, ви е подобра опција од кондом?

Зошто инвазивни методи да употребуваат жените, кога има опција од нешто што е сосема практично, лесно за употреба и нема да ти ги поремети хормоните?

Едит: Башка што и додатен бенефит од кондоми е заштитата од СПБ, која гореспоменатите методи, не ја овозможуваат.

На Elf, ☆P!nselsp!tze☆, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Дијафрагмата не е еднаш стави ја и си завршил работа. Тоа е таканаречен женски кондом. Непрактична е од многу причини, затоа најчесто се користи машкиот кондом како најлесна контрацепција, најлесно се става. Не се сложувам дека дијафрагмата е најефикасна од сите контрацептивни методи.

И од каде овој податок дека спиралата дава 80% заштита кога отсекогаш се знаело дека спиралата дава најголема заштита, дури 99%

Постојат и хормонски спирали.

На cresa-jagoda и busybee им се допаѓа ова.
  16. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Има разлика од машки и женски кондом. Ти гледаш пример кога го ставаш. Како жена би се осигурала дека внатре во неа е тоа правилно ставено?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Па мислам дека најчесто спирала ставаат веќе во долги врски или во бракови каде уште не се спремни за деца.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Знам, ама и тогаш можат да користат кондоми.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Нели не би било практично? Ако си сигурен дека сте само вие двајца? Да трошиш пари секој ден? Нели тоа е премногу отпад :D
    На кој како му одговара се додека се заштитени. Кондоми со нови партнери и додека не сте спремни за деца.

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Амааа не е истоо мааа, не осеќа он така :D
    Факт е дека ќе изнајдат милиони начини жената да стане и вонземјанин ако треба, ама за мажите ќе биде тешко кондом да стават. Мислам имаше некои истражувања скоро за машка контрацепција. Па се бунеле мажите како тоа они хормонски да се трујат, кај бивало така :o Ај да најдам повеќе инфо, па може тема да се отвори, ако нема веќе
    Неповрзано ми е мислењево со темава, извинете. Немам искуство со спирала

На Луцидна Луција, tinka-mace, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.