Јас можам да кажам само за оние мислења кои јас сум ги избришал од темата, а одговорот е едноставен - затоа што прекршувале некое од правилата на форумот - биле оф-топици, со навредлива или непристојна содржина, итн. Да не заборавиме дека темите и форумот го прават членовите, а не модераторите. А ако од одредена тема често се бришат мислења, можеби проблемот лежи во тоа како на таа тема се дискутира, а не во тоа како истата се модерира. Имај убаво попладне.
Јас можам да кажам дека премногу напињате. Олабавете малку. Форум е, нормално е да има и караници и различни мислења. А конкретно за темата во МКД фаци немаше никакви навреди и слични работи.
Зошто некој модератор кога ќе пише објаснување зошто бришел мислења, сите останати модератори лајкови му ставаат? По сите теми. Тоа му доаѓа ко по рамо да го тапкате? Тој објаснува и се труди од петни жили да се оправда, во костум облечен, пот му тече по чело, а останатите колеги модератори демек околу него стојат и му даваат поддршка... Ајде братче, ќе биде... Не се секирај... Се слоШувам со првата реченица на господин Десно.
Хммм, значи според тебе, мислење од типот „Ај сиктер“ не е навреда и се однесува на темата во било каков контекст. Добро. Имам впечаток дека некогаш само се чека да се спомне терминот „избришано мислење“, а воопшто не се помислува на тоа што точно е тоа што било избришано.
Акo тoa беше нaвредa мoжеa сaмo тoa мислење дa гo избришaт. И не oчекувaв oдгoвoр oд тебе зaштo не си мoдерaтoр вo тaa кaтегoријa. Немoј дa ми зaмериш.
Да, се случува и модератор на соодветната категорија да избрише мислење на друг модератор кога е дел од офтопик дискусија, а и Реин да ни избрише во оние кадешто е одговорна само таа.
Ја следам темата и ја знам многу добро ситуацијата, па сметам дека одговорот не ми е баш несоодветен без оглед на категоријата. И најреално - последните 2-3 страници беа преполни со тотални оф-топици и "досетки" на ниво. Не е во ред.
Зошто не те стават тебе на форумов како суперсупервизор!? Многу ти лежат такви работи...абе сус ќе бидаг сите од тебе...најозбилно ова го мислам.
Амa јaс ствaрнo не знaм штo не е вo ред кoгa @JollyGirl јa прaшa членкaтa вo штo е успешнa Јеленa и јaс и oдгoвoрив вo ширење негaтивнa енергијa. Или Ушкo кoгa кaжa зaрем уште не се oзрaчилa oд тoлку сликaње. Еве не знaм, мoже глуп сум или пoгрешнa терaпијa примив сaбaјлевo. Темaтa е зa тoa, зa сеир и oгoвaрaње. Дa не требa сaмo пoфaлби дa пишувaме тaму? И @JollyGirl пoстaви прaшaње, aмa никoј не реaгирa нoрмaлнo.
Ај тоа какви побитни мислења се избришале по други теми, па за една Јелена узбуни ќе креваме Јас не ни видов дека ми е избришано мислењето. како ми кажа сега ми го расипа денот.
Мислење во "Сакам да кажам" во кое не цитирам и не именувам никој член не е оф топик драги модератори. Ако некој си се пронашол во него и му смета може само да се слика. ФМП
На форумот нема навреда да не сум ја прочитал, секакви монструми и психопати ви се мотаат, мене два пати ме банирате а сум една жртва на провокации од сите страни. Кајгана е 100 пати по организиран и послободен форум, едина мана што е комуњарски такуѓере.
Какви модератори се она кој ги стави, лајкнуваат и подржуваат офф топици и навреди не се објективни. Во темата за земјотресите дискутираат за мене
Ај да ви разјаснам нешто (општо ова, не се однесува на членов над мене): Ние модераторите имаме целосно право да го користиме форумот како и порано. Разберете дека никое правило не нѐ ограничува дека не можеме и поостро да искажеме спротивно мислење, ниту да бидеме саркастични, ниту да се пошегуваме, а најмалку нè ограничува што да лајкуваме. Важат само и за нас истите правила за пишување и дискусија како и порано, плус дека во нашите категории смееме да бришеме/преместуваме/заклучуваме теми само со добра соодветна причина - и само за прекршување на ова би била конструктивна нечија критика за нашето модерирање.
Модераторот треба да знае да биде објективен секогаш. Иначе како ќе знае во неговата категорија што да брише, кој да опомене ако во другите не може да процени
Модераторите што апла се од сдс неможе да бидат реални и објективни тоа е факт,гореспомнатата па и другите се исти така да член1 каде бараш ти објективност ти се молам? Види ја темата за политика и све јасно ке ти биде.
Немоj туку така да клеветиш. @RainBow има добри причини да не толерира сечии безобразлуци и вулгарности.
Ако се банираше секој што прекршил правило, овие што најмногу се бунат за други членови, први ќе беа банирани. Ама ај.